Ou-Sama
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 5,940
Şuan resim ekleyemiyorum nedense ama size kısaca anlatayım. Senin Ram'in 32GB, sistem ise buna göre kendini yapılandırıyor, ihtiyacı olan kısmı kullanıyor fazlasını Buffer ve Cache olarak kullanıyor. Sen ilk etapta baktığında bellek şişmiş görüyorsun ama aslında olan şeyi kendi bilgisayarımdan örnek vereyim. 32GB'nin şuan anlık olarak 29-30 GB'si kullanılıyor, bunun az kısmı Usage geri kalan büyük kısmı Buffer çok az kısmı da Cache olarak ayrılmış durumda. Ben oyun açsam oyunun ihtiyacı olan kısmı bu buffer'dan kaydırarak ihtiyaç yani 'Usage' kullanılan kısma kaydıracak, 16GB bellek ile 32GB arasında ki temel fark bu Buffer kısmında, senin elinde fazla ram var diye bol kepçeden kullanıyor ama 16GB Ram olsaydı Buffer kısmı az olacaktı, oyunun ihtiyacı olan kısım değişmeyecekti. Bazı oyunları hariç tutuyorum, 16GB barajını aşan oyunlar var ama istisnaları saymıyorum. Yani kardeşim mesele yeterlilik ise 16GB günümüzde hala yeterli seviyede. 32GB'ye geçilinmezde demiyorum ama Ram fiyatları bu bütçede iken parayı bu kısma aktarmak yerine farklı parçalara aktarmak bence çok daha mantıklı.Oyun oynayan adamın 32gb ram’e ihtiyacı mı yok? Windows boştayken zaten 29.7gb kullanılabilirlik sunuyorken (1-1.5gb dolu olmak zorunda) Sene 2020-2021 falan sandınız galiba?
Arka planda bide chrome açsam tam kapasite dolacak windows bellek boşaltmak için feragat edecek gelsin mikro takılmalar (Allahtan chrome kullanmıyorum)
Küçük bazlı oyunlarda belki gerekli olmayabilir. Cs2 valorant ne kadar ram tüketiyor bilmiyorum