Sistemden çok fazla fan sesi geliyor

Bobin sesi rahatsız etmiyor ve psu fanından bu ses çıkıyorsa psu fanını değiştirip kurtulabilirsin. Güncel ve uygun psu modellerini bilmiyorum. Eski sistemimin psu fanı çok ses çıkartıyordu ve dönerken zorlanıyordu değiştirip sesten kurtulmuştum daha sonra psu değiştirdim. Değiştirmek yerine makine yağı ile düzzeltebilirsin. Sorun psu fanı ise tabii ki diğer türlü boş yere uğraşmış olursun.
Peki kesin olarak sorunu nasıl bulabilirim?

Hocam PSU dan coil whine sesi geliyor videoları bırakıyorum:

Ama onun dışında bazen bu PSU fan sesi kesiliyor ve fanlardan normal ses geliyor ancak bu seste fazla gibi yukarıdada daha detaylı biçimde yazdım
Hoca bende de ilk videodaki sesin aynısı oluyor windows açıldıktan 3-5 dk sonra gidiyor bir daha gelmiyor. Çözemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hangi PSU yu önerirsiniz peki fp olacak şekilde. 500 watt kullanıyorum şu an ve değerlere baktığımda da yetiyor
Green ged psulara bakabilrisin. Ben de eğer riskli olduğuna kanaat getirirsem 700-800 wattlardan birini alacağım

Peki kesin olarak sorunu nasıl bulabilirim?
Yük altında ses geliyor diyorsun. 500W bu sistem için iyi değil çünkü sınırda kalıyor. Yük altında psu zorlanıp fanın yüksek ses çıkartmasına neden olabilir çünkü içerisinde bulunan bileşenler ısınır. PSU modelin kaliteli bir modele benzemiyor. PSU tarafına doğru kulağını daya ve duruma bak.
OCCT psu testi yaptın mı? Sistem komple yük altına girdiğine nasıl oluyor merak ettim.

Yük altında ses geliyor diyorsun. 500W bu sistem için iyi değil çünkü sınırda kalıyor. Yük altında psu zorlanıp fanın yüksek ses çıkartmasına neden olabilir çünkü içerisinde bulunan bileşenler ısınır. PSU modelin kaliteli bir modele benzemiyor. PSU tarafına doğru kulağını daya ve duruma bak.
OCCT psu testi yaptın mı? Sistem komple yük altına girdiğine nasıl oluyor merak ettim.
OCCT testi 3-4 kere yaptım. Yaklaşık 30 dakika bıraktığımda dahi hiç bir sıkıntı teşkil etmedi

Bu testleri de hemen şu an yaptım. Birde konudan bağımsız bir sorum var, sizce Windows 11 e geçmeli miyim? Ara sıra fps droplar girdiği de oluyor sisteme ona göre söylerseniz iyi olur.

Son düzenleme:
OCCT testi 3-4 kere yaptım. Yaklaşık 30 dakika bıraktığımda dahi hiç bir sıkıntı teşkil etmedi

Bu testleri de hemen şu an yaptım. Birde konudan bağımsız bir sorum var, sizce Windows 11 e geçmeli miyim? Ara sıra fps droplar girdiği de oluyor sisteme ona göre söylerseniz iyi olur.
Windows 10 desteği bitti. Windows 11 çok farklı bir işletim sistemi değil o yüzden geçebilirsin ama drop sorununa çözüm olur mu bilmiyorum.

Geri