🔥İndirim KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot 10.999TL

Bu modeli alasım var şuan da glossy panel olması çok sıkıntı odama ışık vuruyor
Güzel model. QD oledler de 2k modeller icin 240, 280 ve 360hz modellerin tamamı gen 3 bilginiz olsun.

OLED de arka aydınlatma yoktur. Her piksel kendi ışığını yayan organik diyotlardan oluşur. Yani gen 3 qd oledler de renk gamutu ve kontrast oranı aynıdır. Siyah tekdüzelik aynıdır. Işık sızması, glow veya bulutlanma vs yoktur. Parlaklık değişebilir çünkü bazı markalar parlaklığı limitlerken bazıları limitlemez. Peki ne gibi farklar var? Asusta yakınlık sensörü var. Kalibrasyon farkı var. Kvm gibi ek özellikler birinde varken diğerinde olmayabilir. Oledler de 0.3ms sabit tepki süresi olduğunu da söyleyeyim. Yani örneğin 120 FPS aldıgınız oyunda aynı hareket performansına sahip olacaklar. Soğutma çözümleri farklı. Tasarım, kaplama ve malzeme kalitesi farklı. Satış sonrası destek farklı. Daha da farklı bir şey yok.

Qd-oled 4.nesil şu an sadece 4k 27inç var. CES 2026 yaklaşıyor 4.nesil 2k çıkabilir.
1764374166674.webp

Aşırı iyi duruyor oledler şuan param varken almak istiyorum artık iade sonucuna göre bekleyeceğim veya ktc ile idare edicem

Alıntıyı görüntüle

Aşırı iyi duruyor oledler şuan param varken almak istiyorum artık iade sonucuna göre bekleyeceğim veya ktc ile idare edicem
Eğer olumlu sonuclanmazsa THH basvur sonuclanana kadar kullanır sonra iade eder yeni nesil olede geçersin. Fiyatı pahalı falan ama IPS panel monitör de cok kötü ya. Büyük ekran da IPS keyif vermiyor.
3324.webp
3284.webp
1196.webp
1218.webp
1230.webp
1232.webp

True black glossy tandem oled (parlaklık yüksek) vs semi glossy (parlaklık limitleyiciye sahip) qd oled

Son düzenleme:
Eğer olumlu sonuclanmazsa THH basvur sonuclanana kadar kullanır sonra iade eder yeni nesil olede geçersin. Fiyatı pahalı falan ama IPS panel monitör de cok kötü ya. Büyük ekran da IPS keyif vermiyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
True black glossy tandem oled (parlaklık yüksek) vs semi glossy (parlaklık limitleyiciye sahip) qd oled
Tandemlerde vertical banding sorunu varmış sanırım o ney?
1764374850763.webp

Tandemlerde vertical banding sorunu varmış sanırım o ney?
Alıntıyı görüntüle
Dikey çizgiler. Daha cok sorun var. Color banding, VRR flicker, black chrominance overshoot ve black crush gibi. Oledler de olabilen problemler.

Woled de daha da belirgin oluyor genel de.

Baş ağrısı ve göz yorgunluğu sorunu yaşayanlar da var.

Her güzelin bir kusuru var hocam.
4072.webp

Son düzenleme:
Bu sıkıntı işte benim zaten göz rahatsızlığım var. Valla kararsız kaldım :D
TN al. 😂😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sıkıntı işte benim zaten göz rahatsızlığım var. Valla kararsız kaldım :D
Bir de söylemeyi unuttum kolay çizilip leke olabiliyorlar. 🤣

Son düzenleme:
@Tayfunns Vatan indirimlerinde 27K'ya 9070 XT aldım sırf onun için 10K'ya da monitörümü sattım işte Alienware 360 Hz 1080p'yi şuan 2K olması ekran kartını rahatlatı ama bu sefer de monitör arayışına düştüm valla :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,303
Üyeler
185,702
Son üye
reis_gezer
Geri