Kuranda'ki ilginç gökyüzü çelişkisi !

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Sana bir soru sormak istiyorum. Farzımuhal ateist bir arkadaşın var, sen de mesajlarından gördüğüm kadarıyla Müslümansın. Sen gelip kendi inancından bu arkadaşına bahsedip ona bu konuda bir şeyler anlatıp o da sana karşılığında belli başlı kendi fikrince yanıtlar verse ve sonrasında sen onun yanıtlarından tatmin olmasan, arkadaşın gelip sana "Ohoo hacı kafada bitirmişsin sen." dese sana garip gelirdi değil mi? Şu an @hazarcoban'a da aynısını söylemiş olmadın mı? İnsanların fikirleri ve belli konulardaki ikna edilme yöntemleri farklı olabilir. Adam belki kendince çok mantıklı bir açıklama bekliyordur fakat hala ulaşamadığı için size karşı sorular yöneltmeye devam ediyordur veya o konuyu savunuyordur. Lütfen sırf sizle aynı düşünmüyor diye size dense garipsenecek cümleleri siz söylemeyin. Adamın kafasına oturmuyor demek ki. O konudaki kendi fikrinizi söyleyip çekilmek her zaman için en sağlıklısıdır. O konudaki fikriniz yerine o konuda başka bir fikir yürütene saldırırsak, forumdaki bu ve benzeri konularda hiç mutlu olamayız. Fikirlere saygı duymak lazım.Ben kaç gündür @hazarcoban'ın konularını görüyorum. Adam hep ayet yazıp sizden fikir/cevap istiyor. Hiç saygısızlık yaptığını görmedim, siz niye yapıyorsunuz?
Fikrine saygı duyarak şunu söylemek istiyorum bu adam neredeyse her gün konu açmıştır ve her konusuna minimum 5 kişi gayet mantıklı ve açık bir cevap vermiştir ama hiçbir konuda cevaplari kabul etmedi hic anlamayada calismadi gördüğüm kadarıyla eğer bu sorular aklına takılıyor ve cevabını öğrenmek istiyorsa zaten yardimci oluyoruz ama arkadaş ısrarla reddediyor bence arkadaşın derdi baska bu şeye benzer 2+3= sorusunu öğretmene sorduğunda 5 cevabını alırsın ama hala zorla inkar edersinya aynısı ya hem intarnettede çeşitli sitelerde daha anlamlo ve açıklayıcı cevaplar var onlarada bakabilir yani buraya konu acmasin demiyorum acsin elbette ama bir cevap aldığı zaman daha zorla inkar ediyorsa bu saçmalık olur yani verilen cevaplari anlamakda zor bir şey değil

Demissin ki 'Halbuki onun tevilini ancak allah bilir'Yahu kuran insanları uyarıcı kıyamete kadar yol gösterici insanlara indirilmiş bir kitap değil mi.Allah insanların anlayamacağı sadece kendisinin bildiği ayeti niye indirsin sen iyimisin ya?

=>Ayrıca dünya üzerinde 4 bine yakın din var.Bunların hepsi gelsin ozaman senin yaptıgın gibi bazı ayetler bize mantıksız gelebilir onun tevilini en iyi tanrımız bilir diyip işin içinden sıyrılsın.?
Ayetteki mesaj net değil mi? Anlamak yerine ağlamanın mantığı yok. Anlamıyorsan ayete boyun eğeceksin, Allah'ın vaadi var diyor ki: "Müteşabih ayetlerin tevilini sadece Ben bilirim. " Müteşabih peşinde koşup duranlar da hakikate kör, kalbinde hastalık bulunanlar... Muhkem ayetler ile hakikate kapı aralamak Allahın kulları üzerinde bir lütfu, müteşabih ayetlerle meşgul olmak da Allah'ın kalplerinde sapma olanların daha da gerisin geriye gidip hakikatten uzaklaşmaları için gönderdiği bir felakettir. Onlar felaketin içinde debelenip durur.

Demissin ki 'Halbuki onun tevilini ancak allah bilir'Yahu kuran insanları uyarıcı kıyamete kadar yol gösterici insanlara indirilmiş bir kitap değil mi.Allah insanların anlayamacağı sadece kendisinin bildiği ayeti niye indirsin sen iyimisin ya?

=>Ayrıca dünya üzerinde 4 bine yakın din var.Bunların hepsi gelsin ozaman senin yaptıgın gibi bazı ayetler bize mantıksız gelebilir onun tevilini en iyi tanrımız bilir diyip işin içinden sıyrılsın.?

