İŞLEMCİ ÖNERİSİ TAVSİYE İSTİYORUM

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar Merhaba,

şuan da sistemimde amd ryzen 5600x var yine amd olcak şekildehangi işlemci ile yükseltme yaparsam gözle görülür bir performans artışı yaşarım?

şuan da sistemim:
anakart: b450m s2h (anakart msı mpg b550 gaming plus ile değişcek)
işlemci: amd ryzen 5600x
ekran kartı: msı 3080 gaming x trio 10gb
bellek: 2x8gb ram

Vallaha hocam 5700x3d vardı geçen yıl bu aylarda fiyatı iyidi lakin şuan gereksiz pahalı 5700x var ama ona geçilmez bence daha üst bir şey geçmek istiyorsanız am5 e kaymanız lazım çünkü 5700x3d verdiğiniz paraya göre performansı aynı derecede karlı olmayacak iyi bir işlemci ama 7800x3d fiyatına neredeyse geldi

Arkadaşlar Merhaba,

şuan da sistemimde amd ryzen 5600x var yine amd olcak şekildehangi işlemci ile yükseltme yaparsam gözle görülür bir performans artışı yaşarım?

şuan da sistemim:
Anakart değiştireceksen AM5 sokete geç RAMi de DDR5 yap eski nesil işlemcilerde kalmak mantıklı değil.

Vallaha hocam 5700x3d vardı geçen yıl bu aylarda fiyatı iyidi lakin şuan gereksiz pahalı 5700x var ama ona geçilmez bence daha üst bir şey geçmek istiyorsanız am5 e kaymanız lazım çünkü 5700x3d verdiğiniz paraya göre performansı aynı derecede karlı olmayacak iyi bir işlemci ama 7800x3d fiyatına neredeyse geldi
bütçe olarak çok zararlı oluyorum şuan elimde olanlarla yetinmem lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart değiştireceksen AM5 sokete geç RAMi de DDR5 yap eski nesil işlemcilerde kalmak mantıklı değil.
o zamanda bana ekstra masraf çıkıyor elimde olan bir şey dğeil

bütçe olarak çok zararlı oluyorum şuan elimde olanlarla yetinmem lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o zamanda bana ekstra masraf çıkıyor elimde olan bir şey dğeil
O sokete seninkinden güçlü işlemci almak daha masraflı. Hiçbir şeyi değiştirmemek daha mantıklı AM5 geçmiyorsan.

anakart degıstırıp am5 yapacaksan değer , yoksa hiç değiştirme

Arkadaşlar Merhaba,

şuan da sistemim:
Geçebileceksen am5 geç diğer türlü almana değecek bir işlemci yok.

Geri