Hayattan çok sıkıldım..:c

Reaksiyon skoru
10
Ergenliktendir falan diyeceksiniz biraz klasik gelecek fakat 8'deyken çok mutluydum her şey mükemmel gidiyordu şimdi ise sadece 6 ayda çok kötü bir çöküş yaşadım 8. sınıfta gülen, sevinçli, yaşamayı seven bir çocuktum şuanda ise derste, teneffüste, evde bir boşlukta bile sadece bir yere bakıp odaklanıp eski anılarımı düşünüyorum, mutsuzum, koca uzayda ufacık bir taş parçasının üstünde toz tanesi kadar yaşayıp hiçbir şeyi değiştirmeyen sıradan bir insan olacağım düşüncesi de hiçbir şeye emek göstermemeye ve hiçbir şeyi anlamlı görmemeye itiyor.Kısacası her geçen yıl önceki yılı özletiyor eminim ki sonraki yıl hayatım daha da kötü olacak ve bu benim derslerime, aileme ve hayatıma etki ediyor benim bu sorunu çözmem lazım belli bir sorunum yok direkt hayattan sıkıldım.

Şu laf kadar saçma bir cümle görmedim:"koca uzayda ufacık bir taş parçasının üstünde toz tanesi kadar yaşayıp hiçbir şeyi değiştirmeyen sıradan bir insan olacağım".Hani uzayın büyüklüğü ve senin uzay karşısındaki küçüklüğün ne alaka?Bu gibi saçma sapan lafları nereden görüyorsunuz anlamıyorum.

Ergenliktendir falan diyeceksiniz biraz klasik gelecek fakat 8'deyken çok mutluydum her şey mükemmel gidiyordu şimdi ise sadece 6 ayda çok kötü bir çöküş yaşadım 8. sınıfta gülen, sevinçli, yaşamayı seven bir çocuktum şuanda ise derste, teneffüste, evde bir boşlukta bile sadece bir yere bakıp odaklanıp eski anılarımı düşünüyorum, mutsuzum, koca uzayda ufacık bir taş parçasının üstünde toz tanesi kadar yaşayıp hiçbir şeyi değiştirmeyen sıradan bir insan olacağım düşüncesi de hiçbir şeye emek göstermemeye ve hiçbir şeyi anlamlı görmemeye itiyor.Kısacası her geçen yıl önceki yılı özletiyor eminim ki sonraki yıl hayatım daha da kötü olacak ve bu benim derslerime, aileme ve hayatıma etki ediyor benim bu sorunu çözmem lazım belli bir sorunum yok direkt hayattan sıkıldım.
birşeyleri kafaya takmak için çok küçüksün be...
boşver.
verdiğin örnekte çok saçma o zaman yaşamayalım zaten bir işe yaramayacak.
böyle düşünürsen herzaman kaybedersin. Kendine bir hedef belirle ve ona yoğunlaş. Bu hedef ders olabilir spor olabilir veya istediğin herhangi bir şey. İnsan kendine bir uğraş buldukça mutlu olur.
Ben mesela araç sürmeyi severim ve farklı araçlar deneyimlemek hoşuma gider.
Bundan dolayı sürekli yeni araçlar sürmeye falan giderim.
Sende bir hobi edin hayatına bak

Red mi yedin?

ben üstteki arkadaşın dediğine inanıyorum ufacık taş parçası üzerindeki toz tanesi olman senin hayatında hiçbirşey değiştiremiyeceğini düşünmene mi yol açıyor? Uzayda küçücük olman seni önemsiz kılmaz
şu “toz tanesi” denen yerde düşünüyor,
bilinç üretiyor,
hayatını planlıyor,
geleceğini şekillendiriyorsun.
Evren sen olmadan evreni fark edemezdi, bu düşünceyle potansiyelini kendi ellerinle yok ediyorsun.

