Macbook M2 vs M4 Hangisini Alayım ?

keremgenc

80+
Reaksiyon skoru
4
Macbook m2 ve m4 arasında kaldım m2 fiyatı 33k şuan ve m4 fiyatı 44k. aradaki 11k farkı versem mi vermesem mi bilemiyorum ama satarken m4 ün daha az değer kaybedeceği de kesin. önerileriniz nedir.

not : ekstra 1tb m2 ssd alacağım depolama olarak ve ikiside 13" modeli ve 16gbram

Macbook m2 ve m4 arasında kaldım m2 fiyatı 33k şuan ve m4 fiyatı 44k. aradaki 11k farkı versem mi vermesem mi bilemiyorum ama satarken m4 ün daha az değer kaybedeceği de kesin. önerileriniz nedir.
Ben uzun süredir M1 kullanıyorum hala her türlü zor işe yetiyor ama yavaş yavaş eskiyor mesela cihaz ilk aldığımdan biraz daha fazla ısınıyor biraz daha yavaş çalışıyor pili daha hızlı bitiriyor gibi farklar var. M2 de bence şuan için yeterli ama M4 ile kıyaslayınca cihazın daha fazla ısınması pilinin daha az gitmesi gibi şeyler hissedilir bence. 11K az fark değil o yüzden direkt M4 öneremiyorum düşük bütçede M2 de hala alınır sonuçta işlemci hariç neredeyse aynı bu cihazlar ama M4 tabi daha uzun ömürlü olur.

m4 hocam tabii ki de 10k fark ile 2 nesil yeniliyorsunuz. Hem daha uzun yıllar götürür hem de dediğiniz gibi değer kaybı daha az olacaktır.

ben de m4 tarafına daha çok ısındım acele edersem m2 alacağım ama acele etmeyip biraz daha koyup m4 almam bir kaç sene daha uzun kullanmamı sağlayacak gibi duruyor teşekkür ederim

Eğer 11 bin TL seni önümüzdeki 3 ay aç bırakmayacaksa, kredi kartına taksit maksit bi şekilde halledip kesinlikle M4 al. Aradaki fark sadece işlemci hızı değil panel parlaklığı, verimlilik, güncellik ve en önemlisi SSD hızı.
Ha bütçe cidden kısıtlıysa, sıfır M2 alacağına git temiz ikinci el M3 kovala derim ben. Sıfır M2'ye o para verilmez artık bu devirde.

Eğer 11 bin TL seni önümüzdeki 3 ay aç bırakmayacaksa, kredi kartına taksit maksit bi şekilde halledip kesinlikle M4 al. Aradaki fark sadece işlemci hızı değil panel parlaklığı, verimlilik, güncellik ve en önemlisi SSD hızı.
Ha bütçe cidden kısıtlıysa, sıfır M2 alacağına git temiz ikinci el M3 kovala derim ben. Sıfır M2'ye o para verilmez artık bu devirde.
m4 sipariş ettim hocam büyük ihtimalle önümdeki üç ay aç kalacağım ama olsun dediğiniz gibi değer bir fark varmış arada laptop gelince ilk izlenimimi aktaracağım

Geri