DenedimRamleri expo kapatıp denedin mi
Öncelikle valorant forza peak gibi oyunlarda da yaşıyorum biosum güncel b850 gamingx wifi 6e var f9a yeni güncelledkm 2+16 ramlerim var 6000 MHz yetmediğini düşünmüyorum hadi rustta vramdan kaynaklı olsa peakte de mi öyle video için teşekkürlsr iftardan sonra bakacağım detaylı mesajınaAMD Raedon oyun vb. gereksiz karıştığından garip sorunlara yol açıyor. Videoya bakarak ayarları değiştirin. Yerelde bununla ilgili rehber bilmiyorum, bu videonun sahibi de AMD'nin yabancı Recep Baltaş'ı gibi diyebilirim.
Bunun dışında bağlantıda önerdiğim şekilde tekrar bir güncelleme kontrolü, BIOS ayarları ve Wintoys ince ayarlarını uygulayın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
Rust 16 GB VRAM'i sömürecek kadar bozuk bir oyun. Sebebi ise açık dünya, çok oyunculu ve yapı sistemi olması. Sunucudaki herkesin yapısı VRAM sömürüyor, sunucu kalitesi keza kaynak tüketimine kötü etki edebiliyor gibi gibi bir sürü sebebi var.
Aşağıdaki konuda arkadaşın değerlerine bakabilirsin. VRAM sınırı aşınca genelde atıyorum oyun 15-16 GB bellek tüketiyorsa, düz bellek tüketimi 24 GB civarına çıkabiliyor. Bunu yaşadığım 2-3 tane oyun oldu. Düz bellekten destek alan VRAM doğal olarak stutter yaşar, çünkü VRAM düz belleklere göre aşırı hızlıdır.
Bir süre önce bir konu açmıştım konu yine aynı konuydu bana yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar biraz işe yaradı ancak sorun artık daha değişik bir hal aldı oyunlarda cihazım anlık donuyor ve adrenalini açmaya çalıştığımda ya açılmıyor ya da buga giriyor ve bir daha da düzelmiyor ne yapacağımı bilmiyorum alttaki video biraz uzun ve afterburner uygulaması kullandım bu videoda takılma sadece bir kere oldu ama bazen dk 1 kere bile olabiliyor aynı zamanda aşşağıya eski konuyuda bıraktım
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
Ekran Kartı: ASUS RX 9070 OC EVO
RAM: Corsair Vengeance...
- Strangerx5
- Cevaplar: 32
- Forum: PC Teknik Sorunlar
2 saat boyunca sadece AMD ayarları yapıyor attığın konudaki Recep baltas videosundan biosu onun dediği gibi yaptımAMD Raedon oyun vb. gereksiz karıştığından garip sorunlara yol açıyor. Videoya bakarak ayarları değiştirin. Yerelde bununla ilgili rehber bilmiyorum, bu videonun sahibi de AMD'nin yabancı Recep Baltaş'ı gibi diyebilirim.
Bunun dışında bağlantıda önerdiğim şekilde tekrar bir güncelleme kontrolü, BIOS ayarları ve Wintoys ince ayarlarını uygulayın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
Rust 16 GB VRAM'i sömürecek kadar bozuk bir oyun. Sebebi ise açık dünya, çok oyunculu ve yapı sistemi olması. Sunucudaki herkesin yapısı VRAM sömürüyor, sunucu kalitesi keza kaynak tüketimine kötü etki edebiliyor gibi gibi bir sürü sebebi var.
Aşağıdaki konuda arkadaşın değerlerine bakabilirsin. VRAM sınırı aşınca genelde atıyorum oyun 15-16 GB bellek tüketiyorsa, düz bellek tüketimi 24 GB civarına çıkabiliyor. Bunu yaşadığım 2-3 tane oyun oldu. Düz bellekten destek alan VRAM doğal olarak stutter yaşar, çünkü VRAM düz belleklere göre aşırı hızlıdır.