Kilit nokta bu ya zaten. Senin Tanrı'nı Thor'dan daha gerçek yapan nedir? Yeri geldiğinde de çoğunluğu örnek gösterirler. Çoğunluk Hristiyan bu arada.

Fikrine saygı duyarak şunu söylemek istiyorum bu adam neredeyse her gün konu açmıştır ve her konusuna minimum 5 kişi gayet mantıklı ve açık bir cevap vermiştir ama hiçbir konuda cevaplari kabul etmedi hic anlamayada calismadi gördüğüm kadarıyla eğer bu sorular aklına takılıyor ve cevabını öğrenmek istiyorsa zaten yardimci oluyoruz ama arkadaş ısrarla reddediyor bence arkadaşın derdi baska bu şeye benzer 2+3= sorusunu öğretmene sorduğunda 5 cevabını alırsın ama hala zorla inkar edersinya aynısı ya hem intarnettede çeşitli sitelerde daha anlamlo ve açıklayıcı cevaplar var onlarada bakabilir yani buraya konu acmasin demiyorum acsin elbette ama bir cevap aldığı zaman daha zorla inkar ediyorsa bu saçmalık olur yani verilen cevaplari anlamakda zor bir şey değil
Cümleler biraz birbirine girmiş kusura bakmayin yorgunluktan

Dostum her gün konu açmak yasak mı.Sen kuranı 10 sayfa okursun aklına 2 tane soru takılır.Ben kuranı komple okuyup bitiririm aklıma 50 tane soru takılır bu değişir kişiden kişiye.E bütün konuları aynı gün tek seferde açamayacağıma göre günlere yayıyorum.Ayrıca cevapları mantıklı bulup bulmamakta beni ilgilendirir ,kabul etmiyorum diye amacımı islamı aşağılamak olarak algılamayın artık.Misal ozaman sizde bana göre inatçı kesim oluyorsunuz verdiğim hiç bir hatalı ayetin hatalı oldugunu kabul etmiyorsunuz.Ben size diyor muyum sayfa sayfa cevap yazdıgım halde hala müslümansınız diye ?

Ayetteki mesaj net değil mi? Anlamak yerine ağlamanın mantığı yok. Anlamıyorsan ayete boyun eğeceksin, Allah'ın vaadi var diyor ki: "Müteşabih ayetlerin tevilini sadece Ben bilirim. " Müteşabih peşinde koşup duranlar da hakikate kör, kalbinde hastalık bulunanlar... Muhkem ayetler ile hakikate kapı aralamak Allahın kulları üzerinde bir lütfu, müteşabih ayetlerle meşgul olmak da Allah'ın kalplerinde sapma olanların daha da gerisin geriye gidip hakikatten uzaklaşmaları için gönderdiği bir felakettir. Onlar felaketin içinde debelenip durur.
Ne güzel bir tartışma yeteneğin var.Ayeti anlamıyorsan ayete boyun eğeceksin ne demek ya ? Ozaman diğer 4 bin dine inanan insanların hepsi kendi dinlerindeki şeyleri mantıksız bulanlara gelip ''anlamıyorsan boyun eğiceksin senin kalbinde hastalık var'' desinler.Gercekten bravo

Ne güzel bir tartışma yeteneğin var.Ayeti anlamıyorsan ayete boyun eğeceksin ne demek ya ? Ozaman diğer 4 bin dine inanan insanların hepsi kendi dinlerindeki şeyleri mantıksız bulanlara gelip ''anlamıyorsan boyun eğiceksin senin kalbinde hastalık var'' desinler.Gercekten bravo
"Sana kitabı indiren O’dur. Onun (Kur’an) bir kısım âyetleri muhkemdir, ki bunlar kitabın esasıdır, diğerleri ise müteşâbihtir. Kalplerinde sapma meyli bulunanlar, fitne çıkarmak ve onu (kişisel arzularına göre) te’vil etmek için ondaki müteşâbihlerin peşine düşerler. Hâlbuki onun te’vilini ancak Allah bilir; bir de ilimde yüksek pâyeye erişenler. Derler ki: Ona inandık, hepsi rabbimiz katındandır. (Bu inceliği) yalnız aklıselim sahipleri düşünüp anlar." Al-i İmran 7. ayet

Mert_007

Bu konulara hakaretle veya aşağılama ile karşı çıkılmasını mantıklı bulmuyorum. Evet sürekli bu konuları açıyor sürekli bu tür şeylerle uğraşıyor ama yinede hakaret ve aşağılanmayı gerektirecek bir durum yok bence. Bende çok sıkıldım ve bıktım. Ama sonuçta burası forum ve konu dışında istediği konudan konu açabiliyor [her ne kadar burda aradığı( eğer gerçekten arıyorsa) cevabı bulamicak olsada] açmaya hakkı var. Adminlerde banlamıyorsa suç teşkil edicek bir şey yapmıyordur. Mesela her ne kadar her şeye bir cevabı olsada ya da her ne kadar inatçı olsada çizgisini bozmadan hakaret etmeden tartışıyor. Ha genelde konularda çok inatçı ve fikri değişmiyor. Burda onu tatmin edicek ve fikrini değiştircek bir şey sunmamız lazım. ( ama sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. Zaten her şeyi kafasında çizmiştir)

Bende sürekli bu tarz konuları açmamasını isterim. Ama açabiliyor sonuç olarak. Birde ben maalesef ki artık gerçekten araştırdığını vs. Düşünmüyorum. Amacı çok daha başka yerlere kayıyor gibime geliyor. Ha umarım yanılıyorumdurda haksız çıkarım. Ama dışarıdan bakınca artık amacı bu değil gibi..
Dediğiniz doğru ama birde şöyle düşünün hocam.Rdr 2 yi elediler portal 2 yüzünden.Ya bu basit bir olay yüzünden bile millet günlerce tartıstı sonra unutuldu.Bu bile günlerce tartısılıyorken hele hele tanrıdan geldiği idda edilen içinde 6200 ayet bulunan büyük bir kitap elbette ki aylarca yıllarca tartısılacaktır.Aynı ayeti aynı konuyu her gün açsam haklısınız ,cevap verildiği halde ısrar ediyor amacı farklı diyebilirsiniz ona bir şey demem,Ama benim yaptığım bu değil.Benim Ana tema'm din olabilir ama ,aynı konuyu açmıyorum farkettiğiniz gibi.Zatende aynı konuları ısrarla açmak yasak forumda.O yüzden kuranı kerimi evinde duvara yüksek bir yere çiviye asıp okuyup bitirmeyenlerin gelip burada bana''her gün aynı konuyu acıyorsun'' ''amacı sorgulamak değil'' ''şu konuları sal artık açıklama yapmaktan sıkıldık'' demeleri''müslüman aleminin neden bugün bu halde oldugunun kanıtlarından biridir..

Dediğiniz doğru ama birde şöyle düşünün hocam.Rdr 2 yi elediler portal 2 yüzünden.Ya bu basit bir olay yüzünden bile millet günlerce tartıstı sonra unutuldu.Bu bile günlerce tartısılıyorken hele hele tanrıdan geldiği idda edilen içinde 6200 ayet bulunan büyük bir kitap elbette ki aylarca yıllarca tartısılacaktır.Aynı ayeti aynı konuyu her gün açsam haklısınız ,cevap verildiği halde ısrar ediyor amacı farklı diyebilirsiniz ona bir şey demem,Ama benim yaptığım bu değil.Benim Ana tema'm din olabilir ama ,aynı konuyu açmıyorum farkettiğiniz gibi.Zatende aynı konuları ısrarla açmak yasak forumda.O yüzden kuranı kerimi evinde duvara yüksek bir yere çiviye asıp okuyup bitirmeyenlerin gelip burada bana''her gün aynı konuyu acıyorsun'' ''amacı sorgulamak değil'' ''şu konuları sal artık açıklama yapmaktan sıkıldık'' demeleri''müslüman aleminin neden bugün bu halde oldugunun kanıtlarından biridir..
Elbette sorgulanır ona bir şey demiyorum zaten. Ama bazen açıklansa bile adamın verdiği örneğe ya da açıklarken ufacık dediği bir şeye takılabiliyorsunuz ana konudan çıkıp. Adamın yaptığı tüm açıklamayı bazen çöpe atıp sadece ufak gereksiz şeylere odamlanabiliyorsunuz. Bazende geçiştiriyorsunuz.Öyle oluncada sorgulamak ve öğrenmek için değilde daha çok hani nasıl diyim başka şeyler için açmış gibi oluyorsunuz. Mesela atıyorum bir konumuza gelen açıklamalarda sizi ikna edebilecek kadar açıklamalar yapıldıysa ve ikna olduysanız başlığa çözüldü vs. Ya da en azından fikir değiştirdiğimiz ikna olduğunuzu gösteren bir şey yapabilirsiniz. Tabii eğer olursanız.