Hedef belirle ve hedefine ulaşmak için çalış. Kendine hobi edin, mesela ben müzik dinlemeyi ve video oyunlarını, çizgi romanları çok seviyorum. Hayattan mutlu olmaya pozitif olmaya çalış. Ve ayrıca uzayda ufacık bir taş parçası üzerinde toz tanesi olup, kendi hayatın değiştirmeyeceğini düşünmen bence çok saçmadır. Evrende toz tanesi bile değiliz. Fakat insanoğlu kendini hep geliştirmiştir. Mesela aya çıkmıştır. Uzaya uydu göndermiştir. Yani evrende küçük olman kendini amaçsız yapmıyor .Tam tersine evrende küçük olmamız, bizi amaçsız yapmaz. Yaşadığımız dünyayı güzelleştirmek ve evrenin bir parçası olmamız için amaçlar uğruna emek verip çalışmalıyız.

Son düzenleme:
Şu laf kadar saçma bir cümle görmedim:"koca uzayda ufacık bir taş parçasının üstünde toz tanesi kadar yaşayıp hiçbir şeyi değiştirmeyen sıradan bir insan olacağım".Hani uzayın büyüklüğü ve senin uzay karşısındaki küçüklüğün ne alaka?Bu gibi saçma sapan lafları nereden görüyorsunuz anlamıyorum.

Hayatta bir şey başaramayacağım demek istiyor. 14 yaşında kafayı yemiş. Daha iş hayatına atılmamış, bir şey başaramamış, öğrenim hayatının belki de yarısından bile uzak...

Hayatta bir şey başaramayacağım demek istiyor. 14 yaşında kafayı yemiş. Daha iş hayatına atılmamış, bir şey başaramamış, öğrenim hayatının belki de yarısından bile uzak...
Kendilerini uzay ile kıyaslayıp bu diğer bahane ile kendilerini hayattan 1 adım daha uzaklaştırıyorlar.Bu zamanki gençler mutsuzluk,depresiflik ile hakiki,gerçek duyguyu bulduklarını sanıyorlar ya acayip tiksiniyorum.Bu çocuk muhtemelen sosyal medyada Din ve Bilim ile alakalı kısa videoları izleyip etkisi altına girmiş.

Uzaymış toz tanesiymiş oymuş buymuş napacan bunları yaa anın tadını çıkarmaya çalış.sanırım yalnız birisiniz bende yalnız birisiyim dışarı çıkıp yürümeyi ve bir yere oturup insanları,ağaçları,arabaları,denizin huzurlu sesini izlemeyi,dinlemeyi seven birisiyim ama şu okul ulan şu okul yüzünden eve mahkum kaldım 😀 bide öğlenci yaptılar haftanın birgününü bide staj da girince bütün hafta bitti neredeyse o yüzden bende eve kapalı kaldım maalesef bu aralar.Benimde çok canım ama aşırı canım sıkılıyor ama umutsuzluk gelecek vs. hiç bir şey düşünmeden geçiyorum zamanımı.benimde şunun şurasında 1 sene ya kaldı ya kalmadı çalışma zamanım gelecek bakalım nasıl olacak inan bende merak ediyorum kendimi.😀

Yarın geldiğinde de dün çok mutluydum keşke düne donebilsem diyeceksin aslında mutlusun fakat mutsuz olduğunu düşünüyorsun abi yaşa bak keyfine

Herhangi bir şey başaramadan sıradan yaşayacağımdan bahsettim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

birşeyleri kafaya takmak için çok küçüksün be...
boşver.
verdiğin örnekte çok saçma o zaman yaşamayalım zaten bir işe yaramayacak.
böyle düşünürsen herzaman kaybedersin. Kendine bir hedef belirle ve ona yoğunlaş. Bu hedef ders olabilir spor olabilir veya istediğin herhangi bir şey. İnsan kendine bir uğraş buldukça mutlu olur.
Ben mesela araç sürmeyi severim ve farklı araçlar deneyimlemek hoşuma gider.
Bundan dolayı sürekli yeni araçlar sürmeye falan giderim.
Sende bir hobi edin hayatına bak
Bir şeyleri kafaya takmıyorum aslında olay sadece yanlızlık ortaokuldan yarım sene de geçmiş olsa kim ne derse desin o dönemde daha çocuksuyduk ve daha güzeldi 9a geçeli 3 ay oldu ve hala herkes birbirine mesafeli sınıftakiler birbiri ile çok uyumsuz

Geri