R7 9850x3d işlemcim var sizce max kaç derece görmeli

Amd işlemciler 75 derece ve sonrasından itibaren clock düşürmeye başlar.

80-90 normal diyenler olmuş. Yapmayın etmeyin termal sınırı 95 diye adam 80-90 larda güle oynaya kullanmaya mı çalışsın?

Bu havalarda,
-Optimize sağlam bir curve optimizer
-ortalama bir termal macun
-macunun iyi uygulanması kaydıyla
-İyi bir soğutucu 240mm sıvı soğutma veya çift bloklu kule tipi
-kasa hava akışı iyi olmak kaydıyla

Ben 70 derece diyorum. Bu kombinasyonda herhangi bir oyunda (belki battlefield bi ihtimal) 75 dereceyi görüyorsa anormallik vardır bence.

Benim 5800x3d bile şu havalarda halen 65 e bile selam vermedi daha oynadığım oyunlarda
75 derecede clock düşürse düşürse 7000x3d ve 5000X3D serisi düşürür düzler 95 de bile hiçbir şey yapmaz valla. 9000X3D serisi hakkında fikrim yok 7000 ve 5000 den daha kararlı olacakları kesin. 7800X3D hele ısınınca 4.7ghz lere kadar düşüyor all core ama oyunda 4.8-5.0 arası

@Azexxes

Gülmeden önce kanıtlarınla doğru düzgün tecrübelerinle gel 1v9 yasuocu velet kardeş. Sana bi ram ayarı veririm bios sıfırlamaktan beter olsun açamamaktan 😉
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Halen bekliyorum 60-65 derecede çalışırken verdiği maks boost hızı neyse 90 derecedede aynısını veren amd işlemci örneği. Hadi?

Buyur kendi işlemcim 81 derecede 5100. Merak edersen diye şimdiden söyleyeyim 4900 ile 5100 arasında gidip geliyor.

Buyur kendi işlemcim 81 derecede 5100. Merak edersen diye şimdiden söyleyeyim 4900 ile 5100 arasında gidip geliyor.
90 dereceye çıkmıyor işlemcim bu yüzden max çıktığı dereceden ss atmak istedim internette araştırma yaparsan bu işlemcilerin 95 dereceden sonra kısmaya başladığını görebilirsin.

90 dereceye çıkmıyor işlemcim bu yüzden max çıktığı dereceden ss atmak istedim internette araştırma yaparsan bu işlemcilerin 95 dereceden sonra kısmaya başladığını görebilirsin.
Bana da verse ya ram ayarını neymiş bi bakim cok anlamıyom bu islerden

Bu da bendeki ısılar cinebench. Konu sahibinin de soğutmasını kullandıgı macunu ve cinebenchde benim attıgım gibi bir foto paylaşması lazım.

Enermax LIQMAXFLO 360 + Phanteks P500A. Pompa %100 fanlar 900 RPM kasa fanları dahil tüm fanlar 900 rpm.

7800X3D.

79 derece oyunda bana baya fazla geldi ilk bakışta 9850x3d sistemde sogutmanın kötü olmadıgını da varsaymazsak

İşlemcilerde 85 derecenin altı normaldir, sorun çıkarmaz.

Tamam gidip geliyor dedin ya benim için o yeterli. Benim kast ettiğimde şuydu 75 den sonra kısmaya başlıyor; benim işlemci maks 4.45 ghz veriyor

75 e ulaşana kadar bütün çekirdekleri 4.45ghz i sonuna kadar veriyor 75 den sonra bazı çekirdekleri (fotoğraf attım) 4.45 den aşağıya çekmeye başlıyor ve sıcaklık daha da arttıkça iyice düşürmeye başlıyor. Mesela prime95 de 85 derecelerdeyken 4.2 lere kadar düşüyor hatta 4.1 vs

Ddr4 devri bitti zaten 3800mhz cl16 tight timings kullanıyordum 🤣🤣

Ramden çok anlamam;

3800 cl16 tight;

Hangisine inanayım yazı tura mı atayım?

3800 cl16 mı tight? Xmp açıp geçtiğin profilse gerek yok hiç atmayım çalıştıramazsın. Secondary tertiarylerini gösterseydinde iddian şöyle bi sağlam olsaydı

Ddr4 devri bitti? Ram krizinde ddr4 ler ddr5 lerden daha pahalı oldu millet ddr4 e hücum ettiğini unutmamak gerekir

Ddr4lü sistemin amdydi inşallah?

Son düzenleme:
Tamam gidip geliyor dedin ya benim için o yeterli. Benim kast ettiğimde şuydu 75 den sonra kısmaya başlıyor; benim işlemci maks 4.45 ghz veriyor

75 e ulaşana kadar bütün çekirdekleri 4.45ghz i sonuna kadar veriyor 75 den sonra bazı çekirdekleri (fotoğraf attım) 4.45 den aşağıya çekmeye başlıyor ve sıcaklık daha da arttıkça iyice düşürmeye başlıyor. Mesela prime95 de 85 derecelerdeyken 4.2 lere kadar düşüyor hatta 4.1 vs

Ramden çok anlamam;

3800 cl16 tight;

Hangisine inanayım yazı tura mı atayım?

