AMD vs NVIDIA Yaşadığınız Problemler (Tartışma Yok)

xenk2626

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,744
Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK

Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK

Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)

RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

rx 580 , rx6600 ve rx7800xt kullandım.

rx580 ile sadece 1 kez wattman yaşadım UV yaparak çözdüm , rx6600 ve rx7800xt ile en ufak sorun yaşamadım. Stabil bir sistemde GÜNCEL olarak herhangi bir markanın kartı ile sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

4 sene nvidia 4 sene de amd kullandım nvidia kartım gtx 1650 ydi genel olarak memnundum ama arada driver resetliyordu 2. senemin sonunda güncellemeyle birdaha yaşamadım amd olarak 3 sene rx6700 1 sene de rx 9070xt kullandım genel olarak memnun um ama oyunlarda rt açınca kartlar bayılıyor driver olarak rx 6700 de 3 yılın ilk 2 yılında sadece 3 kere yazılım sil yükle yapmam gerekti son güncellemeyle düzelmişti rx9070xt de ŞU LANET OLASI YAPAY ZEKA BUGLU BENDE NE YAPTIYSAM YAPIYİM AÇAMADIM ama memnunum
Düzenleme. Bugün 4.30 da driver çöktü sil yükle ile çözüldü

Son düzenleme:
Ne demek tartışma yok? AMD kullananların... :)
Daha önce laptop ile 3050 kullandım uzunda bir süre beni götürdü, ekran kartlık bir sorun yaşamadım.
Şimdi 4070 super kullanıyorum. AMD kartlarda olan Wattman benzeri bir sorun yaşadım, bir kaç ayarla bu da çözüldü ve gayet stabil çalışıyor. Memnunum.

1060kart kullanıyordum bazen sürücü bozuluyordu yuvarlak şeylerin kenarı pikselleşiyordu şimdi 9070xt kullanıyorum kartı ilk taktığımda gerçekten şaşırmıştım yine benzer pikselleşme hafiften var anladım ki nvidida bu işin appleı amdnin yaklaşması bile söz konusu değil ama parasına göre idare ediyor o da ayrı mevzu

rx 580 , rx6600 ve rx7800xt kullandım.

rx580 ile sadece 1 kez wattman yaşadım UV yaparak çözdüm , rx6600 ve rx7800xt ile en ufak sorun yaşamadım. Stabil bir sistemde GÜNCEL olarak herhangi bir markanın kartı ile sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
7800xt geçmeyi planlıyorum 6800xt ile arasında 4klık fark varmı

bence 2.el düz 9070e geç

bende 6800xt var 7800xt ile arasında çok fark yok ama 9070 ile arasında çok fark var

6000 7000 nesile amd adam akıllı teknoloji vermiyor hep 9000e veriyor son çıkan seri olduğu için
2.elde 18k üstüne çıkamam asla yazın 1 ay kuruş harcamadan biriktirince zor çıkıyo

2.elde 18k üstüne çıkamam asla yazın 1 ay kuruş harcamadan biriktirince zor çıkıyo
ozaman düz 6800xt öneririm veya 2.el 9060xt %10 15 daha düşük performans verdiğine bakma fsr mfg falan toparlıyor ve çok daha az ısınıp daha az güç tüketiyor

ozaman düz 6800xt öneririm veya 2.el 9060xt %10 15 daha düşük performans verdiğine bakma fsr mfg falan toparlıyor ve çok daha az ısınıp daha az güç tüketiyor
Spike durumu olmasa psu 6900xt destekliyor VSR açıp kullanırım ama anasını satayım 250 300w kart 550ye sıçrıyor

rx 550'den önce intel arc a750'ye sonra da 3 ay kadar önce 5070ti'a geçtim. rx 550 varken çok sağlam wattman yiyordum net. intel'e geçtim konuyla alakası yok intelin ama bağımsız motorlarda rezzalet ötesi. rx 550 ile wattman yemesem 500-600 fpsleri zorladığım yerde (işlemci r5 3600dü ve oyun işlemci odaklıydı) intel 240'ı zor veriyordu üstüne arada bi 120'ye düşüp 30 hissettiriyordu %1 lowlardan falan mı bilmiyorum. çok şükür ondan kurtuldum 5070ti'a geçtim çok büyük rahatlık valla :D tek beğenmediğim kısım bu nvidia denetim masasının çok eski durması nvidia app falan çok güzel tasarlamışsınız hocam iyi güzel de bari koyu tema ekleseydiniz gece açınca tavşana dönüyorum

düzenleme: intel'deyken oyuna girince bir de şöyle bir hata alıyordum g65b'de. birkaç farklı monitörde daha denedim bir tek bunda oldu ama düzelene kadar bir daha intel kart almam.
telefondan pc'ye whatsapp üzerinden aktarım yaparken video 144p olmuş

Spike durumu olmasa psu 6900xt destekliyor VSR açıp kullanırım ama anasını satayım 250 300w kart 550ye sıçrıyor
Valla ben 6800xt aldım memnunmuyum dersen aldığım zaman 9060xt olsa direk onu alırdım yeni kart yeni destekler yeni teknoloji düşük güç tüketimi düşük sıcaklıklar cart curt.

rx 550'den önce intel arc a750'ye sonra da 3 ay kadar önce 5070ti'a geçtim. rx 550 varken çok sağlam wattman yiyordum net. intel'e geçtim konuyla alakası yok intelin ama bağımsız motorlarda rezzalet ötesi. rx 550 ile wattman yemesem 500-600 fpsleri zorladığım yerde (işlemci r5 3600dü ve oyun işlemci odaklıydı) intel 240'ı zor veriyordu üstüne arada bi 120'ye düşüp 30 hissettiriyordu %1 lowlardan falan mı bilmiyorum. çok şükür ondan kurtuldum 5070ti'a geçtim çok büyük rahatlık valla :D tek beğenmediğim kısım bu nvidia denetim masasının çok eski durması nvidia app falan çok güzel tasarlamışsınız hocam iyi güzel de bari koyu tema ekleseydiniz gece açınca tavşana dönüyorum
Benden büyüktür o menü ya 1 kere değiştiğini görmedim 8 9 senedir aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla ben 6800xt aldım memnunmuyum dersen aldığım zaman 9060xt olsa direk onu alırdım yeni kart yeni destekler yeni teknoloji düşük güç tüketimi düşük sıcaklıklar cart curt.
6800xtde benzer hocam spike fazla ama saf güçte 7800xt yakasında fsr mfg girince 7800xt fark açıyor ama acaba 7900gre ilana düşermi yazın :unsure:

Geri