Sistem fanları oyunlarda çok sesli çalışıyor

furkan507

80+
Reaksiyon skoru
1
Normal kullanımda herhangi bir sorun yokken, herhangi bir oyuna girdiğim zaman sistemin fanları çok sesli çalışıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? Bu sesler normal mi, yoksa fazla mı çalışıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem bilgileri;
RTX 3060 Ti
i5 12400F
16GB Ram
ASUS Prime H610M Anakart

Video: https://streamable.com/0gdvwf

Fan stok fan mı yoksa kule tipi vs mi var ?
Oyundayken ısındığı için daha çok ses çıkarmaları normal , sesler normal gibi geldi

Normal kullanımda herhangi bir sorun yokken, herhangi bir oyuna girdiğim zaman sistemin fanları çok sesli çalışıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? Bu sesler normal mi, yoksa fazla mı çalışıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem bilgileri;
RTX 3060 Ti
i5 12400F
16GB Ram
ASUS Prime H610M Anakart

bakım yapın macun yenileyin sistem ısındıkça fan rpm artar onun dışında ortalama veya kalitesiz fanlar böyle sessiz fan istiyorsanız kaliteli fan şart aynı sorunu yaşıyordum biraz performansdan kısıp sistem fanlarını mauel olarak kısıyorum şuanda ideal ayarı tutturdum 7 fps kayıpla %45 ses azaldı tam yükteyken

Fan stok fan mı yoksa kule tipi vs mi var ?
Oyundayken ısındığı için daha çok ses çıkarmaları normal , sesler normal gibi geldi
Stok fan. Sesler normalse bile bu sesleri azaltmanın bir yolu var mı acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bakım yapın macun yenileyin sistem ısındıkça fan rpm artar onun dışında ortalama veya kalitesiz fanlar böyle sessiz fan istiyorsanız kaliteli fan şart aynı sorunu yaşıyordum biraz performansdan kısıp sistem fanlarını mauel olarak kısıyorum şuanda ideal ayarı tutturdum 7 fps kayıpla %45 ses azaldı tam yükteyken
Bakımları yeni yaptırdım sistemde aşırı ısınma veya farklı bir durum yok. Sıcaklık değerleri normal fakat tek sorun fanların sesli çalışması maalesef.

Uv yapabilirsin . Nebi Akgün ün kanalindan bakabilirsin

Sistem bilgileri;
RTX 3060 Ti
i5 12400F
16GB Ram
ASUS Prime H610M Anakart

gayet normal gıbı geldı bana

Ortalama 1000tlye kuletipi alırsan daha soğuk ve sessiz çalışır muhtemelen

Stok fan. Sesler normalse bile bu sesleri azaltmanın bir yolu var mı acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakımları yeni yaptırdım sistemde aşırı ısınma veya farklı bir durum yok. Sıcaklık değerleri normal fakat tek sorun fanların sesli çalışması maalesef.
kasa fanlarını değişeceksiniz hocam o zaman ön ve egzoz fanlarda genelde giriş seviyesi bu tarz kasalarda kalitesiz fanlar tercih ediliyor pwm ise ayarlardan hızını kısmaktan başka çare yok ses için

kasa fanlarını değişeceksiniz hocam o zaman ön ve egzoz fanlarda genelde giriş seviyesi bu tarz kasalarda kalitesiz fanlar tercih ediliyor pwm ise ayarlardan hızını kısmaktan başka çare yok ses için
Sağlık olsun hocam bütçeyi ayarlayıp öyle yaparım olmadı. Bu şekilde kullanmanın bir zararı olur mu acaba? Sıcaklık değerleri oyun içinde 55 ve 60 arasında.

Sağlık olsun hocam bütçeyi ayarlayıp öyle yaparım olmadı. Bu şekilde kullanmanın bir zararı olur mu acaba? Sıcaklık değerleri oyun içinde 55 ve 60 arasında.
olmaz hocam bende manuel fanları kıssıyorum kasa ses yapıyor diye en kısa sürede lian li ye geçeceğim

Ya kule tipi fan (tavsiyem çift kule) almanız lazım ya da işlemci tabanlı oyun oynamıyorsanız işlemcinin voltajı düşürmeyi deneyebilirsin. Biraz performans kaybı olur ama işlemciyi %100 kullanmıyorsa oynadığınız oyun hiçbir şey değişmez performans olarak senin için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,495
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri