Kaza! (Yapmadım Ama...)

ozgurbey1

80+
Reaksiyon skoru
245
Dostlar dün akşam tek gidişli yönden önümdeki araba sinyal vermeden sola dar açıyla dönüş yaptı karşısından araba çıkınca (gidişli gelişli yola girmeye çalışıyordu gelen arabanın suçu yok ama dönen kişi sola geniş dönmeliydi ve sinyal vermeliydi) ani fren yaptı ve bende sağa kontra vererek ani fren yaptım arka tekerim kaydı.

Konuşmak için inince karşı arabadan 4 hırt indi hemen arkaya geçip "abeee bu yoktu" demeye başladılar. Zorla tutanak tutmaya çalıştılar, polis çağırdık ama "yaralanmalı kazalarda biz tutanak tutuyoruz" dediler. Adamların arabasına çarpmadım bile. Ayrıca gösterdikleri yerde vuruk kırık çizik çatlak göçük yok sadece boya sürtmesi vardı. Çantamın sürttüğünü düşünmüşler motorum chopper iki tarafda çanta var. Benim çantamda ya da motorumda herhangi bir çizik yok.

Neyse zorla tutanak tutuldu çizimde anlaşamadık "çizimde anlaşılmadı kamera kayıtlarına bakılsın" yazdık.
bana direkt olarak "arkadan vurdun hatalısın kabul et öyle tutanak tutalım" dediler. Sinyal ve dönüş açışı kanuna aykırı isviçre plakalı araç muhtemelen geldiği ülkede bu hırtlığı yapamazlar. Çevrede kamera kaydı bulunamadı. Tutanakda kendisi "arka sağ tampon hasarlı" yazdı ancak boyadan başka bir şey yok :D bende "ben vurmadım benim aracımda hasar yok kamera kayıtlarına bakılsın" yazdım.
hemen kendi arabasındakileri tutanağa tanık ekledi bende altına "tanıklar arabanın içindeydi" yazdım. Başınıza böyle bir şey geldi mi? süreci nasıl yönettiniz? sizce yanlış yaptığım bir şey var mı?

çizik nasıl hocam resim çektinizmi pasta cila ile gecebilecek bişeydır belki siz çarpamdım diyorsunuz zaten çarpma olsa illaki hissedersiniz motorlusunuz birde

çizik nasıl hocam resim çektinizmi pasta cila ile gecebilecek bişeydır belki siz çarpamdım diyorsunuz zaten çarpma olsa illaki hissedersiniz motorlusunuz birde
Aynen öyle.

Keşke senin kameran olsaymış. Valla bence suçlu olduğunu gösterecek bir şey de yok suçsuz olduğunu gösterecek bir şey de yok? bu durumda nasıl gider işler hiç bilmiyorum.

Kameranın önemi araçlara kamera şart
konu sahıbı arkadaşta kamera olsa kendini ispatlayabilirdi motorcular genelde kamera ile geziyor zaten ama arkadaş kullanmıyor sanırım en kısa sürede ucuzda olsa bir kamera şart bence motor ve araç için

konu sahıbı arkadaşta kamera olsa kendini ispatlayabilirdi motorcular genelde kamera ile geziyor zaten ama arkadaş kullanmıyor sanırım en kısa sürede ucuzda olsa bir kamera şart bence motor ve araç için
Aynen bir tanesi de artistik yapıyordu kardeş kamera var Çek ileri dedim arkasına bile bakmadı.

Vurmadığınızdan eminseniz belirtseydiniz vurmadım kişi böyle dönüş yaptı aracında olan hasarı bana iteliyor diye çota önemli değil vurduysanız sizde de hasar oluşurdu zaten

Aynen öyle.

Keşke senin kameran olsaymış. Valla bence suçlu olduğunu gösterecek bir şey de yok suçsuz olduğunu gösterecek bir şey de yok? bu durumda nasıl gider işler hiç bilmiyorum.
Boya lekesi, çizik vs yok. yakından iyice baktık elle silince bu kadar gitti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapımın 50 metre ilerisinde oldu açacaktım büfeye uğrayıp çok büyük şanssızlık oldu kamera var normalde

Vurmadığınızdan eminseniz belirtseydiniz vurmadım kişi böyle dönüş yaptı aracında olan hasarı bana iteliyor diye çota önemli değil vurduysanız sizde de hasar oluşurdu zaten
Söyledim zaten kabullenmiyor gurbetçi arkadaş. Yanındakileren biri oğlu diğerleri akrabasıydı zaten diğer ikiside sürkeli göz deviriyordu. Biri kendi adını tanık bile yazdırmadı olayı anladı ama akrabası diye muhtemelken bir şey diyemedi.

Çarptığı iddia ettikleri yer arka çantam (deri içide boştu sert falan değil) Çanta ne kırılmış ne ezilmiş ne de çizilmiş.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-01 at 12.11.44.webp
    WhatsApp Image 2026-01-01 at 12.11.44.webp
    374.6 KB · Hit: 52
  • WhatsApp Image 2026-01-01 at 12.11.48.webp
    WhatsApp Image 2026-01-01 at 12.11.48.webp
    254.6 KB · Hit: 49
Boya lekesi, çizik vs yok. yakından iyice baktık elle silince bu kadar gitti.

Kapımın 50 metre ilerisinde oldu açacaktım büfeye uğrayıp çok büyük şanssızlık oldu kamera var normalde

Söyledim zaten kabullenmiyor gurbetçi arkadaş. Yanındakileren biri oğlu diğerleri akrabasıydı zaten diğer ikiside sürkeli göz deviriyordu. Biri kendi adını tanık bile yazdırmadı olayı anladı ama akrabası diye muhtemelken bir şey diyemedi.

Çarptığı iddia ettikleri yer arka çantam (deri içide boştu sert falan değil) Çanta ne kırılmış ne ezilmiş ne de çizilmiş.
kral adamlar boş yapmış canta zaten o çiziği yapmaz ayrıca masrafsız bisey zaten tamponda , çıkar yanı pasta cilaya bile gerek yok

Eğer vurmadığından eminsen sorun etmene gerek yok.Sen oltaya gelmemişsin bundan sonra bir şey olmaz.Avrupada bu dolandırma yöntemi çok yaygın zaten , orda yapmaya yemez tabi :)

Yukardaki arkadaşların dediği gibi motordayken bir yere sürtüp anlamama ihtimalin yok.

O zaman rahatım. Ben dedim zorla tutanak tutturdular bir şey çıkar mı daha önce hiç bir olay yaşamadığım için.
Temas etmediğinden eminsen tutanak bile tutmasaydın keşke. Adı üstünde kaza tutanağı temassız olcak hali yok ya. Polis geldiğinde temas etmedim demene rağmen tutanak tutmanı mı söyledi ?

Temas etmediğinden eminsen tutanak bile tutmasaydın keşke. Adı üstünde kaza tutanağı temassız olcak hali yok ya. Polis geldiğinde temas etmedim demene rağmen tutanak tutmanı mı söyledi ?
Evet tutanak tutmak zorunda oldugumu söylediler.

Geri