Dram ışığı yanıyor ve düzelmiyor

Yok olmuyor sinir oldum :) nereden girdim şu değişim işine lanet gitsin. Tam çıt diye oturuyor yuvaya.

Gücü kesip güç düğmesini 1 dk basılı tutup tutup bırak ondan sonra pili tak ve tekrar dene
İşlemciyi ters takmam ters derken yazıların kuzeye değil de güneye bakması şeklinde bir sorun yoktur sanırım diye düşünüyorum. Yönünün bir önemi yoktur değil mi?

İşlemciyi ters takmam ters derken yazıların kuzeye değil de güneye bakması şeklinde bir sorun yoktur sanırım diye düşünüyorum. Yönünün bir önemi yoktur değil mi?
Var anakarttaki ok ile işlemcideki okun aynı olması gerekiyor yoksa sorun olur belki pinleri bile yamultabilir

Dram hatası bundan olabilir mi peki?
Tabi ki olabilir işlemci ram ile haberleşemezse pinleri yüzünden irtibatta sorun varsa ram yok gibi davranır kırmızı ışıkta kalması ya ram yoktur yada oturmamıştır demek zaten

Eski kartım Biostar b650mpe pro anakart
Yeni anakart aldım değiştirmek için ama vatan bilgisayar problemli satıcı rolü edinmiş, bende biostar anakartı tekrar taktım ve şimdi çalıştıramıyorum. Ram yer değişikliği vs hepsini denedim, olmuyor. Dram ışığı yanıyor ve düzelmiyor. Bios pilini sökmeyi beceremedim çıkarsam çözüm olur mu onu da bilmiyorum

hocam aynı anakartı kullanıyoruz hiçbirşey yapmanıza gerek yok yaklaşık 5 ila 10 dakika bekledikten sonra sorununuz çözülür herşeyi eskisi gibi takın pc yi başlatın bırakın öyle yansın ışık bir süre sonra güncelleme yada ayarlama yapıyor sanıyorsam anakart otomatik restart atıyor pc ye açılıyor.

hocam aynı anakartı kullanıyoruz hiçbirşey yapmanıza gerek yok yaklaşık 5 ila 10 dakika bekledikten sonra sorununuz çözülür herşeyi eskisi gibi takın pc yi başlatın bırakın öyle yansın ışık bir süre sonra güncelleme yada ayarlama yapıyor sanıyorsam anakart otomatik restart atıyor pc ye açılıyor.
Ram trainingi bekliyor olabilirsin sen buradaki sorun işlemciyi ters takması gibi

bios pilini çıkarmayı denedin mi? Hala denemediysen dene lütfen. Bende aynı sorun 3-5 ayda bir yaşanıyor ve pili çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra geri takıyorum, sorun düzeliyor. Youtube'da nasıl çıkaracağını gösteren videolar vardır. Çözüm bulamazsan GPT ile çözmeye çalış.

Ram trainingi bekliyor olabilirsin sen buradaki sorun işlemciyi ters takması gibi

hocam parçaları ilk topladığımda böyle oldu bana sonradan mesela biosta bi ayar değiştirince de böyle oluyor pc nin açılması uzun sürüyor kendi halinde bişeyler yapıyor ondan sonra bi restart atıyor kendine sonra cillop gibi hiçbir sıkıntı yok seri açılıyor

hocam parçaları ilk topladığımda böyle oldu bana sonradan mesela biosta bi ayar değiştirince de böyle oluyor pc nin açılması uzun sürüyor kendi halinde bişeyler yapıyor ondan sonra bi restart atıyor kendine sonra cillop gibi hiçbir sıkıntı yok seri açılıyor
Biosta ayar değiştirdiğinde ram traininge takılıyorsun MCR açarsan o kadar bekletmez :)

Çentiklerden dolayı cpuyu yanlış takamaması lazım, takanda vardı öyle yandı, sonra bu marka anakart cpu yakıyor diye haber yaptılar ** ASUS'du herhalde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,674
Üyeler
186,090
Son üye
muhammed1226
Geri