Bilgisayarım darboğazmı yapıyor?

yattara

80+
Reaksiyon skoru
1
ekran kartım 1660s
işlemcim i5-8400
coğu oyunda ekran kartı kullanma yüzdem bazen %9 düştüğü bile oluyor
ram 16 gb
büyük ihtimalle darboğaz yapıyor hangi işlemciyi önerirsinİz

siteden baktığımda darboğaz sorunu gözükmüyor nasıl bir darboğaz yani anlık mı donuyor veya bir an donmaya başlayıp 2 saniye sonra düzeliyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

belki işlemcin ısındığı için darboğaz oluyordur işlemcin ısınınca soğumak için kendi frekansını düşürür bu performansını düşürür bu da darboğaz yaşatabilir anlık bile olsa ama ben sanmıyorum yine de bir sıcaklık değerlerine bak oyunda yarım saat bir saat sonra falan bak 85 90 derecelerde falan olur bu frekans düşüşü bundan dolayı darboğaz olabilir

bence elindeki işlemci + anakart çıkıp yerine am4 sisteme geçmek daha mantıklı mesela ryzen 5 3600 bir tane am4 anakart b serisi mi a serisi mi o sana kalmış niye dersen 2. ele baktığımızda fiyatları nispeten aynı ve aralarında 2. kata yakın performans farkı var bu yüzden daha mantıklı bence elindeki işlemci + anakart dan çıkıp dediklerimi yaparsan cebinden çıksa çıksa 500tl çıkar bu parada 2 kata yakın performans farkı olan bir sete değer

siteden baktığımda darboğaz sorunu gözükmüyor nasıl bir darboğaz yani anlık mı donuyor veya bir an donmaya başlayıp 2 saniye sonra düzeliyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

belki işlemcin ısındığı için darboğaz oluyordur işlemcin ısınınca soğumak için kendi frekansını düşürür bu performansını düşürür bu da darboğaz yaşatabilir anlık bile olsa ama ben sanmıyorum yine de bir sıcaklık değerlerine bak oyunda yarım saat bir saat sonra falan bak 85 90 derecelerde falan olur bu frekans düşüşü bundan dolayı darboğaz olabilir
sizin dediğiniz gibi işlemcinin sıcaklıgı yüksek

Ekler

• Screenshot_547.webp
    Screenshot_547.webp
    197.5 KB · Hit: 14
Güzel bir fan ve biostan uv ayarıyla (yani voltaj düşürerek kısaca) halledersin ama performans kaybı olur ortalama %20 kadar.

işlemci sıcaklığını mı?
işlemci sıcaklığını düşürmek için undervolt yapabilirsin bir de güzel fan alabilirsin evet. İşlemci sıcaklığını sabitlemek için programlar var ama düzgün çalışmazlar çünkü işlemci kendi kendine thermal throttle yapabilen bir parça. 3. parti yazılımla tekrar thermal throttle point ayarlamak stabiliteyi bozar.

tamam
işlemci sıcaklığını düşürmek için undervolt yapabilirsin bir de güzel fan alabilirsin evet. İşlemci sıcaklığını sabitlemek için programlar var ama düzgün çalışmazlar çünkü işlemci kendi kendine thermal throttle yapabilen bir parça. 3. parti yazılımla tekrar thermal throttle point ayarlamak stabiliteyi bozar.
tamam teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,820
Üyeler
189,925
Son üye
Furkidoski
Geri