QD IPS ile IPS arasında kontrast %5 oynar veya oynamaz. Anlamazsın bile. QD IPS in farkı renkte. Yoksa normal IPS'e göre çok bir olayı yok. Kontrast istiyorsan oled'e bütçe çıkmıyorsa VA.Evet her panel kategorisi için öne çıkan özellikler sizin de belirttiğiniz gibi. Sadece kendi monitörümle bu KTC arasındaki kontrast oranı farkında kazananın kim olacağı benim için merak konusuydu. En azından kağıt üzerinde.
Native 200, menüden 210.210 hz nası oluyo bu
Gigabyte'ın oled'indeki fiyatı yakalayabilsem alacaktım. Diğer türlü şu anki orta segment bir oled'in fiyatları afaki yüksek. Giriş seviyesi oledlerin de display port alt modlu ve şarj imkanı sunan type-c girişleri bulunmuyor genelde. Zamanla oledler daha alınabilir fiyatlara düşene kadar ktc günü kurtaran ikinci monitör olarak kullanılır diye düşünüyorum.QD IPS ile IPS arasında kontrast %5 oynar veya oynamaz. Anlamazsın bile. QD IPS in farkı renkte. Yoksa normal IPS'e göre çok bir olayı yok. Kontrast istiyorsan oled'e bütçe çıkmıyorsa VA.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Native 200, menüden 210.
G274qpf qd 900:1 kontrast oranına sahip. Ama renk canlılığı açısından ciddi fark var arada. Quantum dot katmanı sayesinde %81 rec 2020 renk gamutuna sahip. Oled seviyesinde renk gamutu var. Ancak rezalet kontrast oranı ve IPS glow yüzünden görüntü açısından oled ile arasında çok fark var.MSI G274QPF-QD monitörümün yanına 2. monitör olarak ben de satın aldım. Ana monitörün hangisi olarak kullanılması gerektiği sorusunu ben de yönelteyim. Özellikle kontrast konusunda msi'da kontrast oranını göremedim. OLED'e en yakın deneyimi hangisi verirse onu kullanmayı düşünüyorum aslında. Yenileme hızından ziyade renk doğruluğu ve grileşmeyen siyahlar ön planda benim senaryomda. Düşünceniz nedir? @Tayfunns
Oledler alınabilir seviyeye düşmezde, G5 oled isteklerinizi karşılıyorsa bakabilirsiniz. KTC güzel monitör. Kontrast çok arıyorsanız tüm IPS'ler üzer.Gigabyte'ın oled'indeki fiyatı yakalayabilsem alacaktım. Diğer türlü şu anki orta segment bir oled'in fiyatları afaki yüksek. Giriş seviyesi oledlerin de display port alt modlu ve şarj imkanı sunan type-c girişleri bulunmuyor genelde. Zamanla oledler daha alınabilir fiyatlara düşene kadar ktc günü kurtaran ikinci monitör olarak kullanılır diye düşünüyorum.
Buna göre KTC kontrastı daha iyi oluyor. QD IPS'e de o kontrast yakışmamış. Bari 1300:1000 falan yapsaydılarG274qpf qd 900:1 kontrast oranına sahip. Ama renk canlılığı açısından ciddi fark var arada. Quantum dot katmanı sayesinde %81 rec 2020 renk gamutuna sahip. Oled seviyesinde renk gamutu var. Ancak rezalet kontrast oranı yüzünden görüntü açısından oled ile arasında çok fark var.
Qd takısına kanmamak lazım. QD IPS olması boş bence gerekli bir özellik değil. HDR da çöp olan monitörleri QD diye satıyorlar. Sdr da %81 rec 2020 demek aşırı doygun görüntü demektir. Sonucunda da insan teni kırmızımsı gözükür. Bir çok renk pastel boyaya döner. QD özelliği HDR için lazım. Bu monitörlerde dediğim gibi hdr da kötü. Özel olarak aşırı yüksek renk gamutuna ihtiyaç yoksa yani üretkenlikle uğraşmıyorsan ihtiyacın yok.Oledler alınabilir seviyeye düşmezde, G5 oled isteklerinizi karşılıyorsa bakabilirsiniz. KTC güzel monitör. Kontrast çok arıyorsanız tüm IPS'ler üzer.
Buna göre KTC kontrastı daha iyi oluyor. QD IPS'e de o kontrast yakışmamış. Bari 1300:1000 falan yapsaydılar![]()
https://amzn.eu/d/05Gz7b4F ben QD olarak iyi F/P bir bunu biliyorum sence bu nasıl ?Qd takısına kanmamak lazım. QD IPS olması boş bence gerekli bir özellik değil. HDR da çöp olan monitörleri QD diye satıyorlar. Sdr da %81 rec 2020 demek aşırı doygun görüntü demektir. Sonucunda da insan teni kırmızımsı gözükür. Bir çok renk pastel boyaya döner. QD özelliği HDR için lazım. Bu monitörlerde dediğim gibi hdr da kötü. Özel olarak aşırı yüksek renk gamutuna ihtiyaç yoksa yani üretkenlikle uğraşmıyorsan ihtiyacın yok.
