Ekran kartı PCI Express soketinde deforme.

Reaksiyon skoru
31
Merhaba bilgisayarımın ekran kartını teknik sorunlar yüzünden 2-3 defa tak çıkar yapmak durumunda kaldım. Ekran kartımın pci soketinde resimde gördüğünüz kadar bi aşınma olmuş. Bu aşınma ekran kartı için bir sorun teşkil eder mi acaba ?

Ekler

• IMG-20260114-WA0026.webp
    IMG-20260114-WA0026.webp
    790.1 KB · Hit: 39
  • IMG-20260114-WA0024.webp
    IMG-20260114-WA0024.webp
    986.8 KB · Hit: 35
Merhaba bilgisayarımın ekran kartını teknik sorunlar yüzünden 2-3 defa tak çıkar yapmak durumunda kaldım. Ekran kartımın pci soketinde resimde gördüğünüz kadar bi aşınma olmuş. Bu aşınma ekran kartı için bir sorun teşkil eder mi acaba ?
benim 9070xtdede böle minimal aşınma vardı. üstündeki altın pcie soketine zarar gelmediği sürece çalışıyorsa problem olmaz. bayadır hafif aşınma ile kullanıyorum.

benim 9070xtdede böle minimal aşınma vardı. üstündeki altın pcie soketine zarar gelmediği sürece çalışıyorsa problem olmaz. bayadır hafif aşınma ile kullanıyorum.
Bu bölgenin bu kadar hassas olması çok saçma cidden. Gidiyorum 40 küsür bin tl para veriyorsun, 2 çıkarmaya kart aşınıyor.

Bu bölgenin bu kadar hassas olması çok saçma cidden. Gidiyorum 40 küsür bin tl para veriyorsun, 2 çıkarmaya kart aşınıyor.
bide bunu 5090 falan kullananlara sor. ufacık bi hatada koca bir araba veya motosiklet parası çöp oluyor. o yüzden zaten bu soketleri takarken hep ter döküyorum :D

Altın taraflara bir şey olmadıysa veya herhangi bir çatlak söz konusu değilse problem olmaz.

Çalışır ama anakartın pci-e slotunun tozunu sonra orada kaldıysa parça zorluk çıkarmasın

Geri