Merhaba yaklaşık 1 ay önce arc raiders için pcme upgrade yaptım işlemci ve anakart upgrade diyelim. Eski işlemcim intel i5 10500 di ankartım da gigabyt B560M H amd ye geçiş yaptım ramlerim sabit kaldı fakat yeni anakartım 3600 desteklemiyor denedim bios sıfırlamam gerekti hep 3400 e kadar çekince calısıyor fakat 3600 çektiğimde çalışmıyor bios resetliyorum.Sadete gelirsek anakartımı colorful b450m-k modeli işlemcimide ryzen 7 5700 modelini aldım fakat istediğim performansı alamıyorum fps dropları yaşıyorum arc raiders gibi bi oyunda onuda geçtim lolde bile bazen fpsim fight esnasında 80 - 90 lara düşüyor bunun için chatgpt ile bi sohbet sonrasında ryzen 7 5700x3D modelini araştırdım galiba sistemim ile uyum lu bişekilde çalışıcak ikinci elleride 15 k civarında ddr4 ram olduğu için m4 işlemci almam gerkeiyor yoksa yeniden sistemi komple upgrade etmem gerekiyor ramler dahil bende işlemciyi 5 e satsam 2. el olarak 15 k ya da 2. el bi işlemci alsam taksam mantıklı mı olur stabil çalışır mı dar boğaz yaşar mıyım oyunlarda performans artışı olur mu kısaca mantıklı bi hamle mi olur 10 k verip bi küçük upgrade ile bunu merak ediyorum Not: asus tuf rtx 3060 ekran kartım var Teşekkürler iyi forumlar dilerim