Rehber: Monitörde renkleri SRGB'ye sınırlama ve aşırı doygun görüntüden kurtulma
NVIDIA ekran kartları Geniş gamut monitörlerde sRGB içerikler izlerken görüntü aşırı doygun gözükebiliyor. Örneğin YouTube'da video izlerken insan teninin kırmızımsı gibi gözükmesine yol açabiliyor. Açıkçası bana göre acayip irite edici bir durum. Oyunlarda bu genel olarak bir sorun olmuyor...www.technopat.net
Kontrast oranı gerçekten kötüymüş. 1000:1 bile olmaması üzücü. Bilmiyorum benim şanssızlığımdan mıdır yoksa kronik midir ama özellikle IPS glow inanılmaz canımı sıkıyor gece kullanımlarımda. İşim gereği de ek olarak mini led ekranlı macbook pro da kullanıyorum. Oradaki kontrast ve siyah başarımı da inanılmaz iyi. O taraftaki en büyük sıkıntım tabii ekranın 14 inç olması. Cevabınız için teşekkür ediyorum.G274qpf qd 900:1 kontrast oranına sahip. Ama renk canlılığı açısından ciddi fark var arada. Quantum dot katmanı sayesinde %81 rec 2020 renk gamutuna sahip. Oled seviyesinde renk gamutu var. Ancak rezalet kontrast oranı ve IPS glow yüzünden görüntü açısından oled ile arasında çok fark var.
Kağıt üstünde 1000:1'de o gerçek testlerden bakıyor. IPS glow valla hepsinde öyle, istiyorsan bekle bana KTC gelsin MAG256F var elimde onlarla kıyaslarım bi. Ona göre rotanı ayarlarsın. Senin durumuna benzerim bende oled zenbook'tan geçiyorum afallıyorum diye bu monitörü aldımKontrast oranı gerçekten kötüymüş. 1000:1 bile olmaması üzücü. Bilmiyorum benim şanssızlığımdan mıdır yoksa kronik midir ama özellikle IPS glow inanılmaz canımı sıkıyor gece kullanımlarımda. İşim gereği de ek olarak mini led ekranlı macbook pro da kullanıyorum. Oradaki kontrast ve siyah başarımı da inanılmaz iyi. O taraftaki en büyük sıkıntım tabii ekranın 14 inç olması. Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Üretkenlik programlarını aktif olarak kullanıyorum. Doğru renk benim için önemli ama elbette hayati öneme sahip değil. Tam olarak bahsettiğiniz gibi g274qpf-qd'de premium color modundaki renkler "aşırı" doygun. Bir noktadan sonrasının bir anlamı olmuyor aksine gözü yoruyor.Qd takısına kanmamak lazım. QD IPS olması boş bence gerekli bir özellik değil. HDR da çöp olan monitörleri QD diye satıyorlar. Sdr da %81 rec 2020 demek aşırı doygun görüntü demektir. Sonucunda da insan teni kırmızımsı gözükür. Bir çok renk pastel boyaya döner. QD özelliği HDR için lazım. Bu monitörlerde dediğim gibi hdr da kötü. Özel olarak aşırı yüksek renk gamutuna ihtiyaç yoksa yani üretkenlikle uğraşmıyorsan ihtiyacın yok.
Rehber: Monitörde renkleri SRGB'ye sınırlama ve aşırı doygun görüntüden kurtulma
NVIDIA ekran kartları Geniş gamut monitörlerde sRGB içerikler izlerken görüntü aşırı doygun gözükebiliyor. Örneğin YouTube'da video izlerken insan teninin kırmızımsı gibi gözükmesine yol açabiliyor. Açıkçası bana göre acayip irite edici bir durum. Oyunlarda bu genel olarak bir sorun olmuyor...www.technopat.net
Aradaki fark öyle çok ki insanı afallatıyor cidden. IPS glow ile savaşmayı ben de bıraktım maalesef çünkü kazananı olmayan bir savaş belli ki... Benim anlamadığım mini led bile gayet başarılıyken piyasada neden fazla model yok acaba. Üretim teknolojisi anlamında maliyet oledlerle benzer düzeyde mi? Ya da daha fazla ve o sebeple mi gerek duyulmuyor bilemedim.Kağıt üstünde 1000:1'de o gerçek testlerden bakıyor. IPS glow valla hepsinde öyle, istiyorsan bekle bana KTC gelsin MAG256F var elimde onlarla kıyaslarım bi. Ona göre rotanı ayarlarsın. Senin durumuna benzerim bende oled zenbook'tan geçiyorum afallıyorum diye bu monitörü aldım![]()
1700:1 kontrast oranı çıkıyor bu. Ama kalibrasyon kısmında ortalama altıydı. Diğer kısımlarda iyi. Ama dediğim gibi ben tercih etmem. QD IPS monitörler doğal durmuyor. Bunun sebebi sdr içeriği %99 DCI-P3 gibi geniş renk alanında görüntülemek. Oversaturation görüntü bana göre değil.https://amzn.eu/d/05Gz7b4F ben QD olarak iyi F/P bir bunu biliyorum sence bu nasıl ?
Miniled kullandım, oled'le kıyaslanmayacak bir ekran fakat IPS falanda miniled ile kıyaslanmazÜretkenlik programlarını aktif olarak kullanıyorum. Doğru renk benim için önemli ama elbette hayati öneme sahip değil. Tam olarak bahsettiğiniz gibi g274qpf-qd'de premium color modundaki renkler "aşırı" doygun. Bir noktadan sonrasının bir anlamı olmuyor aksine gözü yoruyor.
Aradaki fark öyle çok ki insanı afallatıyor cidden. IPS glow ile savaşmayı ben de bıraktım maalesef çünkü kazananı olmayan bir savaş belli ki... Benim anlamadığım mini led bile gayet başarılıyken piyasada neden fazla model yok acaba. Üretim teknolojisi anlamında maliyet oledlerle benzer düzeyde mi? Ya da daha fazla ve o sebeple mi gerek duyulmuyor bilemedim.