Yardım Colorful Anakart turuncu ışık yakıyor

Sormamın sebebi bios update yaparken işlemciye gerek olup olmadığını anlayamamdan ötürü her şeyin tanımını bilmediğimden değil. Sadece 24 pin takılı olursa her şey sökülü olduğu halde yinede bios update yapabilir miyim diye sorarsam daha açıklayıcı olacaktır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Umarım hocam çok teşekkür ederim
Herşeyi sök, işlemci ram ne varsa. Sadece 24pin bağlı olsun.

Hocam aynı durumu ben de yaşıyorum çözebildiniz mi?
Çözdüm hocam titizlikle toplandı kısmı çok titiz olmamış. Bu bilgisayar arkadaşıma topladığımız bilgisayardı parçalar geldikçe topluyordum. İşlemci gelince kendi acele edip takmış. Ben başta bir terslik görmeden bütün sistemin montajını yaptım sonra hatayı alınca her şeyi söktüğüm zaman fark ettim ki anakartın işlemci yuvasındaki 2 tane ortadan pini yamultmuş. Telefon kamerasından zoom atıp toplu iğnenin sivri ucuyla düzelttim. Sonrasında turuncu ışık yakmadan normal çalıştı yani düzeldi bebde sistemi kurdum.

Hocam ben de bios update yaptıktan sonra böyle kaldı. Bios jumper yaptım kısa devre yaparak. Şu an sorunsuz açılıyor valla. :D
Pin konusunda beni kıllandırdın şu an açılıyorsa tekrardan bakmama gerek yoktur diye düşünüyorum. :D

Hocam ben de bios update yaptıktan sonra böyle kaldı. Bios jumper yaptım kısa devre yaparak. Şu an sorunsuz açılıyor valla. :D
Pin konusunda beni kıllandırdın şu an açılıyorsa tekrardan bakmama gerek yoktur diye düşünüyorum. :D
Hocam açılıyorsa ve değerleri normalse hiç elleme 😃

• Hahaha
Reaksiyonlar: n1ed
Merhabalar,

Eklerde görmüş olduğunuz Colorful B650M-D PRO Anakartına ait LB1 isimli turuncu ışık yanıyor. Herhangi bir şekilde usb aygıtlarına güç gelmiyor ve monitöre bağlanmıyor. Kasanın tüm ışıkları yanıyor, fanlar ve sıvı soğutma düzgün çalışıyor ama ekran kartının ışıkları yanmasına rağmen fanları dönmüyor. Tüm parçaları sıfır ve montaj düzgün bir şekilde titizlikle yapıldı ama maalesef bu durumla karşılaştım.
Denediğim yöntemler;
- Kabloları ve bios pilini çıkarıp bekleyip yeniden başlatmak.
- ekran kartsız üstteki yaptığımı uygulamak
- Başka ramleri her türlü kombinasyon ile takıp çalıştırmak.
- üstte yaptığım yöntemler arası uzun süre beklemek (10dk+)
Hocam uzun bir yolculuk yaptım. Kasanın içinden hiçbir şey sökmedim bilmiyordum. Aynı durum başıma geldi. İlk çalıştırdığımda kasa geliyordu gidiyordu geliyordu gidiyordu. Rami taktım çıkardım gidip gelme düzeldi ama bu seferde ekran gelmez oldu. Anakart modeli aynı B650M Epro . Lb1 ışığı yanıyor şuan.
Denediğim yöntemler:
Ramleri farklı slota takmak.
Bios pilini çıkarıp takmak.
Ekran kartını çıkarıp takmak.
Dp kablosunu ekran kartında ve harici yerde denedim.
Hdmi kablosu buldum hem monitörde hem de götürdüm tv de denedim.
İşlemciyi sökmedim ama üstten görüntüsü var
Screenshot_2026-02-01-10-31-19-127_com.whatsapp.webp

Sonuç hep olumsuz. Yardımcı olabilecek var mı.

Hocam uzun bir yolculuk yaptım. Kasanın içinden hiçbir şey sökmedim bilmiyordum. Aynı durum başıma geldi. İlk çalıştırdığımda kasa geliyordu gidiyordu geliyordu gidiyordu. Rami taktım çıkardım gidip gelme düzeldi ama bu seferde ekran gelmez oldu. Anakart modeli aynı B650M Epro . Lb1 ışığı yanıyor şuan.
Denediğim yöntemler:
Ramleri farklı slota takmak.
Bios pilini çıkarıp takmak.
Ekran kartını çıkarıp takmak.
Dp kablosunu ekran kartında ve harici yerde denedim.
Hdmi kablosu buldum hem monitörde hem de götürdüm tv de denedim.
İşlemciyi sökmedim ama üstten görüntüsü var Alıntıyı görüntüle
Sonuç hep olumsuz. Yardımcı olabilecek var mı.
tek ram ile çalıştırmayı denedin mi

bu hata cpu ram pinleri egikligi sebebiyle ramleri düzgün calıstıramadıgında olan bir hataymış

tüm sistem özellilklerini bileşenlerin marka ve modelleriyle beraber söyler misin
İşlemci AMD Ryzen 5 7600

Anakart COLORFUL BATTLE AX B650M-E PRO V14 DDR5 7600MHz mATX

Ekran Kartı COLORFUL GeForce RTX 5060Ti GDDR7 128Bit (NB DUO 16GB-V)

Ram Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,683
Üyeler
188,637
Son üye
Jadec
Geri