3 Farklı Sistem Belirledim. Sizin tavsiyeniz nedir ?

zyk74

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
120000
Slm dostlar. Yaklaşık 1 hafta önce biraz araştırarak 3 adet farklı sistem belirledim. O anki fiyatlarını da yazım. Bütçem 100-120.000 TL civarı. Profesyonel oyuncu değilim. Ara sıra orta halli grafik tasarımla uğraşıyorum. Almak istediğim sistem biraz geleceğe yönelik olsun istiyorum. Sizce bu belirlediğim sistemler nasıl ? Fazla mı, eksik mi ? Tavsiyeleriniz nedir ? Teşekkürler.

Slm dostlar. Yaklaşık 1 hafta önce biraz araştırarak 3 adet farklı sistem belirledim. O anki fiyatlarını da yazım. Bütçem 100-120.000 TL civarı. Profesyonel oyuncu değilim. Ara sıra orta halli grafik tasarımla uğraşıyorum. Almak istediğim sistem biraz geleceğe yönelik olsun istiyorum. Sizce bu belirlediğim sistemler nasıl ? Fazla mı, eksik mi ? Tavsiyeleriniz nedir ? Teşekkürler.

Hocam yanlış anlamazsan hepsi birbirinden kötü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen tam olarak ne yapmak istediğini ne için toplamak istediğini söylemen lazım. FPS oyun mu Hikayeli mi veya ikisinide oynuyosan ağırlık ne tarafta? Grafik işleri dediğin amatör olarak mı yapıyosun profesyonel mi önemli bunlar.

1 3 hayatta olmaz 2 de buyuk ihtimal pahali. Bu fiyata 5070 + 7800x3d fln bak var mi diye

Hocam yanlış anlamazsan hepsi birbirinden kötü.

Sen tam olarak ne yapmak istediğini ne için toplamak istediğini söylemen lazım. FPS oyun mu Hikayeli mi veya ikisinide oynuyosan ağırlık ne tarafta? Grafik işleri dediğin amatör olarak mı yapıyosun profesyonel mi önemli bunlar.
Bide ATX mi mATX mi , Siyah sistem mi beyaz sistem mi istediğini de belirt.

hiç birini alma bunların yerine git 5080 sistem diz

1 3 hayatta olmaz 2 de buyuk ihtimal pahali. Bu fiyata 5070 + 7800x3d fln bak var mi diye
Olmaz derken... Mesela sıkıntılı kısım nedir ? Öğrenmek için soruyorum.

Teşekkürler.

Bide ATX mi mATX mi , Siyah sistem mi beyaz sistem mi istediğini de belirt.
ATX. Renk filan hiiiiç farketmez valla benim için. Benim derdim belirttiğim bütçenin alabileceği en iyi ve uyumlu sistemi toplamak. Herkes gibi :)

Umarım troll konu değildir...

140.000TL bütçede 5060 TI sistem almak nedir hocam bu paraya 5080 li sistem çıkar hepsi bir birinden kötü.

Foruma maksimum bütçenizi yazarak yeni konu açın yardımcı olan çıkar.

2.sistemi beğendim şahsen . Diğerleri garip olmuş 9070 ve 5060ti

4 numara

ATX. Renk filan hiiiiç farketmez valla benim için. Benim derdim belirttiğim bütçenin alabileceği en iyi ve uyumlu sistemi toplamak. Herkes gibi :)
Bunu direk böyle alabilirsin kral.

Ama sıvı soğutma yerine hava soğutma kullanıp, güç kaynağını A+ Tier değilde B tier alıp 9800x3D yi zorlardım ben şahsen.

Eğer genel olarak hikayeli oyun takılacaksan hiç gerek yok tabi 9700x yeter artar bile. Ama cs2 valorant tarzı oyunlarda yüksek eloysan 9800x3D yapılabilir.

Olmaz derken... Mesela sıkıntılı kısım nedir ? Öğrenmek için soruyorum.

Teşekkürler.
Hocam öncelikle neden olmaz anlatayım. Şuan günümüzde böyle yüksek bütçelerde parasını hakeden iki ekran kartı var 9070XT ve 5070Ti. Bunların olmadığı sistemler yanlış yapılmış sayılabilir çünkü bütçen fazla.
1.Sistem Niye olmaz;
-9850x3D 9800x3D den %5 daha fazla performanslı olmasına karşın 5-10 derece daha sıcak çalışır ve 3k daha pahalı bu yüzden alınmamalı.
-Sadece oyun oynayacak biriysen 64 Ram'e gerek yok çok gereksiz yüksek masraf çıkarır.
-RX9070 kullanılmaz bu bütçelerde.
-Bunlar ana sebepler yan sebepler olarak MSI ın sıvı soğutmalarını beğenmeyen çok insan var, en en üst seviye SSD yerine en iyilerden olanlar 3 4k daha ucuz.

2.Sistem Niye olmaz;
-Seçtiğin kasanın içinde 750w güç kaynağı var ve ayrıyetten 1000w güç kaynağı almışsın. Kasanın içindeki güç kaynağına boşa para vermişsin.
-1000w orta seviye bir güç kaynağı seçmişsin bunun yerine daha ucuza en üst kalite 850 alabilirdin.
-Seçtiğin sıvı soğutma çok gereksiz pahalı ve üstte de belirttiğim gibi MSI sıvı soğutmaları seven pek yok.
-SATA SSD çok gereksiz onun yerine 1TB alacağın SSD yi 2 TB alabilirsin. Diğer sistemlere koymamışsın orasını hiç anlamadım buna niye koydun
-Ama yinede 3 sistem içerisinde en alınabiliri buydu.

3.Sistem Niye olmaz;
-9950X bir oyun işlemcisi değil, 3D modelleme, yapay zeka, render, video editleme gibi üretkenlik işleri için daha uygun bir işlemci bu yüzden yanlış.
-64 GB Ram oyun için yine çok fazla maliyet hele ki şu günlerde.
-9950X ve 64 Ram seçip en düşük seviye ekran kartlarından olan 5060Ti seçmişsin bu bir suç sayılabilir o kadar diyim.
-En üst seviye SSD lere ihtiyacın yok çok pahalılar yarı fiyatına işin rahatlıkla hallolur. Seçtiğin ssd den 2 3k azına 2TB üst seviye bir ssd alabiliyorsun.
-1200W aşşırı gereksiz bir güç kaynağı olmuş.
-3. Sistem baştan aşşa komple saçmalık bu sebeplerden dolayı.

Peki hangi parçalar kullanılırsa mantıklı olur çok iyi bir oyun bilgisayarı için;
-9700x veya 7800x3D veya 9800x3D işlemcili
-6000 Mhz CL30/6000 Mhz CL32 tarzında Hynix modüllü 2x16 Ram kullanılmalı
-Ekran Kartı olarak AMD isteniyorsa 9070XT, NVIDIA isteniyorsa 5070Ti kullanılmalı
-Üst seviye SSD istiyorsan Corsair MP600 Pro, Kioxia Exceria PRO veya Kingston KC3000 ihtiyacın kaç TB ise o miktar alınmalı.
-Güç kaynağı 850W veya 1000W A kalite bir güç kaynağı olmalı çünkü bütçen yüksek.
-Hava soğutma kullanacaksan Phantom Spirit 120SE, sıvı soğutma kullanacaksan Arctic Liquid Freezer III Pro 360 kullanılmalı.
-Kasa tamamen senin zevkine kalmış.
-Anakart ise çok seçenek var danışarak nasıl bir şey istediğini bulabiliriz bütçeye göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,156
Üyeler
192,901
Son üye
Mali41
Geri