3800 cl16 mı tight? Xmp açıp geçtiğin profilse gerek yok hiç atmayım çalıştıramazsın. Secondary tertiarylerini gösterseydinde iddian şöyle bi sağlam olsaydı

Ddr4 devri bitti? Ram krizinde ddr4 ler ddr5 lerden daha pahalı oldu millet ddr4 e hücum ettiğini unutmamak gerekir
Kral beni tanımıyorsun ya

Kral beni tanımıyorsun ya

Sende beni tanımıyosun? Napalım şimdi? Yukarda yazıyor ramden çok anlamam cümlen. Bul amdli ddr4 lü bi sistem veriyim çalıştır. Laf ebeliğini bırakalım

Yukarda arkadaş gülmüş sıcaklık artınca frekans kısıyor dediğime diye. Kendisinden kanıt istedik yok. Öbür üye ise paylaşmış sağolsun ama dayanakta sağlam değil (her ne kadar cpunun sadece anlık gördüğü max sıcaklığı atmış olsada) bi hwinfo min max ortalama tablosu değil sonuçta

Biliyoruz ki diyoruz sıcaklık arttıkça kısma yapar. Öyle bi dünya yok yani 65 derecede verdiği max boost hız neyse 90 dada aynısını verecek algoritma.

Arabamı bu 90 derece hararetteyken 6000 devir çevirince 120 dereceye gelincede 6000 devir çevirsin? Motoru eline alıyosun?

Sende beni tanımıyosun? Napalım şimdi? Yukarda yazıyor ramden çok anlamam cümlen. Bul amdli ddr4 lü bi sistem veriyim çalıştır. Laf ebeliğini bırakalım

Yukarda arkadaş gülmüş sıcaklık artınca frekans kısıyor dediğime diye. Kendisinden kanıt istedik yok. Öbür üye ise paylaşmış sağolsun ama dayanakta sağlam değil (her ne kadar cpunun sadece anlık gördüğü max sıcaklığı atmış olsada) bi hwinfo min max ortalama tablosu değil sonuçta

Biliyoruz ki diyoruz sıcaklık arttıkça kısma yapar. Öyle bi dünya yok yani 65 derecede verdiği max boost hız neyse 90 dada aynısını verecek algoritma.

Arabamı bu 90 derece hararetteyken 6000 devir çevirince 120 dereceye gelincede 6000 devir çevirsin? Motoru eline alıyosun?
Elimde X3D bir işlemci oldugu için deneyemiyorum ama sıradan işlemciler bilerek tdp veya sıcaklık limiti koymazsan kolay kolay kısmaz 95 dereceye kadar kemik 4.65 GHz tutuyordum 5600' ü zaten max hızı da bu 4.65 PBO.

RAM OC ise Hynix CJR ile yapabileceğimin en iyisini yapmıştım 3 sene önceki konularımdan falan bulacaksan bakarsın

Elimde X3D bir işlemci oldugu için deneyemiyorum ama sıradan işlemciler bilerek tdp veya sıcaklık limiti koymazsan kolay kolay kısmaz 95 dereceye kadar kemik 4.65 GHz tutuyordum 5600' ü zaten max hızı da bu 4.65 PBO.

RAM OC ise Hynix CJR ile yapabileceğimin en iyisini yapmıştım 3 sene önceki konularımdan falan bulacaksan bakarsın

Fark etmez x3d olsun olmasın. X3d olmaması daha iyi olur hatta çalıştırman garantileşir

Hala 95 dereceye kadar kolay kolay kısmaz diyor delirecem. Kardeş sen bir halt bilmiyorsun. Ahanda buraya yazıyorum mesajımıda değiştirmiyorum

Ryzen 5600 ü sen 95 dereceye kadar kemik 4.65 tutman MÜM-KÜN DE-ĞİL!

Ne kadar boş beleş sallamayı seviyosunuz la?

İstediğin am4 işlemci olsun hiç fark etmez. Havalarda ısınıyor işime gelir;

sok bakayım prime95 small fftye 85-90 derecedeyken bile 4.65 ghzde çalışsın o 5600 ben o işlemciyi 2 katı fiyat verip alırım burayada atarım satıcıyla alışverişimi. Bu kadar net konuşuyorum

Amd işlemci 85-90 a gelecek ve 65-70 derecedeyken bile verdiği maks boost hızını halen vermeye devam edecek? YOK ÖYLE Bİ AMD İŞLEMCİSİ

Konu tartışmaya kapalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,242
Üyeler
192,969
Son üye
Buğrahan arslan
Geri