Topladığım sistem parasına göre nasıl?

Ben ilerde fiyatlar düştüğünde düşünüyorum Rami belki bir 32 GB ararım 48 GB olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam işlemci anakarti yüksek tutmanın sebebi hem uzun ömürlü olması hemde ilerki zamanlarda bir daha işlemci değiştirmek istemiyorum bide CS gibi işlemciye bağımlı olan bir oyun oynuyorum bu işlemci beni en az 5 yıl götürür anakartta işlemciyi besleyebilecek olarak 15 Fazlı seçtim şuanda R7 9800x3d bile koysam bile bu anakart bu işlemciyi besler + olarak biraz kablo takıntım da var mesela anakart olarak Asus tuf gaming b850 anakart alsam bile kablolar her tarafı kaplamış olacak ama bu anakarti alırsam öz olduğu için girişler arka tarafta kablo kirliliğini %90 civarında azaltıyor tek ekran kartının kablosu dışarıda olacak onuda bir şekilde duzeltebilirim

Hocam ben zaten kasayı kistim alacağım kasada MSI MAG 100r kasa pz

Sebebini belirteyim bana hak verirsiniz ben genellikle CS2 gibi oyunlar oynuyorum arada belki bir hikayeli oyun girerim yani bu işlemci ve bu ekran kartı combosu beni 400 FPS altına düşürmez amacında zaten bu

Hocam tüm araştırmalar sonucunda arkadaş tavsiyeleriylede forumda açtığım konulardada bana evo modeli daha iyi dendi

Anladım hocam sizin söylediginiz SSD makul geldi alabilirim
Diğer parçaları kısıp 9070xt almaya bak işlemci harici işlemcini 8 fazda besler

kasayla anakaarttan kısıp 9070xt 7800x3dli toplardın + ssdni sıfrı alırdın
Böyle olursa direk hazır sistem alayım bütçemi aşıyor neredeyse 90 bine geliyor hocam

Onu yapacağım hocam öyle karar verdim

Anakart b650lere gidebilirsin
Powersupply de 5bin üzerine çıkma bence
Soğutmada 2 fanlı bir model daha iyi olur
Kasa da bu sistem için gereksiz pahalı

Zaten karma bir sistem yazmışsın.
Böyle karma bir sisteme o parayı vereceğine tebilon dan fln biraz değişiklikle 5070ti veya 9070xt li bir sistem almak daha mantıklı
Hocam söylediğim gibi oyle olursa 90 bine geliyor o fiyatada hazır sistem almak çok daha mantıklı

Diğer parçaları kısıp 9070xt almaya bak işlemci harici işlemcini 8 fazda besler
İleriye dönük olması için söylüyorum ve kabloda önemli bir kriter

Anakart b650lere gidebilirsin
Powersupply de 5bin üzerine çıkma bence
Soğutmada 2 fanlı bir model daha iyi olur
Kasa da bu sistem için gereksiz pahalı

Zaten karma bir sistem yazmışsın.
Böyle karma bir sisteme o parayı vereceğine tebilon dan fln biraz değişiklikle 5070ti veya 9070xt li bir sistem almak daha mantıklı
Benim amacım bu sistemin ileriye dönük olması lazım beni 6 7 yil götürürse yeterli belki anakartı ilerde değiştirmeme gerek kalmaz en başta söylediğim gibi 9070xt benim için önemli değil önemli olan işlemciyi yüksek tutmak +5070 ti sistemin fiyatlarini biliyor musunuz acaba benim bütçenin icindemi ve power supply sistemin kalbi yani onu 5000 liraya almak benim o sistemi tehlikeye atmam demek neden 5000 lira fazlasını vermeyin dediniz anlamadim

Son düzenleme:
Böyle olursa direk hazır sistem alayım bütçemi aşıyor neredeyse 90 bine geliyor hocam

Onu yapacağım hocam öyle karar verdim

Hocam söylediğim gibi oyle olursa 90 bine geliyor o fiyatada hazır sistem almak çok daha mantıklı

İleriye dönük olması için söylüyorum ve kabloda önemli bir kriter

Benim amacım bu sistemin ileriye dönük olması lazım beni 6 7 yil götürürse yeterli belki anakartı ilerde değiştirmeme gerek kalmaz en başta söylediğim gibi 9070xt benim için önemli değil önemli olan işlemciyi yüksek tutmak +5070 ti sistemin fiyatlarini biliyor musunuz acaba benim bütçenin icindemi ve power supply sistemin kalbi yani onu 5000 liraya almak benim o sistemi tehlikeye atmam demek neden 5000 lira fazlasını vermeyin dediniz anlamadim
hocam 6-7 yıl götürecek 2k sistem arıyosan 9070xt alman şart ekran kartını bukadar önemsiz tutma özellikle 2k için. psu olarak bunu da alabilirsin msi alınca sistemin kesin güvenli olmuyor hocam ikiside sağlam psu attığım daha ucuz bunu al

hocam 6-7 yıl götürecek 2k sistem arıyosan 9070xt alman şart ekran kartını bukadar önemsiz tutma özellikle 2k için. psu olarak bunu da alabilirsin msi alınca sistemin kesin güvenli olmuyor hocam ikiside sağlam psu attığım daha ucuz bunu al
2k ekranın olmayacak 1080p

