Neden İnsanlar İphone Kullanılıyor - Kullanıyorsunuz ?

Birçok telefonu deneyimlemiş biri olarak
Genel toplamada herşeyi ortalama veren ve bunu stabilize eden bir marka.
@Mert_007 bilir.
X200 pro
14pm
Magic 7 pro
S24 ultra
Orta segmentte s24fe ve honor 200 pro
Girişte
Mate 20lite
Note 13pro+ ve note 13 pro
Tuşlu da Nokia c3-02
Her türden telefonu deneyimledim ve bu telefonların bütün özelliklerini topla ve teelfon sayısına böl
O telefon apple işte
O kadar ortalama bir telefon ki insanlara yetiyor.
Malzeme kalitesi falanda iyi değil
İyi diyen bir huawei amiral gemisi eline almamıştır.
Eğer amacınız gerçekten iyi bir telefon almaksa huawei, oppo , vivo markalarına yönelebilirsiniz. Malzeme ve genel kalitede daha iyiler.
Huaweide google yok diye alınmaz diyende zaten telefondan anlamıyordur.
Yada ghz değeri düşük diyende aynı şekilde Harmonyos bambaşka bir seviyede

@Mert_007 bilir.
X200 pro
14pm
Magic 7 pro
S24 ultra
Girişte
Mate 20lite
Tuşlu da Nokia c3-02
Her türden telefonu deneyimledim ve bu telefonların bütün özelliklerini topla ve teelfon sayısına böl
O telefon apple işte
Eğer amacınız gerçekten iyi bir telefon almaksa huawei, oppo , vivo markalarına yönelebilirsiniz. Malzeme ve genel kalitede daha iyiler.
Aynen öyle hocam hepsine katılıyorum. Şuan iphone un önde olduğu tek video kaldı sayılır. O da gitmek üzere. Zoomlayınca o da çöp oluyor şuan. Hatta vivo x300 pro lens gecişi işini çok güzel halletmiş. O yarışır videoda. Birde samsung. Iphoneda telefoto kamerada ois yok.. olsada kaliteli değil rakipleri kadar zaten. Huawei ise gerçekten çok premium cihazlar üretiyor. Pura 80 ultraya vatanda baktığımda şu ana kadar tuttuğum ve gördüğüm en premium ve kaliteli hissettiren cihaz olmuştu. Google ve birazda işlemci olarak geri kalıyor. Google çözülüyor şuan ama bilmeyen biri için zor ve biraz sıkıntı yaşayanlarda var. Ama yinede çok güzel. Benim şuan gözüm x300 ultrada. Acaba adamlar daha ne koycak ve yapcak. Lens kitini proyla verdiler bunun biraz daha üstüne çıkmaları lazım. Sadece snapdragon işlemci yapıp 2k ekran yetersiz olur bence ultra adına. Ne koyacaklar çok merak ediyorum.

iphone 12 karşılığı olan samsung telefonlar hala kasmıyor ve gayet stabil ve iphone'dan daha ucuz 12 yenilenmiş ne kadar mesela? s21 fe var 15 k sıfırı ikinci el alsan 10 k vardır max iphone 12'den iyi gene ve benim karşılaştırdığım olay iphone 17 pro max gibi düşün 170 k telefona vermek gibi
s21fe çöp. neresi iyi iPhone 12'ye göre? samsung alınmaz fe serisi hiç alınmaz

ya hocam allah için hız konusunda iphone savunmayın. iphone kendisi açıklamadı mı “biz telefonları planlı eskitme ile yavaşlatıyoruz bilerek” diye? adamlar bildiğin bilerek yavaşlatıyoruz diyor, siz “5 yılda farkı görürsün” diyorsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece merak.

