Ekran kartı önerisi lazım ne alayım?

5050 satıyor aslında GDDR6 ile niye ona indirim yapacağına 3060ı bir daha çıkarmaya çalışıyor anlam veremedim bir de neden 3060 da 4060 falan değil bakalım ne yapacaklar 😀
5050 5 nm 3060 8 nm süreciyle üretiliyor 5 nm yapay zeka için lazım olabilir o yüzden 3060ı çıkarıyor olabilirler

20k bütçen var 16gb kart arıyorsun ve nvidia olsun istiyorsun yani pek mümkün değil.
4060 ti 16gb alabilirsin aslında ama onun da fiyatını pek hakkettiğini düşünmüyorum çünkü insanlar 5060 ti ile aynı fiyatta satıyor :D

5050 5 nm 3060 8 nm süreciyle üretiliyor 5 nm yapay zeka için lazım olabilir o yüzden 3060ı çıkarıyor olabilirler
Gerçi doğru 3000 serisini Samsungun aşırı verimli(!) tesislerinde ürettirmişti Nvidia. Çok ucuza ürettirir çipleri.

Gerçi doğru 3000 serisini Samsungun aşırı verimli(!) tesislerinde ürettirmişti Nvidia. Çok ucuza ürettirir çipleri.
applea katlama izi belli olmayan ekranı samsung yapacak gibi duruyor bu arada gözün aydın :D
bi yandan kullanıcıyı düşünüyor gibi hissettirelim bir yandan kar edelim bir yandan şurası boşta durmasın mantığı var sanki nvidiada

20K denebilecek bir bütçem var ama işlemci gibi başka şeylere de harcamak için ne kadar ucuza kapatırsam o kadar iyi benim için.

Kartlara ikinci el bakıyorum ve duruma göre yurtdışına gidecek bir tanıdıktan da isteyebilirim. Ona göre düşünebilirsiniz. Alacağım kartın kesinlikle Nvidia olması ve en az 12GB olması lazım ama o da biraz sınırda kaldığı için ben olmuşken 16GB olsun rahat edeyim diye düşünüyorum. Bunlara uygun ne önerirsiniz?

Yapay zekaya sorduğumda RTX 3060 al fazlası gereksiz diyor katılır mısınız?
2. el 3080 ti bakabilirsin ama psu değişmen gerekir

5 sene sonra trifold alasım var benim de aynen
Bakalım trifold mantığı çok iyi bence ama çok ham henüz. Huawei nin yaptığı tasarımdan sonra Samsungun tasarımı da biraz kullanışsız geldi bence sonraki nesillerde bir ayar çekmeleri şart bu tasarıma. Cihazın serisi “Z” iken cihazın üçgen şeklinde katlanması da garip tasarım olarak büyük ölçüde Huawei yi kopyalasa hiç kopyaladı vs diye laf etmezdim bu cihaz özelinde 😀

Bakalım trifold mantığı çok iyi bence ama çok ham henüz. Huawei nin yaptığı tasarımdan sonra Samsungun tasarımı da biraz kullanışsız geldi bence sonraki nesillerde bir ayar çekmeleri şart bu tasarıma. Cihazın serisi “Z” iken cihazın üçgen şeklinde katlanması da garip tasarım olarak büyük ölçüde Huawei yi kopyalasa hiç kopyaladı vs diye laf etmezdim bu cihaz özelinde 😀
katlanır ekranı ana dış ekran olarak kullansalar daha da dayanıksız oluyor olabilir o yüzden ek 4. ekran eklemişlerdir belki
eksisi hala tam dayanıklı olmaması pahalı olması 2 ekran olarak kullanılamaması bence 2 ekranı güncellemeyle çözerler ama

20K denebilecek bir bütçem var ama işlemci gibi başka şeylere de harcamak için ne kadar ucuza kapatırsam o kadar iyi benim için.

Kartlara ikinci el bakıyorum ve duruma göre yurtdışına gidecek bir tanıdıktan da isteyebilirim. Ona göre düşünebilirsiniz. Alacağım kartın kesinlikle Nvidia olması ve en az 12GB olması lazım ama o da biraz sınırda kaldığı için ben olmuşken 16GB olsun rahat edeyim diye düşünüyorum. Bunlara uygun ne önerirsiniz?

Yapay zekaya sorduğumda RTX 3060 al fazlası gereksiz diyor katılır mısınız?
yükselt bütceyi 5060ti al

Geri