Forumdaki arkadaşlar bunu önerdiler fakat bununla alakalı ayrı bir forum açacağım

2k ekranın olmayacak 1080p

Forumdaki arkadaşlar bunu önerdiler
hocam niye 1080p alıyosunuz ki bende 1080p 380hz kullancısıyım bak valoda cok fena sıralama kasıyorum immo 3 top rr larda. Ama cidden şuanki aklım olsa 2k 360hz oled almaya çalışırdım eğer bütçeniz yoksa bile 2k 280hz civarı bakın derim. 1080p alınmaz bana kalırsa

hocam niye 1080p alıyosunuz ki bende 1080p 380hz kullancısıyım bak valoda cok fena sıralama kasıyorum immo 3 top rr larda. Ama cidden şuanki aklım olsa 2k 360hz oled almaya çalışırdım eğer bütçeniz yoksa bile 2k 280hz civarı bakın derim. 1080p alınmaz bana kalırsa
İlk başta 1080 o alacağım sonra biraz para biriktirip 9070xt alabilirim ozamana kadar yeni ekran kartı cikarmazlarsa bide monitör ilerde 2k alacağım çift monitör düşünüyorum

İlk başta 1080 o alacağım sonra biraz para biriktirip 9070xt alabilirim ozamana kadar yeni ekran kartı cikarmazlarsa bide monitör ilerde 2k alacağım çift monitör düşünüyorum
siz bilirsiniz ama 9060xt alıp satıp 9070xt upgrade düşünüyosanız zarar edersiniz bilginize

siz bilirsiniz ama 9060xt alıp satıp 9070xt upgrade düşünüyosanız zarar edersiniz bilginize
Hocam gerçekten bütçe yok yoksa kesenin ağzını sonuna kadar açarım bu ekran kartı beni 100 FPS üzerinde oynatmazmi 2kda
@loewry

Peki sizin anakart öneriniz nedir

Power Supply de biraz araştırırsan kaliteli gold 1250lik modeller 4-5 bandında buluyorsun.

Şuanda anakart b650 ile b850 arasında ciddi bir fark yok, sadece pcie 4-5 farkı var. Peformans olarak zerre fark yok. Ram zaten en fazla 64e çıkarsın 2si de destekliyor. Burada anakart için pro mu gaming mi wifili mi ona dikkat etmek gerekiyor. Anakartta yoktan yere en az 2-3bin fazla vermeye gerek yok.
Az önce forumdan bir arkadaş b650 paylaşmış.

Yakın zamanda 74bin bandında 7800x3d işlemci 5070ti ekran kartlı model görmüştüm. O yüzden söyledim zaten.

Hocam gerçekten bütçe yok yoksa kesenin ağzını sonuna kadar açarım bu ekran kartı beni 100 FPS üzerinde oynatmazmi 2kda
@loewry

Peki sizin anakart öneriniz nedir
anakart bütçe kaç k civarı 9060xt 2k ultrada 100fps üstü oynatmaz ama orta high de oynatır ama siz uzun uzun götürsün diyosunuz 2-3 sene sonra 2k için zayıf kalabilir kart

anakart bütçe kaç k civarı 9060xt 2k ultrada 100fps üstü oynatmaz ama orta high de oynatır ama siz uzun uzun götürsün diyosunuz 2-3 sene sonra 2k için zayıf kalabilir kart
Zaten 1 yıl geçmeden satacağım ardından biraz biriktirmem lazım sonrasında sıfır 9070xt alabilirim + ikinci elde temiz rx9060xt 13 14 belki 15 e bile gidebilir piyasaya uygun koyarsamda satılma ihtimalide artabilir

Sizin söylediğiniz gibi yapmaya calisirsam en az 90 bin gidecek böyle olursa biraz kasadanda kisarsam 65 bine geliyor

Zaten 1 yıl geçmeden satacağım ardından biraz biriktirmem lazım sonrasında sıfır 9070xt alabilirim + ikinci elde temiz rx9060xt 13 14 belki 15 e bile gidebilir piyasaya uygun koyarsamda satılma ihtimalide artabilir

Sizin söylediğiniz gibi yapmaya calisirsam en az 90 bin gidecek böyle olursa biraz kasadanda kisarsam 65 bine geliyor
acelesi yoksa almazdım satarken her parcadan zarar edeceksin cünkü

acelesi yoksa almazdım satarken her parcadan zarar edeceksin cünkü
Hocam ekran kartı dışında satacağım olmayacak ki zaten ben uzun ömürlü olursa bana yeter CS 3 çıkana kadar götürürse benim için çok iyi olur

Anakart
10 bin bütçe

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,499
Üyeler
190,051
Son üye
Zararsız Yaratık
Geri