Katılıyorum
Hayır planlı eskitme davası değil o işlemciler batarya performansına göre kendini kısıyor. Yani androidde full işlemci gücüyle telefonu ilk aldığında 2 gün çıkarıyorken 2 sene sonra 1 günü zor görüyor ya iphone bunu mininimumda tutmak için telefon eskidikçe performansı kırpıyor ve end user adım adım kısılan hızı fark etmiyorken android kullanıcısına bakıp seninkinin ömrü kısa ya benimki hâlâ bir günü çıkartıyor diyor. Çünkü kullanıcı havuzunun yüzde 95'inin telefonda yaptığı aktivitenin %95'i instagram kaydırmak %4'ü de fotoğraf çekmek. Pelinsular için şark kurnazlığı ile böyle bir şey yapmışlar çünkü şarj gibi şeyleri daha somut hissediyorlar. 25k'lık işlemci 20k performansı verdiğinde instagram kaydırırken sorun olmuyor. Davanın olayı da sen kullanıcıya bunun tercihini sunmadan nasıl bu kararı veriyorsundu.

Ekosistem muhabbeti bana aşırı saçma geliyor. Tüm dünyadan kendini soyutlayıp küçücük bir seçenek havuzu sunup aa bak telefonun çaldığında laptopunda bildirim çıkıyor diyeceğine zaten dünyayla entegre olabilirdin en başta. Sen üç tane cihaz yapıp bunlar sadece kendi içinde iletişim hâlinde dediğinde ekosistem mantığı olmuyor ki. Zaten kendi dayattığın şeyi satıyorsun. Ekosistemin en zıt kutubu gibi. Laptop aldın telefon aldın başka bir kulaklık alamıyorsun çünkü ekosistem o kadar yok ki iletişim kuramıyor. Yüzlerce kulaklıktan sadece birini alabiliyorsun.

Samsung asırlardır kamerada tokatlıyor mesela ama hâlâ gelip nesi iyi diyen de var.

zenginiz kardeşim

ya hocam allah için hız konusunda iphone savunmayın. iphone kendisi açıklamadı mı “biz telefonları planlı eskitme ile yavaşlatıyoruz bilerek” diye? adamlar bildiğin bilerek yavaşlatıyoruz diyor, siz “5 yılda farkı görürsün” diyorsun.

Sadece merak.

Katılıyorum
Applenin politikası ile diğer markaların politikası çok farklı bu konuda. Apple cihazlar ömrünün sonuna kadar hız sorunu çıkarmaz 7 senelik güncelleme ömrü bitince kullanılmaz hale gelmeye başlar, Android her sene bir önceki seneden daha kötü hale gelir.

s21fe çöp. neresi iyi iPhone 12'ye göre? samsung alınmaz fe serisi hiç alınmaz
Abartma Kral S24 FE Kullanıyorum Gayet Memnunum Gidip Bak Karşılaştır

Applenin politikası ile diğer markaların politikası çok farklı bu konuda. Apple cihazlar ömrünün sonuna kadar hız sorunu çıkarmaz 7 senelik güncelleme ömrü bitince kullanılmaz hale gelmeye başlar, Android her sene bir önceki seneden daha kötü hale gelir.
Önceki Seneden Daha Kötü Olan Bir Cihaz Örneği Verir Misin?

Güdülmek isteyeni güderler.
Abd de kullanım oranının yüksek olmasında din etkisi de var.

@Mert_007 bilir.
X200 pro
14pm
Magic 7 pro
S24 ultra
Girişte
Mate 20lite
Tuşlu da Nokia c3-02
O telefon apple işte
Abi geçen dükkanda Huawei Pura 70 Pro ya baktım elde.

Tasarım, OS, Kalite olarak İphone u 10 katlar altına alır. Arayüzdeki akıcılık tarif edilemez. Programlar sanki arkaplanda açıkmış gibi hepsini anında açıyor.

Telefonu cepleyip koşmak istedim desem yeri :D

Ekran çerçevesi yok sanki. Çok çok çok ince. Param olsada alsam sadece program derdim olurmu bilemem. Baya kaliteli alet

Tasarım, OS, Kalite olarak İphone u 10 katlar altına alır. Arayüzdeki akıcılık tarif edilemez. Programlar sanki arkaplanda açıkmış gibi hepsini anında açıyor.

