Rehber I.R.O.N. Güç Kaynağı (PSU) Tier List – Alpha | 2025

Logo rev 1.0.webp

Herkese selamlar,

Uzun zamandır aklımda olan bir tier list’i sonunda hazırlamayı kısmen bitirdim. Ancak bunu yayınlamış olmam, listenin tamamen bitmiş olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ çok sayıda eksik model mevcut; fakat hayatımda yaşanan bazı sebeplerden dolayı bu hâliyle paylaşmak istedim. Köşede boşuna duracağına, en azından insanlara fayda sağlamasını istedim. Umarım beğenirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu tier list, SPL’s’ten tamamen farklı bir formatta.

Eğer aradığınız bazı modelleri bu listede bulamazsanız, önce eski tier list’ime göz atabilirsiniz; orada daha fazla model mevcut. Orada da yoksa SPL’s tier list’ine bakmanızı öneririm.

Dikkat!!!
Tier list'i ilk açtığınızda boyut muhtemelen %100 olacaktır. Onu Tier List'i en iyi şekilde okuyabilmek için en düşük %90, en fazla %65 yapın.​

👇 Tierlist 👇

Son düzenleme:
O zaman uyması gerekli. ASUS 180mm uzunluğunda. Arada 20mm'lik pay da kalıyor. Yalnız kablolar için pay var mı? O değer sadece PSU içinde yazılabiliyor.
1768991354120.webp

bu kısım bomboş işte kablolama konusunda çok sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum

En uygun, yüksek Watt'lı bu var. Çoğu bankada vade farksız 6 taksitte mevcut.

Taksit yok. Hafta sonu indirime girecek deniyordu. Girerse bakabilirsin.
verdim hocam rog siparişini eyv yardım için. sığmazsa en ktü iade ederiz

O zaman uyması gerekli. ASUS 180mm uzunluğunda. Arada 20mm'lik pay da kalıyor. Yalnız kablolar için pay var mı? O değer sadece PSU içinde yazılabiliyor.
Merhaba hocam bu raijintek cratos 850w da ayrı ayrı 2 tane pci express yok 1 tane tekli 1 tanesi de 1 taneden 2 tane var sitesinde ki fotoğraflarda 2 tane tekli 1 tane 2 li gözüküyor. Ekran kartı da 2 girişli çoğaltılmış olarak kullandım mecburi. 1000w da ayrı ayrı çıkıyormuş :/

Merhaba hocam bu raijintek cratos 850w da ayrı ayrı 2 tane pci express yok 1 tane tekli 1 tanesi de 1 taneden 2 tane var sitesinde ki fotoğraflarda 2 tane tekli 1 tane 2 li gözüküyor. Ekran kartı da 2 girişli çoğaltılmış olarak kullandım mecburi. 1000w da ayrı ayrı çıkıyormuş :/
Hayır 2 adet ayrı ayrı çıkışı var. Dikkatli bakın.Toplamda da 3 adet oluyor. 1000W'da 3 adet ayrı çıkış var.

Alıntıyı görüntüle

İki adet tekli çıkış var işte hocam. 1 tane de daisy chain üzerinden var. Toplamda 3 adet.
O doğru hocam toplam da 3 tane oluyor daisy chain kullanmak istemezsek bir tanesi boşta kalacak. 1 tanesini daisy chainden 1 tanesini de tekli de kullanınca da çok kablo karmaşası oluyor. Hani ben 2 tane tekli 1 tane de daisy chain varmış sanmıştım öyle değilmiş sağlık olsun.

Beyaz icin bunlar nasıl hocam?

Corsair RM ve RM-X modelleri çok eski. Alınmaz.

Thermaltake GT modeli o fiyata göre bir hayli kötü.

ASUS TUF'da iyi sayılmaz. İkincil hatlarda seyrekte olsa Lelon var.

Cooler Master'ın bulk kapasitörleri üst düzey değil, yükte biraz sesli ayrıca şasesi bir hayli uzun. Bunun dışında güzel.

Aralarından sadece ASUS TUF veya Cooler Master alınabilir.

Corsair RM ve RM-X modelleri çok eski. Alınmaz.

Thermaltake GT modeli o fiyata göre bir hayli kötü.

ASUS TUF'da iyi sayılmaz. İkincil hatlarda seyrekte olsa Lelon var.

Cooler Master'ın bulk kapasitörleri üst düzey değil, yükte biraz sesli ayrıca şasesi bir hayli uzun. Bunun dışında güzel.

Aralarından sadece ASUS TUF veya Cooler Master alınabilir.
Senin önerdiğin beyaz bunlardan iyi mi?

Hocam bu asus yerine bu ürün nasıldır. yada 7-8k civarına alınabilecek en güzel ürünler nelerdir.

Senin önerdiğin beyaz bunlardan iyi mi?
İç bileşen anlamında biraz daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu asus yerine bu ürün nasıldır. yada 7-8k civarına alınabilecek en güzel ürünler nelerdir.
GF3 modelleri ağır yükte bayağı sesli. Bunun dışında sorunu yok. ASUS ROG AURA var benzer fiyatta. O kendi seviyesindeki modeller arasındaki en sessiz model.

8.000TL civarında 1ST player modelleri var. NGDP 850W veyahut 1000W modelleri.

O doğru hocam toplam da 3 tane oluyor daisy chain kullanmak istemezsek bir tanesi boşta kalacak. 1 tanesini daisy chainden 1 tanesini de tekli de kullanınca da çok kablo karmaşası oluyor. Hani ben 2 tane tekli 1 tane de daisy chain varmış sanmıştım öyle değilmiş sağlık olsun.
Kabloalrı birbirine kelepçeleyebilirsin. Bende ki iki kabloda da daisy chain ile ekstra kablo var fakat sırıtmıyor.

1769007761660.webp

Şu tarz.

İç bileşen anlamında biraz daha iyi.

GF3 modelleri ağır yükte bayağı sesli. Bunun dışında sorunu yok. ASUS ROG AURA var benzer fiyatta. O kendi seviyesindeki modeller arasındaki en sessiz model.

8.000TL civarında 1ST player modelleri var. NGDP 850W veyahut 1000W modelleri.

Kabloalrı birbirine kelepçeleyebilirsin. Bende ki iki kabloda da daisy chain ile ekstra kablo var fakat sırıtmıyor.

Alıntıyı görüntüle

Şu tarz.
Hocam yorumun için teşekkür ederim.

Bunu takip ediyorum ama indirimi haber vermeden bitirmeleri beni biraz üründen soğuttu açıkçası. 1400₺ fazla vermek istemiyorum.
Buna 7700₺ vermişken de 8-9 bandına çıkabilirim.
Bundan daha iyi beyaz şunu al diyebileceğin bir model var mıdır?

Geri