Elbette sorgulanır ona bir şey demiyorum zaten. Ama bazen açıklansa bile adamın verdiği örneğe ya da açıklarken ufacık dediği bir şeye takılabiliyorsunuz ana konudan çıkıp. Adamın yaptığı tüm açıklamayı bazen çöpe atıp sadece ufak gereksiz şeylere odamlanabiliyorsunuz. Bazende geçiştiriyorsunuz.Öyle oluncada sorgulamak ve öğrenmek için değilde daha çok hani nasıl diyim başka şeyler için açmış gibi oluyorsunuz. Mesela atıyorum bir konumuza gelen açıklamalarda sizi ikna edebilecek kadar açıklamalar yapıldıysa ve ikna olduysanız başlığa çözüldü vs. Ya da en azından fikir değiştirdiğimiz ikna olduğunuzu gösteren bir şey yapabilirsiniz. Tabii eğer olursanız.
Anladım yani dediğiniz gibi bu anlattığınız konular birazda iletişimsizlikten ve yazısarak tartısmanın zorluklarından kaynaklanıyor.Peki meraktan soruyorum sizin bu ayetler hakkında görüşünüz nedir. ?

Anladım yani dediğiniz gibi bu anlattığınız konular birazda iletişimsizlikten ve yazısarak tartısmanın zorluklarından kaynaklanıyor.Peki meraktan soruyorum sizin bu ayetler hakkında görüşünüz nedir. ?
Evet çünkü yazışarak belli bir yere kadar betimleyip tarif edebiliyoruz. Çok sınırlı aslında. Mesela sizinde kafanızdan milyarlarca düşünce geçiyordur yazarken ama bir çoğunu ya betimleyemiyor ya anlatamıyor ya da tam olarak açıklayamıyorsunuzdur. Ya da bazende kelime ve yazım yanlışıyla bambaşka hale geledebilir. Genel olarak dilin sınırlarından kaynaklanıyor. Aynı şeyler ayetler içinde geçerli. Eş anlamlılıkla çok fazla anlam çıkabiliyor. Mesela İngilizceden bile cümleye göre anlamını anlıyorsun birçok sefer. Ya da bilmediğin kelimeleri cümleden çıkarıyorsun vs.

Ben artık pek fazla bu tür tartışmalara girmek istemiyorum hocam. Sizinde dediğiniz gibi bu tür konulara (siyasi dini ya da herhangi başka bir konuda) tartışmak boş geliyor. Çünkü çoğu zaman karşındakinin fikri değişmiyor.(benim içinde geçerli) Her zaman her yerde böyle. Herkesin kendine göre bir doğrusu var. Aynı iphone vs android gibi. Sabaha kadar tartış bir sonuca varamaz. Ama kendi düşüncem sizin yazdığınız kadarıyla birinde düzenledi birinde oluşturdu diye yazmışsınız. Ayeti gidip okumadım. Birinde atıyorum yer katman katman ya bunları oluşturumuştur düzenlerkende en üst katmana çiçek börtü böcek vs. Eklemiştir hayatı başlatmıştır gibisinden düşünüyorum.

O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı.SONRA GÖĞE YÖNELDİ , onları yedi gök olarak yaratıp düzenledi. (Bakara 29)
=> Allah önce yeryüzünü yaratmış, sonra gökyüzüne yönelmiş.

Sizi yaratmak mı daha zor,göğü yaratmak mı? Onu Allah kurdu.Onu yükseltip düzene koydu.Gecesini kararttı, gündüzünü aydınlattı. ARDINDAN
yeri düzenleyip döşedi. (Naziat 27-30)

=>Allah önce gökyüzünü yaratmış,sonra yer yüzüne yönelmiş)

1) Şimdi bu ayetlerin sıralamasında çelişki yokmu arkadaslar ?
2) (Ayrıca allahın kendisine O diyerek bahsetmeside ilginç)
Yani o kadar düşük ve Müslüman karşıtısınki önce yerdeki varlıkları sonradan uçan varlıkları yarattığını anlayamamışsın anca özelden mesaj atıp milleti sinir etmeye çalışıyorsun ama sözü eline verince susuyorsun

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,505
Üyeler
184,174
Son üye
nisa353535353
Geri