Ekran çerçevesi yok sanki. Çok çok çok ince. Param olsada alsam sadece program derdim olurmu bilemem. Baya kaliteli alet
80 ultrayı deneyimleme fırsatım oldu.
Dediklerinin fazlası var eksiği yok
10/9 cihaz kırdığım 1 puanda işlemci

Güdülmek isteyeni güderler.
Abd de kullanım oranının yüksek olmasında din etkisi de var.
Abd markası diye orda normal ve fiyatlarda o seviyede cihaza göre uygun

Huawei çok üst seviyeye çıktı efsane cihazlar üretiyor

Bir çok markanın en üst düzey cihazlarını kısa-uzun süreler kullandım. Bir telefon hakkında ciddi yorum yapmak için en az 1 hafta kullanırım, bu bahsettiğim cihazlarıda en az 1 hafta kullandım, kimisini 2-3 ay 2. telefon olarakta kullandım.

Aktif olarak 15 Pro Max kullanıyorum, her yönünden memnunum o yüzden değiştirmek gibi bir düşüncem yok.
S24 ve 25 Ultra deneyimimde şunları fark ettim. Cihaz stabil bir kamera performansı vermiyor, çok ufak ışık değişiklikleri kameranın bütün profilini değiştiriyor, düşük ışık videoda frame atlamaları, dengesiz gren, berbat kamera geçişleri var, ön kamera cilt tonu başarısız, video performansı daha da başarısız. 24 Ultra gereksiz ısınıyordu, elde tutuş hissi kötü, olduğundan daha büyük gibi hissettiriyor, pili boyutuna göre başarısız. 25 Ultra'nın tasarımı elde daha iyi ama o cihazda çok kalın hissettiriyor, pil performansı güzel ama rakiplerinin hala gerisinde, 15 PM den 1 kere bile daha iyi performans alamadım.

Magic 7 Pro kullandığım sıralarda cihazın piline bayıldım, pil anlamında çok başarılı, Kameranın renk tonları abartılı, video başarısız, düşük ışık fotoğraf ve genel zoom çok iyi, arayüz beni sarmadı, o çin cihazı hissiyatını veriyor.

Vivo X100 Ultra içinde Magic 7 Pro ile benzer düşüncelere sahibim, kamerası renk profili açısından daha başarılı ama doğru değil, sadece güzel, düşük ışık video performansı güzel, pil başarılı.

Çinli cihazlar bir noktadan bir işin en iyisini verebiliyor, sadece bir noktaya odaklananlar için tercih edilebilir.
Samsung her konuda kaliteli bir şey yapmaya çalışıp iPhone cihazların gerisinde kalıyor benim gözümde. Yazılımında hala animasyon başarısızlıkları, yeni cihazları geliştirmeme sıkıntısı var.

15 Pro Max'den 24 veya 25 Ultra'ya geçmek için 1 tane neden bulamıyorum. Gidipte Spotify'a, Youtube'a, Netflix'e para vermeyip müzik, video, film indirmek için, APK program indirmek için Samsung'un başarısız kamera, yazılım stabilitesi ve sosyal medya performansına katlanmam. 24, 25 Ultra fark etmez, İnstaya video arkası müzik eklemek istediğimde görüntü 480P oluyor.

işletim sistemi ve güncelleme ömrü için. çok uzatmaya gerek yok. bazı ülkelerde de çevren imessage kullandığı için başka telefon alamıyorsun.

fiyat mevzusuna gelecek olursak türkiye bir yana artık düz bir s25 bile i17 fiyatına denk geliyor. yani iphone şöyle pahalı böyle pahalı mevzusu da yok artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,412
Üyeler
186,888
Son üye
arazhzhara25
Geri