kyemre058
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 901
Aslında tek kişide inceler fakat bence asıl zor olan güç kaynaklarının temin edilmesi. 1 Kişi tüm PSU lara para verip alamaz markaların göndermesi lazım. Gönderen markaların PSU ları zaten eli yüzü düzgündür iyi kötü. Bizim asıl merak ettiğimiz noname markalarınki ne kadar kaliteli.İnceliyorlar elbette. Cybernetics ve HWBusters gibi platformlar bu işin önde gelenlerinden. Ruslarda da bu işi yapan çok sayıda kişi var; oldukça geniş ve detaylı veri tabanları mevcut. Çin tarafında da durum benzer. Ama Türkiye’de, her zamanki gibi, bu işi bu seviyede yapan pek yok.
Bu arada Tier List’ler zaten bu mantıkla hazırlanır. Örneğin A Tier için belirli kriterler vardır; bir güç kaynağı bu kriterleri karşılıyorsa o seviyeye yerleştirilir. Asıl zor kısım, test verilerini farklı ve bazen dağınık kaynaklardan toplayabilmek. Yoksa mantık olarak çok karmaşık bir süreç değil.
Bir de tüm listeyi tek bir kişi hazırlıyorsa, bu ciddi anlamda zaman alıyor. Ben kendi listeme 100 tane model ekleyeceğim diye canım çıktı. 4 ayda zor ekledim. En popüler listelerden SPL’de de aynı yöntem kullanılıyor; bağımsız testler referans alınıyor. Zaten tüm güç kaynaklarını tek bir kişinin baştan sona incelemesi pratikte mümkün değil.
Benim kendi listemde A tier alabilmesi için bunları geçmesi gerekli örneğin:
-Yük testi, ripple ölçümü, koruma doğrulaması ve iç yapı analizi içeren güvenilir detaylı bir inceleme bulunmalıdır.
-SCP, OVP, UVP, OCP (tüm hatlarda), OPP ve OTP mevcut ve test ile doğrulanmış olmalıdır.
-Birincil tarafta LLC veya eşdeğer modern rezonant (Phase-Shifted Full Bridge vb.) topoloji bulunmalıdır.
-Sekonder tarafta mutlaka DC-DC dönüştürücü bulunmalıdır. Group regulated tasarımlar A tier olamaz.
-Primer kapasitör 105°C Japon üretici olmalıdır. Sekonder kapasitörler 105°C dereceli olmalıdır.
-12V regülasyonu tam yükte %3 altında olmalıdır.
-12V transient response ±%3 içinde kalmalıdır.
-12V ripple tam yükte maksimum 50mV olmalıdır.
-En az 40°C continuous power rating sunmalıdır.
12VHPWR'yi tek PCI-e kablo mu besliyor? Eğer öyleyse biraz sıkıntı. Kablo 16AWG'dir muhtemelen yoksa çoktan erimeyle veya ısınmayla karşılaşmanız lazımdı. Normalde o tarz bir durumda 12VHPWR çift PCI-e ile beslenir.