9800X3D RX9070 XT'li Beyaz Sistemim Hakkında Yorumlarınız

Beyaz bir sistem için seçimlerim nasıl?

• Oy kullanan toplam üye
    24
Kasa ve güç kaynağı dışında bence gayet okey sistem.Hangi Bitfenix modeli bilmiyorum ama pek kaliteli değil diye düşünüyorum en azından bu bütçede daha kaliteli bir şey alınabilirdi bence ayrıca o ekran çok küçük değil mi? Bana mı çirkin geldi?

Ekran şuna benziyo:

ekran kalitesi ve parlaklığı gayet iyi denedim sadece fazla küçük evet ama ne kadar ekmek o kadar köfte daha iyisi için 25 bin lira vermem lazım :D

ekran kalitesi ve parlaklığı gayet iyi denedim sadece fazla küçük evet ama ne kadar ekmek o kadar köfte daha iyisi için 25 bin lira vermem lazım :D
Bence Lian Li O11 Dynamic Evo falan alıp içine turzx'in ekranlarından koyabilirdiniz daha estetik olurdu illa ön kısımda olmasına gerek yok ekranın.Ama sizin için rahatsızlık vermiyorsa bize laf düşmez hayırlı olsun.

Bence Lian Li O11 Dynamic Evo falan alıp içine turzx'in ekranlarından koyabilirdiniz estetik olurdu illa ön kısımda olmasına gerek yok ekranın.Ama sizin için rahatsızlık vermiyorsa bize laf düşmez hayırlı olsun.
kasa boş haliyle tek başına 10 bin lira hocam fanlar psu diyince 20 bin liraları buluyor bende bütçe için en son kasayı ele aldığım için bütçe kalmadığından bunu aldım sıradaki hedefim kasayı ve fanları lian li ile değiştirmek hatta egzoz fanını lian li lcd ekranlı fanla değiştirmek ama tabi bütçe gerekiyor. bütçe hususunda değerlendirmek lazım. insanlar bütçeyi düşünmeden fena değili işaretliyor bu kasayı seçtiğim için gidip 15 bin lira daha veremediğim için bunu aldım zaten :D performansı etkilemiyor problem yok benlik

harika duruyor sadece bu sisteme daha iyi cable management yakışırdı bence biraz uğraş bu konuda

harika duruyor sadece bu sisteme daha iyi cable management yakışırdı bence biraz uğraş bu konuda
ekran kartının strimmer kablosu siparişini bekliyorum ilk defa kasa topladım hayatımda berbat oldu kablolama evet cumartesi günü sıfırdan kablolama yapacağım beyaz klipslerle strimmer ile cillop duracaktır eminim

ekran kartının strimmer kablosu siparişini bekliyorum ilk defa kasa topladım hayatımda berbat oldu kablolama evet cumartesi günü sıfırdan kablolama yapacağım beyaz klipslerle strimmer ile cillop duracaktır eminim
bence 8 pin cpu kablolarını da örgülü taraklı kablo ile değiştir muhteşem olur. gpu nun altındaki kablo karmaşasını da yok et. hatta gpu'nun altına attığım resimdeki gibi 3 tane daha fana takarsan oradaki boşluk hissini yok edersin çok daha iyi görünür kasan ve kablolar da arkada kaybolur.. ayrıca fan kablolarını vs resimdeki gibi aynı eksende döndererek sabitlersen çok temiz görüntü oluşur. toplayarak zor kısmı halletmişsin, kablo düzenlemek en zevkli kısmı :) bir kere sağlam kablo düzenledin mi sistem 2x daha güzel görünüyor HO kanka :D

Ekler

• IMG_20260211_205303.webp
    IMG_20260211_205303.webp
    278.1 KB · Hit: 12
bence 8 pin cpu kablolarını da örgülü taraklı kablo ile değiştir muhteşem olur. gpu nun altındaki kablo karmaşasını da yok et. hatta gpu'nun altına attığım resimdeki gibi 3 tane daha fana takarsan oradaki boşluk hissini yok edersin çok daha iyi görünür kasan ve kablolar da arkada kaybolur.. ayrıca fan kablolarını vs resimdeki gibi aynı eksende döndererek sabitlersen çok temiz görüntü oluşur. toplayarak zor kısmı halletmişsin, kablo düzenlemek en zevkli kısmı :) bir kere sağlam kablo düzenledin mi sistem 2x daha güzel görünüyor HO kanka :D
çok teşekkür ederim kablolamayı bi kaç gün sonra sıfırdan yapacağım ekran kartı için strimmer kablo aldım onu da takacağım umarım daha iyi görünür. ekranın kablolarını da siyah göndermişler kasadaki. beyazını aldım onları gizleyerek kablolamasını yaparak ekranıda aktifleştireceğim

Yaklaşık 2 aydır fiyatlar artarken daha da fazla artmaması için el konsolumu felan satıp kredi kartıyla taksitle 4K oyunları zorlayabileceğim bir sistem dizmeye çalışıyordum. Totalde 132.600 TL Harcayarak hem beyaz hem de 4K çözünürlükte oyunları zorlayacak bir sistem kurdum. Ancak kurduktan sonra tabi bazı keşkelerim olmadı değil ancak moral bozan veya değişikliğe gitmem gerken acil bir durum yok. böyle bir düşüncesi olan arkadaşlar için aşağıya hem parçaları detaylı yazdım hem de bazı fikirlerimi paylaşacağım.

