Ben uzun süredir M1 kullanıyorum hala her türlü zor işe yetiyor ama yavaş yavaş eskiyor mesela cihaz ilk aldığımdan biraz daha fazla ısınıyor biraz daha yavaş çalışıyor pili daha hızlı bitiriyor gibi farklar var. M2 de bence şuan için yeterli ama M4 ile kıyaslayınca cihazın daha fazla ısınması pilinin daha az gitmesi gibi şeyler hissedilir bence. 11K az fark değil o yüzden direkt M4 öneremiyorum düşük bütçede M2 de hala alınır sonuçta işlemci hariç neredeyse aynı bu cihazlar ama M4 tabi daha uzun ömürlü olur.Macbook m2 ve m4 arasında kaldım m2 fiyatı 33k şuan ve m4 fiyatı 44k. aradaki 11k farkı versem mi vermesem mi bilemiyorum ama satarken m4 ün daha az değer kaybedeceği de kesin. önerileriniz nedir.
coding ve render hocam onun dışında normal bir isnan nasıl kullanıyorsa ama genel amacı freelanceNe yapacağına bağlı tamamen
Render alcaksan m2 zorlanır hatta pro modele yönelsen daha iyi olurcoding ve render hocam onun dışında normal bir isnan nasıl kullanıyorsa ama genel amacı freelance
m3 macbook eğitim indirimine girmiyor hocam girse arasında olan m3 ü alıcaktımm3 al ortası olsun
pro modeller aşırı pahalı o yüzden m4 daha mantıklı geliyorRender alcaksan m2 zorlanır hatta pro modele yönelsen daha iyi olur
ne saçma bişeymiş o m2 m4 giriyo ortadaki olmuyom3 macbook eğitim indirimine girmiyor hocam girse arasında olan m3 ü alıcaktım
m4 sipariş ettim hocam büyük ihtimalle önümdeki üç ay aç kalacağım ama olsun dediğiniz gibi değer bir fark varmış arada laptop gelince ilk izlenimimi aktaracağımEğer 11 bin TL seni önümüzdeki 3 ay aç bırakmayacaksa, kredi kartına taksit maksit bi şekilde halledip kesinlikle M4 al. Aradaki fark sadece işlemci hızı değil panel parlaklığı, verimlilik, güncellik ve en önemlisi SSD hızı.
Ha bütçe cidden kısıtlıysa, sıfır M2 alacağına git temiz ikinci el M3 kovala derim ben. Sıfır M2'ye o para verilmez artık bu devirde.