Yardım Gamepower Force RGB Gamepad'i bir anda bozuldu

Tiscard

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba,
İncehesap üzerinden satın almış olduğum gamepad ile ilgili ciddi bir sorun yaşamaktayım. Ürünü yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve ilk günlerde sorunsuz şekilde çalışmaktaydı. Ancak son birkaç gündür cihaz işlevini yerine getirmemektedir.Özellikle belirtmek isterim ki, ürün ilk kullanım sürecinde hem Bluetooth, hem USB Type-C kablo hem de 2.4GHz dongle bağlantıları üzerinden sorunsuz şekilde çalışmakta ve oyunlar tarafından düzgün şekilde algılanmaktaydı. Bu nedenle yaşanan sorunun cihazın Android uyumluluğu ile ilgili olmadığını, sonradan ortaya çıkan bir arıza olduğunu düşünmekteyim.
Sorunu detaylı şekilde açıklamak isterim:

- Cihaz Bluetooth ile bağlanmakta ve sistem tarafından “Xbox Game Controller” olarak tanınmaktadır.

- Özellikle X-input modunda (Home + X kombinasyonu ile) cihaz doğru şekilde “Xbox Game Controller” olarak görünmektedir.

- Diğer modlarda ise cihaz bazen “Gamepad” bazen de “Pro Controller” olarak algılanmaktadır. Ancak bu modların hiçbirinde oyunlar veya test uygulamaları cihazdan giriş (input) algılamamaktadır.
- Oyunlar ve gamepad test uygulamaları cihazdan hiçbir şekilde gamepad girişi (input) almamaktadır.
- Yapılan kontrollerde, cihazın gamepad sinyali yerine klavye (keyboard) girdisi gönderdiği tespit edilmiştir. Örneğin, gamepad üzerindeki Y tuşu, sistem tarafından gamepad butonu olarak değil, klavye “Y” tuşu olarak algılanmaktadır.
- Bu durum cihazın yanlış input protokolü ile çalıştığını göstermektedir.
Ayrıca aşağıdaki testler eksiksiz şekilde gerçekleştirilmiştir:

- Tüm bağlantı modları (X-input dahil) tek tek denenmiştir.
- Bluetooth bağlantısı kaldırılıp yeniden eşleştirme yapılmıştır.
- USB Type-C kablo ile bağlantı denenmiş ancak sonuç değişmemiştir.
- 2.4GHz dongle ile bağlantı test edilmiştir. Bu esnada kullanım kılavuzuna göre LED 2-3-4 yanması gerekirken yalnızca LED 1 yanmakta ve bu durum kılavuz ile uyuşmamaktadır.
- Ürün üzerindeki reset işlemi uygulanmış ancak herhangi bir düzelme olmamıştır.
Ürün, kısa süreli normal kullanımın ardından bu hatayı vermeye başlamıştır.
Not: Arkadaşlar sorunumu eksiksiz anlatayım diye ChatGPT'ye yazdırdım bot veya troll anlaşılmasın lütfen.

kanka şut tuşuna basılı tutup powera bas o sağdaki kombinasyonların bazılarını dene

Mesela hangi kombinasyonlar?
Post automatically merged:

Sorunum şu aslında ama sayfada falan çalışıyor ama Keyboard olarak.

Dongle ile mi?Forumda birinin attığı kılavuzu inceledim(klon ürünün kılavuzu,daha ayrıntılıydı), dongle ile olunca +- basılı tutup mod değiştirebiliyormuşuz dönüştürücü alıp denedim bi alt 3ü,bi 1,3,4 bi 1 yanıyordu ama hiçbirinde olmadı.

evet
Dongle ile mi?Forumda birinin attığı kılavuzu inceledim(klon ürünün kılavuzu,daha ayrıntılıydı), dongle ile olunca +- basılı tutup mod değiştirebiliyormuşuz dönüştürücü alıp denedim bi alt 3ü,bi 1,3,4 bi 1 yanıyordu ama hiçbirinde olmadı.
evet kanki

kanki senin için modu değiştim şimdi. üstteki gamepower logosuyna basılı tut ama bırakma 5 10 sn

4 ışığın alttaki 3 tanesi yanacak. en üsteki yanmayacak o şekilde bağla

Kitapçığın Pc platformu bağlantısı kısmında yazıyor. Bende oradan bir daha baktım.

olmaz ise dongle in üstündeki tuşa bir kaç defa bas işlemler olurken

Geri