Yardım 7800x3d için elimdeki kule tipi yeterli mi?

Alma çok sesli çalışıyor ve tinleme sesi çıkarıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok iyi ufak bir uv ayarı ile 69-71 derecelere düşürülebilir yap bence ak400 çok sesli çalışan bir kule tipi tinleme sesi de çok rahatsız edici o yüzden o derecelere düşerse en azından sesi azalır :D
Bende hic oyle bahsettiginiz gibi bir ses yok ama o uv işini yapacağım.

Bende hic oyle bahsettiginiz gibi bir ses yok ama o uv işini yapacağım.
İzlediğim çoğu video da o ses var ufak bir tinleme sesi geliyor siz şanslı tarafta olabilirsiniz :D

Alma çok sesli çalışıyor ve tinleme sesi çıkarıyor.

Çok iyi ufak bir uv ayarı ile 69-71 derecelere düşürülebilir yap bence ak400 çok sesli çalışan bir kule tipi tinleme sesi de çok rahatsız edici o yüzden o derecelere düşerse en azından sesi azalır :D
Ses olarak klasik bir kule tipi aslında ancak tinleme olayı eğer kulaklık kullanmıyorsan ve kasa dibindeyse mahvediyor ama kasadan en ufak uzaklaşmada gidiyor tınlama sesi o yüzden çok dert değil ama fiyatı 1-2 sene önce çok iyiydi ben o sırada almıştım şu an üstüne 3-5 koyarak peerless assasin almak daha iyi.

İzlediğim çoğu video da o ses var ufak bir tinleme sesi geliyor siz şanslı tarafta olabilirsiniz :D

Ses olarak klasik bir kule tipi aslında ancak tinleme olayı eğer kulaklık kullanmıyorsan ve kasa dibindeyse mahvediyor ama kasadan en ufak uzaklaşmada gidiyor tınlama sesi o yüzden çok dert değil ama fiyatı 1-2 sene önce çok iyiydi ben o sırada almıştım şu an üstüne 3-5 koyarak peerless assasin almak daha iyi.
Peki ak400 arka kismina diger arkadasin yaptığı gibi bir fan daha eklesem? Bir de kasanın her yeri fan resimde de göründüğü üzere arkada egzost fanı, kasa üstünde de 2x120 egzost, kasa önünde 3x120 fan mevcut ayrica.

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konuda belirttiğim upgrade i yapıyorum. 7800x3d işlemci kullanacağım ve elimde DeepCool AK400 Dijital kule tipi mevcut. 5600 işlemcide kullanıyordum memnundum ama 7800x3d bir tık fazla ısınıyormuş. Bunu kullansam yeterli olur mu? Sıvı soğutmaya şu an giremeyebilirim.

Görüşlerinizi bekliyorum.
ak620 digital kullanıyorum. 9700x'e yetmiyor. Kışları ucu ucuna yetiyor. 7800x3d'ye de yetmeyecektir.

ak620 digital kullanıyorum. 9700x'e yetmiyor. Kışları ucu ucuna yetiyor. 7800x3d'ye de yetmeyecektir.
6 bakır borulu çift fanlı ama yetmiyor oyle mi? E milletin önerdiği peerless, phantom spirit falan da hep oyle napacaz :D

peak 140w olan bir işlemciye ak620 nin yetmeme ihtimali yoktur diye düşünüyorum bence bir sorun var.

6 bakır borulu çift fanlı ama yetmiyor oyle mi? E milletin önerdiği peerless, phantom spirit falan da hep oyle napacaz :D
o da tam sınırda kalabilir hocam. bence bu yeterli değil 3 fanlı sıvı soğutucu öneririm. Ama peerles ve phantom da bu ak620 gibi sizi epey idare edebilir ama ak400 malesef tıkanır deneyemeden pek bir şey diyemem tabi.

ocypus delta 360 kullanıyom ucuz

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konuda belirttiğim upgrade i yapıyorum. 7800x3d işlemci kullanacağım ve elimde DeepCool AK400 Dijital kule tipi mevcut. 5600 işlemcide kullanıyordum memnundum ama 7800x3d bir tık fazla ısınıyormuş. Bunu kullansam yeterli olur mu? Sıvı soğutmaya şu an giremeyebilirim.

Görüşlerinizi bekliyorum.
ak620 falan olsa sorun olmaz da ak400 yetersiz olabilir yaz aylarında

Hocam, Thermalright kullanıyorum. Aynı işlemciyle açıkçası sıcaklık değerlerine çok bakma fırsatım olmadı ama 75 derecenin üzerine çıktığını sanmıyorum. Valorant, League of Legends, Apex, CS2 ve bazı hikâye tabanlı oyunları oynuyorum. Aynı sisteme sahibim; RTX 4070 ekran kartı ve 2K 240 Hz monitör kullanıyorum. Şunu da belirteyim: Boşta 45–50 derece arasında seyrediyor. Cyberpunk gibi oyunlarda 70–75 derece aralığını görüyorum. OCCT testinde ise tam yük altında sabit 89 dereceyi gördüm 10 dakika boyunca yük altında bıraktım bir sorunda yaşamadım. Düzgün bir kule tipi sıvı soğutucu ile aynı performansı gösterir tabii ki hava ve oda şartlarının aynı olması durumunda max fark edeceği 2-3 derecedir.

sizde bir sorun var muhtamalen ya da beklentiniz çok yüksek 620 gayet yeterli dediğiniz işlemciler için

Peki ak400 arka kismina diger arkadasin yaptığı gibi bir fan daha eklesem? Bir de kasanın her yeri fan resimde de göründüğü üzere arkada egzost fanı, kasa üstünde de 2x120 egzost, kasa önünde 3x120 fan mevcut ayrica.
Bu yontemle birkac derece de azaltamaz miyiz?

ocypus delta 360 kullanıyom ucuz
Evet fiyat iyiymis ama sıvı sogutucu istemiyorum. Adamakıllı bir kule tipini tercih ederim

İdare eder ama rekor olmaz.

AK620 ile OC yapıp kullanan vardı c23 de benden 500 puan fln daha fazla almıştı, tabi UV de var. Bir de digital olanın performansı daha düşük, yüzde olarak kesin hatırlamıyorum ama en kötü ihtimalle %20, en iyi ihtimalle %10 olması lazım. Bir de RGB fan ise yine etkiler.

Geri