5070 Ti ve 5060 Ti ekran kartlarının üretiminin durdurulmasının arka yüzü.

atakaya01

80+
Reaksiyon skoru
184
(Evet arkadaşlar , az önce bir konuda yaptığım senaryoyu buraya konu olarak açıyorum. Büyük şirketlerin bizi nasıl düdüklediğini hep birlikte betimleme yaparak okuyalım.)

Nvidia ofisinde Jack ve john konuşması :

Jack : Dostum 50 serisine yapay zekayı bastık. Çok güzel oldu. Saf kas gücü kullanmadan muazzam işler çıkarttık. Hatta 2 sene önce çıkarttığımız en üst segment 4090 ı yazılımda ezdik geçtik. Artık insanlar son model kartları alsa bile sırf yazılım desteği vermeyeceğimiz için yükseltme yapmak zorunda

John : Dostum çok mantıklı işler yaptık , fakat 5070 Ti ile 5080 ekran kartlarını neden aynı Vram çıkarttık. Keşke 5080 e 2 ya da 4 gb fazla Vram koysaydık. Çünkü bu 2 kart arasında %10 performans farkı var. Hatta üst model bir 5070 Ti alan birisi OC yaparak 5080 kartın performansına yaklaşabilecek. Caydırıcılık olması lazımdı , 5080 almaları için sebep yok gibi

Jack : Hayır dostum neyden bahsediyorsun , sen bu dünyadaki kullanıcıları hala anlamadın mı ? Birşeyin üst modelini çıkart aynı olsa bile almak zorundalar. Çünkü bu tüketim çılgınlığı.

4 ay sonra...

Jack : Dostum lanet olsun , 5080 satışları rezalet durumda. Kimse almıyor. Planlarımız ters tepti. Kimse aynı VRAMe sahip olan 5080 almıyor. Çok büyük bir hata yaptık. Bu hatadan nasıl dönebiliriz.

John : Kullanıcıları algıya düşürmemiz lazım. İnstagram-Youtube-X platformlarında 5080 güzellemeleri yapmamız lazım. Reddit forumlarındada içeriden arkadaşlara haber verin. 5070 Ti ekran kartının asla ama asla 5080 ile kıyaslanmayacağı ile alakalı konular açıp algı yapsınlar. Kullanıcıları yönlendirmemiz lazım. Yoksa 5080 stokları elimizde patlayacak.

Jack : Tamam dostum hepsini yaptık , instagram keşfet kısmında hazır sistem dizen büyük sayfalardada 5080 güzellemesi yapıp üst seviye sistemleri için videolar çekmesini istedik. bunu başaracaz ve elimizde stok kalmayacak.

4 ay sonra... (Ram krizi patlıyor)

Jack : Satışlar hala rezalet. Objektif incelemeler ve değerler asla ama asla bizim istediğimizi vermiyor. Galiba sen haklıydın john. Keşke elimizdeki 5080 leri minimum 20Gb VRAM ile çıkarsaydık.

John: Sıkma canını dostum merak etme , Tanrı bizimle bak haberlere. Ram piyasası rezalet durumda. Evet bu bizim kart üretimlerimizi sıkıntıya sokacak ama 1 taşla 2 kuş vurmaya ne dersin ?

Jack : Nasıl yani anlamadım. Bundan nasıl zarar etmeyelim diye düşünürken sen bide bu işi fırsata mı çevireceksin ?

John : Evet beni daha önce dinlemedin ve şu an kulaklarını aç dinle. 5060 Ti 16gb ve 5070 Ti 16gb güzel satış gerçekleştiriyorlar. Bu düz 5070 modeli ve 5080 modeli için bizi sıkıntıya sokuyor. Peki biz bunların RAM krizi bahanesi ile üretimlerini durdursak. 5060 8 gb olarak çıkartıp 5070 12 gb olarak kalsa. Bunları üretmesek. Bunlarda kullanacağımız VRAM leri 5080 üretmek için harcasak. Kendi içimizdeki modellerde tekelleşsek. Hem daha fazla 5080 karta sahip olacaz. Hem de panik yapıp 5070 Ti stoklarını bitirecekler. Stoklar bitince yeni sistem kurmak isteyen insanlar minimum 16 Gb vramli bir kart almak isterse (Seve seve) gidip 5080 alacak. Bu denklemde elimizdeki bütün 5070 Ti ve 5060 Ti ları bitireceğiz , Kalan 5080 lerde önümüzdeki ayda diğer 2 kartın stoğu bittiğinde tükenmeye başlayacak. Böylece VRAM krizinden minimum düzeyde etkilenecez hatta karlı çıkmış olacağız. Gerçekten tanrı bizimle. Yoksa asla bu işin içinden çıkamazdık. Super serilerini iptal edecez. Elimizdeki VRAMleri 60 serisi için kullanacağız. Nasıl fikir ?

Jack : John john john , sen 1 numarasın gerçekten. Şeytanın aklına bile gelmeyecek. O zaman haber geçiyoruz. Ağlamaya başlıyoruz. "VRAM krizi yüzünden 70 ti ve 60 ti üretimlerini durdurduk. Artık üretmeyecez"

John : Evet dostum. Perdeyi kapatabiliriz artık. Güzek bir senaryo oldu. Şeytanın aklına bile gelmez hahaahhahahaha.

keşke düz çıkarslar ti lar olmasa.
40 serisini hatırlasana. 4070 12 gb , 4070 super 12 gb , 4070 ti super 16 gb. Tüketim çılgınlığı. İnanılmaz gerçekten. Dümdüz 50-60-70-80 çıkart hepsinin vrami farklı olsun. Ama illaha dallandırıp budaklandıracaklar.

Elinize sağlık güzel bir metin olmuş.

işsizlikte nirvanasın hocam hiç mi üşenmedin bunları kurgularken

işsizlikte nirvanasın hocam hiç mi üşenmedin bunları kurgularken
Bunlar kurgu deği hocam. Ben bunlar konuşurken masada duran 1080 Ti ekran kartıydım. Yemin edebilirim :D

Geri