Çözüldü✓ Bilgisayar Açılmıyor: Statik Elektrik Sorunu

ozibaboli

80+
Reaksiyon skoru
31
Hocamlar iyi günler bir kaç gün önce yatmadan pcyi kapadım bizim buralarda elektrik sürekli gidip geliyor ondan dolayı pcnin güç tuşunu kapalıya aldım daha öncede bir kaç defa statik elektrik yaptığı oldu ekipmanları yanıp sönmesine sebep oluyor statik yaptığında neyse normalde ekipmanların usbsini çıkarınca veya pcyi güçten alıp açma tuşuna bir kaç kez basıp statiğini alıyordum bu sefer pc hiç bir şekilde açılmıyor bios pilini çıkardım değiştim fakat yaramıyor ne yapmalıyım bi fikri olan var mı. Son olarak daha 2 yıl olmadı pcyi alalı.

Fotorafta görüldüğü gibi kasa güçte değil fakat mouse yanıp sönüyor.

PC
Ryzen 5 5600
RX 6700
ASRock B550M-HDV
Power hatırlamıyorum bronze bir power sanıyorum

Ekler

• 1000005055.webp
    1000005055.webp
    737.3 KB · Hit: 16
  • 1000005054.webp
    1000005054.webp
    20.3 KB · Hit: 16
genellikle bilgisayar çalışırken rame dokununca gerçekleşen bir olay. ben ramin 1ini çıkarıp pc yi açıp düzeliyor ne hikmetse.

Hocamlar iyi günler bir kaç gün önce yatmadan pcyi kapadım bizim buralarda elektrik sürekli gidip geliyor ondan dolayı pcnin güç tuşunu kapalıya aldım daha öncede bir kaç defa statik elektrik yaptığı oldu ekipmanları yanıp sönmesine sebep oluyor statik yaptığında neyse normalde ekipmanların usbsini çıkarınca veya pcyi güçten alıp açma tuşuna bir kaç kez basıp statiğini alıyordum bu sefer pc hiç bir şekilde açılmıyor bios pilini çıkardım değiştim fakat yaramıyor ne yapmalıyım bi fikri olan var mı. Son olarak daha 2 yıl olmadı pcyi alalı.

Fotorafta görüldüğü gibi kasa güçte değil fakat mouse yanıp sönüyor.

PC
Ryzen 5 5600
RX 6700
ASRock B550M-HDV
Power hatırlamıyorum bronze bir power sanıyorum
Sorunu çözdük güç kaynağında ekektriğin gidip gelmesinden dolayı şişmiş kendini korumaya alıp duruyor sizde böyle bir sorun yaşıyorsanız powerı değişin yada tamir ettirin ekran kartınız yanmasın.

hocam akım korumalı priz kullanıyor musunuz ? elektrik gittikten sonra bir süre fişi çekik tutuyor musunuz gelse bile ? ups kullanmayı düşündünüz mü

hocam akım korumalı priz kullanıyor musunuz ? elektrik gittikten sonra bir süre fişi çekik tutuyor musunuz gelse bile ? ups kullanmayı düşündünüz mü
Hocam upsler pahalı olduğu için almadım korumalı priz almamakta benim eşşekliğim şimdi powerı tanıdığa vericez tamir etsin diye korumalı priz şiparişi geçicem şuanlık farklı power takıp ekran kartını değiştik bir süre böyle devam

Hocam upsler pahalı olduğu için almadım korumalı priz almamakta benim eşşekliğim şimdi powerı tanıdığa vericez tamir etsin diye korumalı priz şiparişi geçicem şuanlık farklı power takıp ekran kartını değiştik bir süre böyle devam
hocam 4k ya sanki ups var işe yaramıyor mu onlar en azından pc yi kapayana kadar

hocam şişmiş değdiniz mevzu çok yüksek ihtimalle kondansatörden bahsediyorsunuz yani arıza kondansatördeyse bilgisayar prizde 10 15dk durunca kondansatör şarj olur şarj olduktan sonra bilgisayarın tekrar açılabiliyor olması gerekli cam sigorta kullanılır sigorta atarsa bilgisayar tekrar açılmaz sorun dediğiniz gibi kondansatördeyse cam sigorta ve kondansatör değişip tekrar kullanılabilir psu açmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,295
Üyeler
184,765
Son üye
altanaydin
Geri