Bu 5070 sistem alınır mı?

qutalbin

80+
Reaksiyon skoru
62
Bütçe
65000
Son düzenleme:
Sadece 9070xt için yorum yapmak gerkirse çok güzel bir karttır kendileri.

Sadece 9070xt için yorum yapmak gerkirse çok güzel bir karttır kendileri.
Nvidia kart olan laptopumda fsr kullandığım zaman gölgeler aşırı cozutuyordu, o yüzden o tarafa çok sıcak değilim. Ama ben bunu 1080p de yaptım, belki 2k da yapınca daha düzgündür. Konuhla alakalı hiç bilgim yok neredeyse.

Bir de yerel bilgisayarımda ufakta olsa bi yapay zeka çalıştırasım var. Profesyonel düzeyde değil ama kitap çevirisi yapacak dil modeli falan istiyorum bilgisayarımda.

Nvidia kart olan laptopumda fsr kullandığım zaman gölgeler aşırı cozutuyordu, o yüzden o tarafa çok sıcak değilim. Ama ben bunu 1080p de yaptım, belki 2k da yapınca daha düzgündür. Konuhla alakalı hiç bilgim yok neredeyse.

Bir de yerel bilgisayarımda ufakta olsa bi yapay zeka çalıştırasım var. Profesyonel düzeyde değil ama kitap çevirisi yapacak dil modeli falan istiyorum bilgisayarımda.
FSR 4 öncesi çöp nerdeyse çünkü. o kullandığın fsr maksimum 2.0 falandır.FSR4 sadece 9000 serisinde var DLSS ile farkı anlaman için monitore mikroskopla bakman falan lazım normal bir kullanıcının anlaması çok zor oyun akışı sırasında.

FSR 4 öncesi çöp nerdeyse çünkü
Nvidia kartların kullanabildiği fsr 2 veya 3 mü? 9070xt alsam bu karttaki dlss çok daha iyi mi çalışır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FSR 4 öncesi çöp nerdeyse çünkü. o kullandığın fsr maksimum 2.0 falandır.FSR4 sadece 9000 serisinde var DLSS ile farkı anlaman için monitore mikroskopla bakman falan lazım normal bir kullanıcının anlaması çok zor oyun akışı sırasında.
Peki ufaktan yapay zeka çalıştırmak istesem 9070xt ile yapabilir miyim?

Nvidia kartların kullanabildiği fsr 2 veya 3 mü? 9070xt alsam bu karttaki dlss çok daha iyi mi çalışır?
Sadece fsr 4 donanımsal tıpkı dlss gibi bu yüzden nvidia kartlar ile fsr 4 öncesini açabiliyorsun ama tam tersini yapamıyorsun.FSR4 çok daha iyi ufak smearing sorunları dışında ( çok uzaktaki ağaçlar kablolarda ) farkı yok denebilir hatta daha keskin görüntü veriyor.

Peki ufaktan yapay zeka çalıştırmak istesem 9070xt ile yapabilir miyim?
stable diffusion mesela nvidia da 10 saniye sürecekse amd de 1 dakika sürüyor gibi düşün.Çalıştırırsın ama uzun sürüyor genel anlamda.

Sadece fsr 4 donanımsal tıpkı dlss gibi bu yüzden nvidia kartlar ile fsr 4 öncesini açabiliyorsun ama tam tersini yapamıyorsun.FSR4 çok daha iyi ufak smearing sorunları dışında ( çok uzaktaki ağaçlar kablolarda ) farkı yok denebilir hatta daha keskin görüntü veriyor.

stable diffusion mesela nvidia da 10 saniye sürecekse amd de 1 dakika sürüyor gibi düşün.Çalıştırırsın ama uzun sürüyor genel anlamda.
Teşekkür ederim bilgi için

Attığım sistemede bir göz atabilir misin eksiği vs var mı.

Benim aklımda bu var

Benim aklımda bu var
Vatandaki daha iyi 10k verip sistem düşürüyorsun bunda. Vatandaki 1tb bu 500 vatandakinde 245kf var bunda 7500f gibi 245kf nin yok ettiği bir işlemci

Niye illaki bunda ısrar ediyorsunuz ? Diğeri hem fiyat hemde performans olarak daha iyi.
Başka zaman işlemci yükseltmek istersem intelde tüm anakartı değiştirmem gerekebilir, ayrıca benim attığımda aradaki maliyet farkı 32 gb ram olmasından kaynaklanıyor ve elimde samsung 990 pro ssd, beraberinde gelen ssd yi lapoptaki ile değiştireceğim her türlü o yüzden önemli değil ssd boyutu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,499
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri