🔥İndirim NZXT 1000W C1000 White PCIe 5.0 ATX 3.1 Güç Kaynağı - 8.699TL

İnceliyorlar elbette. Cybernetics ve HWBusters gibi platformlar bu işin önde gelenlerinden. Ruslarda da bu işi yapan çok sayıda kişi var; oldukça geniş ve detaylı veri tabanları mevcut. Çin tarafında da durum benzer. Ama Türkiye’de, her zamanki gibi, bu işi bu seviyede yapan pek yok.

Bu arada Tier List’ler zaten bu mantıkla hazırlanır. Örneğin A Tier için belirli kriterler vardır; bir güç kaynağı bu kriterleri karşılıyorsa o seviyeye yerleştirilir. Asıl zor kısım, test verilerini farklı ve bazen dağınık kaynaklardan toplayabilmek. Yoksa mantık olarak çok karmaşık bir süreç değil.

Bir de tüm listeyi tek bir kişi hazırlıyorsa, bu ciddi anlamda zaman alıyor. Ben kendi listeme 100 tane model ekleyeceğim diye canım çıktı. 4 ayda zor ekledim. En popüler listelerden SPL’de de aynı yöntem kullanılıyor; bağımsız testler referans alınıyor. Zaten tüm güç kaynaklarını tek bir kişinin baştan sona incelemesi pratikte mümkün değil.

Benim kendi listemde A tier alabilmesi için bunları geçmesi gerekli örneğin:

-Yük testi, ripple ölçümü, koruma doğrulaması ve iç yapı analizi içeren güvenilir detaylı bir inceleme bulunmalıdır.
-SCP, OVP, UVP, OCP (tüm hatlarda), OPP ve OTP mevcut ve test ile doğrulanmış olmalıdır.
-Birincil tarafta LLC veya eşdeğer modern rezonant (Phase-Shifted Full Bridge vb.) topoloji bulunmalıdır.
-Sekonder tarafta mutlaka DC-DC dönüştürücü bulunmalıdır. Group regulated tasarımlar A tier olamaz.
-Primer kapasitör 105°C Japon üretici olmalıdır. Sekonder kapasitörler 105°C dereceli olmalıdır.
-12V regülasyonu tam yükte %3 altında olmalıdır.
-12V transient response ±%3 içinde kalmalıdır.
-12V ripple tam yükte maksimum 50mV olmalıdır.
-En az 40°C continuous power rating sunmalıdır.

12VHPWR'yi tek PCI-e kablo mu besliyor? Eğer öyleyse biraz sıkıntı. Kablo 16AWG'dir muhtemelen yoksa çoktan erimeyle veya ısınmayla karşılaşmanız lazımdı. Normalde o tarz bir durumda 12VHPWR çift PCI-e ile beslenir.
Aslında tek kişide inceler fakat bence asıl zor olan güç kaynaklarının temin edilmesi. 1 Kişi tüm PSU lara para verip alamaz markaların göndermesi lazım. Gönderen markaların PSU ları zaten eli yüzü düzgündür iyi kötü. Bizim asıl merak ettiğimiz noname markalarınki ne kadar kaliteli.

Aslında tek kişide inceler fakat bence asıl zor olan güç kaynaklarının temin edilmesi. 1 Kişi tüm PSU lara para verip alamaz markaların göndermesi lazım. Gönderen markaların PSU ları zaten eli yüzü düzgündür iyi kötü. Bizim asıl merak ettiğimiz noname markalarınki ne kadar kaliteli.
Tek sıkıntı o da değil. Güç kaynağı test aletleri çok pahalı cihazlar. Heleki Türkiye'de çooook çok daha pahalı cihazlar. En basidinden yapay bir yük sistemi oluşturmak bile en azından 3.000T-4.000TL ister. Daha buna galvanik izolasyon, osiloskop (20mhz olmalı en az. Bunlarda bayağı pahalı aletler), bir test için küp gibi oda ve daha tonla şey var.

Bu arada hayır, öyle de olmuyor. Markaların bile sıkıntılı güç kaynakları var. En basitinden MSI'ın Çin ve Pakistan gibi yerlere sattığı 230V input'lu A-DN modelleri sıkıntılı. Ufak bir güç aşımında ana trafonun birincil sargısı erimeye başlıyor. Yangın riski bile var ve bunu MSI yayınlıyor. Lian Li SP850 modelide benzer. X kapasitörü yüksek sıcaklıktan dolayı eriyor. Yani hiçbir marka masum değil bu konuda.

Noname markalar genelde Soeyi (özellikle Turbox, leş gibi kalitesizlik var.), KinPower(Rampage P15 serisini üreten elemanlar. Aslında o kadar da kötü değil. Hatta Teclab aynı platformu kullanıp güç kaynağı bile çıkardı. Onlar güvenebiliyorsa belki P15'e de güvenilebilir.) SAMA (PowerBoost Warrior ATX 3.0 ve ATX 2.X modellerini üretem kişiler. Bu modellerde aslında gayet iyiler kendi segmentlerinde.), PREE ( Rampage FP modellerini üreten üretici. Everest'in bazı modellerinide üretiyolar. FP modelleri berbattı ona sözüm yok. Tam Rampage'den beklenecek şey.), Yijian/Jiumeng gibi üreticileri kullanıyor. Gerisini bilmiyorum. Noname'in de noname'idir onlar.

Bu konularda noname sayılacak modeller var.

tamam gpuyu 2 tane kabloyla kalsin cpu soketini ise tek kabloyla organize edeyim o zaman. Kutuya da bakmam lazim anakart icin baska pcie kablo var mi, cpu kablolarindan birini direk anakart uzerindeki pcie soketine taksam olur mu acaba uzerinde cpu icin yaziyor ama.

Edit: geminiyie gore pin dizilimi uyumsuz oldugundan sistem ucarmis 😀 bu fikirden vazgectim. 4070Ti+9800x3d icin anakart pcie soketine takmak sart degilmis
Hocam siz PCI-e derken neyi kast ediyorsunuz ki? Anakart üzerinde normalde PCI-e soketi olmaz zaten. Üst düzey anakartların bazılarında var sadece onlarda da gerek yok takmaya.

Gemini haklı, CPU soketine PCI-e kablosu takamazsınız. Pin dilimleri farklı. Zaten çentikler uyuşmaz.

Tek sıkıntı o da değil. Güç kaynağı test aletleri çok pahalı cihazlar. Heleki Türkiye'de çooook çok daha pahalı cihazlar. En basidinden yapay bir yük sistemi oluşturmak bile en azından 3.000T-4.000TL ister. Daha buna galvanik izolasyon, osiloskop (20mhz olmalı en az. Bunlarda bayağı pahalı aletler), bir test için küp gibi oda ve daha tonla şey var.

Bu arada hayır, öyle de olmuyor. Markaların bile sıkıntılı güç kaynakları var. En basitinden MSI'ın Çin ve Pakistan gibi yerlere sattığı 230V input'lu A-DN modelleri sıkıntılı. Ufak bir güç aşımında ana trafonun birincil sargısı erimeye başlıyor. Yangın riski bile var ve bunu MSI yayınlıyor. Lian Li SP850 modelide benzer. X kapasitörü yüksek sıcaklıktan dolayı eriyor. Yani hiçbir marka masum değil bu konuda.

Noname markalar genelde Soeyi (özellikle Turbox, leş gibi kalitesizlik var.), KinPower(Rampage P15 serisini üreten elemanlar. Aslında o kadar da kötü değil. Hatta Teclab aynı platformu kullanıp güç kaynağı bile çıkardı. Onlar güvenebiliyorsa belki P15'e de güvenilebilir.) SAMA (PowerBoost Warrior ATX 3.0 ve ATX 2.X modellerini üretem kişiler. Bu modellerde aslında gayet iyiler kendi segmentlerinde.), PREE ( Rampage FP modellerini üreten üretici. Everest'in bazı modellerinide üretiyolar. FP modelleri berbattı ona sözüm yok. Tam Rampage'den beklenecek şey.), Yijian/Jiumeng gibi üreticileri kullanıyor. Gerisini bilmiyorum. Noname'in de noname'idir onlar.

Hocam siz PCI-e derken neyi kast ediyorsunuz ki? Anakart üzerinde normalde PCI-e soketi olmaz zaten. Üst düzey anakartların bazılarında var sadece onlarda da gerek yok takmaya.