Bir süre önce bir konu açmıştım konu yine aynı konuydu bana yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar biraz işe yaradı ancak sorun artık daha değişik bir hal aldı oyunlarda cihazım anlık donuyor ve adrenalini açmaya çalıştığımda ya açılmıyor ya da buga giriyor ve bir daha da düzelmiyor ne yapacağımı bilmiyorum alttaki video biraz uzun ve afterburner uygulaması kullandım bu videoda takılma sadece bir kere oldu ama bazen dk 1 kere bile olabiliyor aynı zamanda aşşağıya eski konuyuda bıraktım
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
Ekran Kartı: ASUS RX 9070 OC EVO
RAM: Corsair Vengeance...
- Strangerx5
- Cevaplar: 32
- Forum: PC Teknik Sorunlar
2 saat boyunca sadece AMD ayarları yapıyor attığın konudaki Recep baltas videosundan biosu onun dediği gibi yaptım
maalesef hala aynıÖncelikle valorant forza peak gibi oyunlarda da yaşıyorum biosum güncel b850 gamingx wifi 6e var f9a yeni güncelledkm 2+16 ramlerim var 6000 MHz yetmediğini düşünmüyorum hadi rustta vramdan kaynaklı olsa peakte de mi öyle video için teşekkürlsr iftardan sonra bakacağım detaylı mesajına
Kasanın içinden ses geliyor ince tiz bir ses ve ekran kartı kullanımı her düştüğünde o ses kesilip geri geliyor ne anlama geliyor bu2 saat boyunca sadece AMD ayarları yapıyor attığın konudaki Recep baltas videosundan biosu onun dediği gibi yaptım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
maalesef hala aynı
Bende de vardı gittim 7600 b650 yi sattım 14400f aldım düzelmedi sonra ekran kartı 6800 dü 1080 taktım düştü daha stabil şuanillet şeyden kurtulamadım Alıntıyı görüntülene yapıcam
Önemsiz o coilwhine dırKasanın içinden ses geliyor ince tiz bir ses ve ekran kartı kullanımı her düştüğünde o ses kesilip geri geliyor ne anlama geliyor bu
Amd ekran kartları hala stabil değil.Bende de vardı gittim 7600 b650 yi sattım 14400f aldım düzelmedi sonra ekran kartı 6800 dü 1080 taktım düştü daha stabil şuan
Önemsiz o coilwhine dır
coil whine evet ama ses kesilip geri geliyor oyundaykenBende de vardı gittim 7600 b650 yi sattım 14400f aldım düzelmedi sonra ekran kartı 6800 dü 1080 taktım düştü daha stabil şuan
Önemsiz o coilwhine dır
9070xt w10 için var mıDaha eski bir sürücü ile denedin mi?
Öyle valla işlemci de Zen mimarisi işlemci işini bitirdi ama ekran kartında saçmalıktsn kurtulamadılar güzel bir temiz yazılım temiz mimari ile sıfırdan başlamaları lazım ama hep aynıAmd ekran kartları hala stabil değil.
Dev gibi fabrika niye yanlışlarını görmezden gelir ve üretime devam eder bilmiyorum.
Yahu adam neden Ati Radeon gibi sorunlarla boğuşan bir ekran kartı firmasını gider alır ki?
Alıyorsan bile neden kanserli altyapı mimariyi devam ettirirsin?
Hadi devam ettiriyorsun diyelim. Her ekran kartı piyasaya sürüldüğünde öve öve bitiremiyorlar. Ayıplı ürünlerini neden bu kadar övüyorlar anlamıyorum.
Bu adamların yüzünden Herkes Underclock ustası olmuş. Kime lazım GPU performansını kısıtlamak?
Hata yememek için standart Performansı düşüreceksem neden o zaman AMD alıyorum?
Öyle valla işlemci de Zen mimarisi işlemci işini bitirdi ama ekran kartında saçmalıktsn kurtulamadılar güzel bir temiz yazılım temiz mimari ile sıfırdan başlamaları lazım ama hep aynı
işe yaramadıDaha eski bir sürücü ile denedin mi?
Dahili GPU açık mı? Açık gibi görünüyor BIOS dan kapat dene. Sorunun sebebi olabilirAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
denedim
işe yaramadı