Sahibinden PG? güvenilir mi?

hyn0d

80+
Reaksiyon skoru
21
Arkadaşlar PG ile ilan koydum ama internette bazı yorumlar okudugumda güvenilmemeli gibi geldi bana sizce ne yapmaliyim işlemci satıyorum.

Arkadaşlar PG ile ilan koydum ama internette bazı yorumlar okudugumda güvenilmemeli gibi geldi bana sizce ne yapmaliyim işlemci satıyorum.
mesela şöyle bir örnek vereyim: sen pg ile satıyorsun ve ürünü kargoluyorsun. karşı tarafa ürün gidiyor karşı tarafta ürünün sağlamlığını onaylamadan para hesabına yatmıyor. bazen karşı taraf ürününe zarar verip geri gönderiyor ve bu yüzden hem paran gelmiyor hemde ürünün mahvoluyor. genellikle şikayetler bundan dolayı oluyor. önlenebilir mi aslında kargoya vermeden önce video çekilirse belki ürünü sağlam gönderdiğine dair kanıtın olabilir. ama ben hiç uğraşmıyorum sadece elden nakit teslim yapıyorum bir şey sattığımda. gerekirse şehir değiştiririm o riske girmem.

malına güveniiyosan güvenilir sorun yok. satılırsa kutularken videoya al. kesmeden sağlam olduğunu detaylı göster ağzını kapat bantla videoya al tamamını. alan arkadaşın da açarken bantını kesmeden video başlatmasını tembihle. ben geçen gün psp aldım birinden ama maalesef fotoğraftaki gibi göndermedi iade ettim

malına güveniiyosan güvenilir sorun yok. satılırsa kutularken videoya al. kesmeden sağlam olduğunu detaylı göster ağzını kapat bantla videoya al tamamını. alan arkadaşın da açarken bantını kesmeden video başlatmasını tembihle. ben geçen gün psp aldım birinden ama maalesef fotoğraftaki gibi göndermedi iade ettim
hic girmeyeyim o işe o zmn pg siz yayinlayim

param güvende ile hayatta ürün satmam, ürünün içinden geçip iade etseler naneyi yiyorsun uğraş dur.

hic girmeyeyim o işe o zmn pg siz yayinlayim
yani dediğim gibi malına güvenenin satması gerekiyo. sonuçta alan adam da kendini garantiye almak için ordan alıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

param güvende ile hayatta ürün satmam, ürünün içinden geçip iade etseler naneyi yiyorsun uğraş dur.
dediğim şekilde önlem alırsanız hakkınızı yedirmiyo sistem

yani dediğim gibi malına güvenenin satması gerekiyo. sonuçta alan adam da kendini garantiye almak için ordan alıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dediğim şekilde önlem alırsanız hakkınızı yedirmiyo sistem
hocam islemci satiyorum zaten sistemimde takili suan gayet guveniyorum problem yok

Asla yapmamak lazım birkaç kez yaptım da dilim yandı yani gerek yok hocam maceraya

Pg sıkıntılı olabiliyor bazen. Örnek işlemci gitti iade etti. Aynı işlemciden bozuk olanını gönderdi vb senaryo çok. O yüzden pg ile satacaksan her detayını videoya çekmelisin.

Bu şekilde düşününce hiç pg açmamak lazım. Açıkçası ben pg ile alıyorum ama pg ile bir şey satmıyorum. Bunun nedeni ise ben sattığım ürüne güveniyorum ama karşıdaki kişiler genelde eksik yazıyor.
Örnek geçen aylarda bir robot süpürge aldım. Satıcı hiç bir sorunu yok, sadece Çince konuşuyor ve temizliğe başlamıyor yazmış. Siparişi verdim. Ürün geldi, açmaya çalıştım açılmadı. Şarja koydum. Çince şarj edilemez uyarısı verdi :). Ürün şarj olmuyor. Satıcı bunu belirtmemişti. Anında iade oluşturdum. Kargoyu aldıktan 1 saat sonra geri gönderdim.

Gerçi elden de alsan bu tarz ürünlerde satıcı manüpüle edebiliyor. Detayları tam vermeyebiliyor.

Ama basit ürünlerde pg ile satılabilir. Bir de alıcıyla alakalı bir durum. Bazen taksit yapmak ve kredi kartı ile almak mantıklı oluyor. Bu nedenle pg isteyende olabilir.

Fakat en güzeli elden satmak. Çok küçük bir şehirde işeniz ve alıcı pg istediyse o zaman alıcının durumuna göre pg yapılabilir

Param güvende ile ürün satmak çok büyük kumar hiçbir yakınıma önermiyorum genelde yapmalarını. Bir arkadaşım işlemci sattı defalarca kez param güvende ile satma dediğim halde. Adamlar takarken pini yamultmuş çalışmıyor diyerek geri dönderdiler, o günden beri tek bir lafımdan çıkamıyor.

alıcı için en iyi platform sahibinden çünkü alıcıyı korumaya yönelik satıcı için de her ne kadar nefret etsem komisyon olsun her mesajı banlama olsun dolaptır çünkü dolapta iade için gerekli kanıt sunman lazım yetkililere ve keyfi iadeye izin vermiyor. Letgo cüzdanım güvende koşullarında iki tarafın da ilgili kanıtları yüklemesini istiyor ama denemek lazım ve letgoda mt iletişim çok zor sadece email ile iletişime geçebiliyorsun telefon no falan yok benim tecrübelerim bu kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,963
Üyeler
189,952
Son üye
jaimelannister53
Geri