Gemini haklı, CPU soketine PCI-e kablosu takamazsınız. Pin dilimleri farklı. Zaten çentikler uyuşmaz.
Marka derken şunu kastettim örnek veriyorum MSI bir markaya incelemesi için güç kaynağını gönderiyorsa zaten o güç kaynağı alınabilirdir en dandik ürettirdikleri güç kaynağını afişe olsun diye influencerlara göndermezler.

Marka derken şunu kastettim örnek veriyorum MSI bir markaya incelemesi için güç kaynağını gönderiyorsa zaten o güç kaynağı alınabilirdir en dandik ürettirdikleri güç kaynağını afişe olsun diye influencerlara göndermezler.
Onlar zaten tamamiyle saçmalıktan ibaret. Adam daha PSU'nun açılmını bilmiyor güç kaynağı incelemesi yapıyor. Rampage ve Powerboost'un bazı modellerinide Sohoo üretiyordu, bunları yayımlayan influencerlar falanda vardı. Kötü bir güç kaynağı değldi ama hiçbir şekilde iyi de değildi.

MSI X870E GAMING EDGE TI
anakartin en altinda USB girisiyle System Fan ortasinda PCIE soketi var, guc beslemesi icin kullaniliyormus, benim eski anakartta yoktu.

Dediginiz gibi sart degilmis, Supplemental PCIe Power

Son düzenleme:
Xiamen Castec diye bir üreticiye. Bu üreticiyi Gigabyte dışında kullanan başka bir markaya rastlamadım. Güzel platformları var.
Baskan 6500'e kadar 850w ve üstü psu önerin nedir ? Ben lian li edge 850w gold çektimde senin görüşünüde alalım. Hali hazırda enermax dışında varmı başka bir model ? Birde enermax ile 1st 850w gold ile kıyaslarsan doğru seçim hangisi ? 1st(10 yıl garanti veriyor ama globalde çok memnun değiller garantiside pckolik bakıyor bana biraz kem küm yapabilecek bir firma gibi geliyor)

Lian Li SX1000P Beyaz 1000W 80+ Platinium almalıyım yoksa Asus Rog Strix 1000W 80PLUS Platinum White Edition almalıyım

Lian Li SX1000P Beyaz 1000W 80+ Platinium almalıyım yoksa Asus Rog Strix 1000W 80PLUS Platinum White Edition almalıyım
Lianli birazdaha güncel
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.gaming.gen.tr/urun/8675...s1200p-npx-w-2-yil-birebir-degisim-garantili/ şunada bakabilirsiniz

Çinli uretici galiba, uretim hatasi yapmislar belli ki.
Neredeyse tüm üreticiler Çin'li oluyor zaten. Çin'den çıkmayan şey yok, iş gücü ucuzluğundan dolayı sanırım. Çin'den çıkmazsada Tayvan'dan çıkıyor. CWT, Helly, XinWeiYe, Sanr, XHY, Sohoo(Gamemax'ın ana üreticisi, gamepower'ın çoğu modelinide bunlar üretiyor.), CE-Link ve daha tonla üretici var. Bunların hepsi Çin'li. Bu arada tayvan'lı olanların fabrikalarıda Çin'dedir. HEC örneğin. Japon kapasitör diye bildiğimiz kapasitörlerde Çin'de üretiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Baskan 6500'e kadar 850w ve üstü psu önerin nedir ? Ben lian li edge 850w gold çektimde senin görüşünüde alalım. Hali hazırda enermax dışında varmı başka bir model ? Birde enermax ile 1st 850w gold ile kıyaslarsan doğru seçim hangisi ? 1st(10 yıl garanti veriyor ama globalde çok memnun değiller garantiside pckolik bakıyor bana biraz kem küm yapabilecek bir firma gibi geliyor)
Lian Li edge ile 1st Player zaten aynı üreticiden çıkıyor. Kullandıkları platform'da çok benzer ama 1st Player hem iç bileşen hem de performans anlamında daha iyi bir güç kaynağı. ENERMAX'dan da iyi olacaktır. ENERMAX zaten kapasitörleri kaliteli koyacağız diye bazı şeyleri sınırda çalışan bir güç kaynağı.

Yani 1st Player 5.500TL'de bulunmaz nimet.

5.000TL bütçe'de ENERMAX dışında başka bir güç kaynağı yok. Performance FS, Gamdias P2 850W, FSP VİTA 850GM var lakin ENERMAX gibi değiller.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,306
Üyeler
192,998
Son üye
enesaltintaa
Geri