- Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler. Umarım üzmez.H.o hocam memnun kalırsınız üzmez.
Teşekkürler. Umarım üzmez.H.o hocam memnun kalırsınız üzmez.
"İkisi de sff giriş seviyesi kartlar zaten."İkisi de benzerdir bence ya. İkisi de sff giriş seviyesi kartlar zaten.
Giriş seviyesi brom ya 14 cm genişliği bulunan kartdeğer 5070 trio kullanıyorum, kart devasa 38 cm uzunluğu var, kart ısınmıyor, hafif oyunları saatlerce oynasan da fan açmıyor, ağır oyunlarda %100 kullanımda 55-60 derecelerde geziyor fan hızı 1000 rpmde takılıyor. 3000 değil 5000 fark olsa yine değer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
"İkisi de sff giriş seviyesi kartlar zaten."![]()
hocam onun yerine rx9070 xt ye bakınArkadaşlar merhaba. Geçmiş mesajlarımda çok bahsettiğim 5070Ti almaktan vazgeçtim. 1080P monitör kullanıyorum ve 5070 alıp yanına da 1440 monitör yapıştırıp kendi açımdan en ufak hasarla çıkmayı düşünüyorum
Mevcut sistemde 7800x3d işlemci ve 3060Ti kart kullanıyorum. Mevcut ekran kartını eski sistemim DDR4 e takıp sistemi elden çıkaracağım ve yeni topladığım DDR5 sistemi 5070 ekran kartı ve yeni 1440 monitör ile tamamlayacağım.
Vatan indirimlerinde ZOTAC GeForce RTX 5070 GAMING SOLID OC ve MSI GeForce RTX 5070 GAMING TRIO OC arasında 3 Bin tl bir fark var. Sizce 3 K için değer mi?
değer 5070 trio kullanıyorum, kart devasa 38 cm uzunluğu var, kart ısınmıyor, hafif oyunları saatlerce oynasan da fan açmıyor, ağır oyunlarda %100 kullanımda 55-60 derecelerde geziyor fan hızı 1000 rpmde takılıyor. 3000 değil 5000 fark olsa yine değer.
"İkisi de sff giriş seviyesi kartlar zaten."![]()
Mesajları okumadan boşuna laf atmaya mı geldin dostum, hatalı olduğum bir konuda hatamı kabul etmişim zaten, laf sokmak için bir de gidip paintten görsel mi tasarladın. Ellerine sağlık.İnceliği görünce bunu da 5070 bazında sff model sandım haklısınız.
Hocam buhar odasıymış vapor chambermış hepsi pazarlama stratejisi gerçek dünya testlerinde 1 2 desibel fark olsa dahi aralarında soğutma farkı yok hatta bazen öne geçiyor gaming trio. Ve yakışıklılık tartışılamaz derecede.Ne güzel tartışıyordunuz. Neden durdunuz? Biraz daha devam edebilirsiniz bence. Okumak zevkli oluyor. @quistin @Henry Avery
Şu an ki fiyatlandırmada Tuf mu Gaming x mi deseler Gaming x derim. Aynı fiyatta olsalar yine Gaming x derim. Sanki Tuf'un sadece adı Tuf olduğu için fiyatlandırması yüksek gibi geliyor. Çoğu testte işte Tuf farkı diyeceğimiz bir durumu olmadığı gibi soğutma testlerinde de 1-2 derece geride kaldığı görülüyor sanki. Görüntü olarak da üff diyebileceğimiz bir durum da söz konusu değil. O halde sadece markaya para veriyoruz gibi hissettiriyor bana Asus Tuf serisi şu zamanda. Eyyorlamam bu kadar benim.
Vallahi hocam burada harbiden ventusla gaming trio arasında ciddi bir fark var. Gaming trio aşağı yukarı gamerock-tuf seviyesi performans göstermiş gayet güzel ventusun bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. Sizin de dediğiniz gibi orta seviye görsek daha doğru olur gibi, sanırsam sadece 5080 ve 5090'da rakibi olan tuf ekstra buhar odası koyduğu için MSI 5080-5090 nezdinde gaming trioyu biraz daha geriye çekmiş. Çünkü incelediğim testlerde bu kartın da performansı biraz geride kalıyordu sanırım 575w buhar odasız olmuyor gaming trio o yüzden bende biraz kötü bir izlenim bırakmış.Hocam ventusun rgbli ve daha büyük versiyonu diyorsunuz giriş seviyesi diyorsunuz 10 senelik gaming trio serisine giriş srviyesi diyen ilk ve tek insansınız 5070 özelinde oldugunu söylemiştim buyrun kanıtı siz çok takılıyorsunuz pazarlama saçmalıklarına gerçek dünya kağıt üstünde dönmüyor. Bu karta vapor chamber koysa neden suprim vanguard vs üretsin zaten?
hocam kaynağınızda yanlış olabilir buhar odası olmasına rağmen tufta ve gaming trioda olmamasına rağmen ikisininde peak derecesi 80 diye biliyorum. Ortalamadada çok yakınlar.Vallahi hocam burada harbiden ventusla gaming trio arasında ciddi bir fark var. Gaming trio aşağı yukarı gamerock-tuf seviyesi performans göstermiş gayet güzel ventusun bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. Sizin de dediğiniz gibi orta seviye görsek daha doğru olur gibi, sanırsam sadece 5080 ve 5090'da rakibi olan tuf ekstra buhar odası koyduğu için MSI 5080-5090 nezdinde gaming trioyu biraz daha geriye çekmiş. Çünkü incelediğim testlerde bu kartın da performansı biraz geride kalıyordu sanırım 575w buhar odasız olmuyor gaming trio o yüzden bende biraz kötü bir izlenim bırakmış.
Gamerock Trio'dan iyi, TUF kötüVallahi hocam burada harbiden ventusla gaming trio arasında ciddi bir fark var. Gaming trio aşağı yukarı gamerock-tuf seviyesi performans göstermiş gayet güzel ventusun bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. Sizin de dediğiniz gibi orta seviye görsek daha doğru olur gibi, sanırsam sadece 5080 ve 5090'da rakibi olan tuf ekstra buhar odası koyduğu için MSI 5080-5090 nezdinde gaming trioyu biraz daha geriye çekmiş. Çünkü incelediğim testlerde bu kartın da performansı biraz geride kalıyordu sanırım 575w buhar odasız olmuyor gaming trio o yüzden bende biraz kötü bir izlenim bırakmış.
Gamerock a tier bir kart zaten b tierin 2 babası vardır tuf ve gaming trio boşuna karşılaştırmaya gerek yok bunları kimin gözüne hangisi güzel gelirse onu alır veya hangisi ucuzsaDeğer, özellikle görsele de önem veriyorsanız,
Gamerock Trio'dan iyi, TUF kötü
A tier B tier anlamam, biri markanın premium tepe modeli diğer yüksek-orta model. Tier liste bakmaya gerek yok, karşılaştırmalarda bi fan sesine bakarsın OC performansına bakarsın.Gamerock a tier bir kart zaten b tierin 2 babası vardır tuf ve gaming trio boşuna karşılaştırmaya gerek yok bunları kimin gözüne hangisi güzel gelirse onu alır veya hangisi ucuzsa
hocam daha iyi performans vereceğinden hiç şüphem yok fakat nvidia ile devam etmekten yana gönlümhocam onun yerine rx9070 xt ye bakın