Kasa hariç hiç bir şeyde estetik olarak bir problem yaşamadım acaba sırf ekranlı ve psu dahil diye bu kasayı almak yerine Lian Li O11 Vision Compact mı alsaydım diye düşünüyorum ama en kolay değiştirilecek şeylerden biri sanırım. ARGB Kontrolcüsünde giriş yeri kalmadığı için egzoz fanının ışığını çalıştıramadım. ve kasayı alınca kasa ekranının kabloları siyah olduğu için henüz bağlayamadım. beyaz kablo aldıktan sonra tekrar bağlayacağım. sanırım alta üç fan daha almam gerekecek ancak şuan sıcaklıklarda bir problem yaşamadım. Eğer böyle bir sistem dizecekseniz ana kart işlemci ve ekran kartı seçimini bu yönde kullanmanızı kesinlkle öneriyorum. ramler ve ssd konusunda da fikrim çok net aynı şekilde. Tek önermediğim şey kasa olabilir bu kadar para harcamışken iyi bir kasa almanızı önerebilirim psusu kapalı kutu olması hangi kablonun nerden geldiği belli olmaması ve ekranın kabloları açıkta dolaştırılmak zorunda olması kasanın metallerinin biraz dandik olması caydırıcı oluyor. Seçimlerim konsununda yorumda bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 Ice AMD AM5 DDR5 ATX Anakart > 14.000 TL
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci > 22.000 TL
Asrock RX 9070 XT Steel Legend 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı > 38.000 TL
Twinmos CoreX Pro NVCXP2TBG52280 PCI-Express 5.0 DRAM 2 TB M.2 SSD > 12.000 TL
XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 > 27.000 TL
BitFenix Digital T10 EF 850W 80+ Bronze 8.8" Ekranlı Tempered Glass ARGB USB 3.1 ATX Mid Tower Beyaz Kasa > 12.000 TL
GIGABYTE GAMING 360 ICE ARGB 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu > 4.700 TL
Gamepower Heatsync ARGB LCD Ekran Kartı Tutucu Beyaz > 1.650 TL
Sleeved 24 Pin Anakart Güç Uzatma Kablosu Beyaz ARGB > 1.250 TL

GÖRSELDE KASANIN ÜSTÜNDEKİ EKRAN KABLO MONTAJINI YAPMADIĞIMDAN DOLAYI ÇALIŞMIYOR.
" XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 > 27.000 TL " oneymis oyle ya

Güle güle kullanın. Beyaz sistem görsel açıdan çok keyif verici. Arada kasaya dalıyor gözüm :)

Bu da benim kasa.

20260209_204802.webp

Yaklaşık 2 aydır fiyatlar artarken daha da fazla artmaması için el konsolumu felan satıp kredi kartıyla taksitle 4K oyunları zorlayabileceğim bir sistem dizmeye çalışıyordum. Totalde 132.600 TL Harcayarak hem beyaz hem de 4K çözünürlükte oyunları zorlayacak bir sistem kurdum. Ancak kurduktan sonra tabi bazı keşkelerim olmadı değil ancak moral bozan veya değişikliğe gitmem gerken acil bir durum yok. böyle bir düşüncesi olan arkadaşlar için aşağıya hem parçaları detaylı yazdım hem de bazı fikirlerimi paylaşacağım.

Kasa hariç hiç bir şeyde estetik olarak bir problem yaşamadım acaba sırf ekranlı ve psu dahil diye bu kasayı almak yerine Lian Li O11 Vision Compact mı alsaydım diye düşünüyorum ama en kolay değiştirilecek şeylerden biri sanırım. ARGB Kontrolcüsünde giriş yeri kalmadığı için egzoz fanının ışığını çalıştıramadım. ve kasayı alınca kasa ekranının kabloları siyah olduğu için henüz bağlayamadım. beyaz kablo aldıktan sonra tekrar bağlayacağım. sanırım alta üç fan daha almam gerekecek ancak şuan sıcaklıklarda bir problem yaşamadım. Eğer böyle bir sistem dizecekseniz ana kart işlemci ve ekran kartı seçimini bu yönde kullanmanızı kesinlkle öneriyorum. ramler ve ssd konusunda da fikrim çok net aynı şekilde. Tek önermediğim şey kasa olabilir bu kadar para harcamışken iyi bir kasa almanızı önerebilirim psusu kapalı kutu olması hangi kablonun nerden geldiği belli olmaması ve ekranın kabloları açıkta dolaştırılmak zorunda olması kasanın metallerinin biraz dandik olması caydırıcı oluyor. Seçimlerim konsununda yorumda bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 Ice AMD AM5 DDR5 ATX Anakart > 14.000 TL
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci > 22.000 TL
Asrock RX 9070 XT Steel Legend 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı > 38.000 TL
Twinmos CoreX Pro NVCXP2TBG52280 PCI-Express 5.0 DRAM 2 TB M.2 SSD > 12.000 TL
XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 > 27.000 TL
BitFenix Digital T10 EF 850W 80+ Bronze 8.8" Ekranlı Tempered Glass ARGB USB 3.1 ATX Mid Tower Beyaz Kasa > 12.000 TL
GIGABYTE GAMING 360 ICE ARGB 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu > 4.700 TL
Gamepower Heatsync ARGB LCD Ekran Kartı Tutucu Beyaz > 1.650 TL
Sleeved 24 Pin Anakart Güç Uzatma Kablosu Beyaz ARGB > 1.250 TL

GÖRSELDE KASANIN ÜSTÜNDEKİ EKRAN KABLO MONTAJINI YAPMADIĞIMDAN DOLAYI ÇALIŞMIYOR.

Geri