HP Victus Düşük Ghz değeri

Reaksiyon skoru
3
Birkaç yıl önce aldığım HP Victus 16 laptopumda i712700H / RTX 3050 Ti / 16GB RAM islemci 4.ghz hızına çıktığı görmedim

Sorunum şu: İşlemci yük altına girer girmez frekans bir anlığına yükseliyor sıcaklık hemen tavan yapıyor hızı 2.50 seviyesine sabitleyip orada kalıyor. İşlemcinin 4.0GHz gibi yüksek hızlara çıktığını hiç görmedim

Birkaç hafta önce cihazın bakımını yaptırdım ve Arctic MX-6 termal macun uygulandı
Ekran kartı sıcaklığı normal max 70 derece ama işlemci çok hızlı ısınıyor
Windows güç ayarları Yüksek Performans Omen Hub üzerinden de Performance modunu seçiyorum
*Garanti vs bitti bu arada
ne önerirsiniz

Birkaç yıl önce aldığım HP Victus 16 laptopumda i712700H / RTX 3050 Ti / 16GB RAM islemci 4.ghz hızına çıktığı görmedim

Sorunum şu: İşlemci yük altına girer girmez frekans bir anlığına yükseliyor sıcaklık hemen tavan yapıyor hızı 2.50 seviyesine sabitleyip orada kalıyor. İşlemcinin 4.0GHz gibi yüksek hızlara çıktığını hiç görmedim

Birkaç hafta önce cihazın bakımını yaptırdım ve Arctic MX-6 termal macun uygulandı
Ekran kartı sıcaklığı normal max 70 derece ama işlemci çok hızlı ısınıyor
Windows güç ayarları Yüksek Performans Omen Hub üzerinden de Performance modunu seçiyorum
*Garanti vs bitti bu arada
ne önerirsiniz
Isınır normal ona bir çözüm yok. Maks hızı da çoğu zaman görmez mobil çipler.

leptop'un altına soğutucu alabilirsin , hava akışı sağlayınca 3 -5 derece ortalam olarak sıcaklık düşerse ghz değeri artabilir duruma göre.
Bu işlemci çok ısınan bir işlemci olduğu için zor bence

İlk olarak yüksek performansı sıfır dizüstü için bile önermem. Dengeli ayara alın. Bağlantıda bazı taktikler verdim uygulayın.

Dizüstü demek sabit 60 FPS oyun demek, benzer masaüstü bileşenlerine göre %30 daha kısık performans demek. Masaüstü cihaz gibi davranmamak demek.

Ayrıca genel bir güncelleme kontrolü ve ince ayar yapmakta fayda var.

Geri