7500f güncelleme için 7800x3d vs 9800x3d.

Cristo20

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
306
Arkadaşlar merhaba sistemim imzada yazıyor, monitörüm 2k 165hz, sadece battlefield 6 redsec ve Lol oynuyorum şu anki işlemcim 7500f hepsiburada vadefarksız 9 taksit kullanarak başlıkta yazan işlemcilerden birine güncellemeyi düşünüyorum hangisi daha mantıklı olur ?

Arkadaşlar merhaba sistemim imzada yazıyor, monitörüm 2k 165hz, sadece battlefield 6 redsec ve Lol oynuyorum şu anki işlemcim 7500f hepsiburada vadefarksız 9 taksit kullanarak başlıkta yazan işlemcilerden birine güncellemeyi düşünüyorum hangisi daha mantıklı olur ?
7800x3d al geç hocam. Aradaki 6-7 bin tl lik farkla da başka bir parçanı güncellersin

Aklında başka bir parçayı da güncellemek varsa 7800x3d al , yoksa 9800x3d al.

benzer sistem bende de var bende daha çok fps rekabetçi oyunlar oynuyorum ve 7800x3d ye upgrade etmek istiyorum. Bence 9800x3d biraz fazla olur ama uzun vadeli bir sistem düşünüyosan bütçe sıkıntın da yoksa 9800x3d al

Aklında başka bir parçayı da güncellemek varsa 7800x3d al , yoksa 9800x3d al.
kafa karışıklığım biraz o yüzden hocam, sistemimde şu an bir reset problemi var bilen bir arkadaş uzaktan bağlanıp testler yaptı ayarlamalar yaptı bir düzeldi gibi oluyor bir tekrar başlıyor delta psu var bana ondan kaynaklı olabileceğini söyledi düşük bir ihtimalde ekran kartından kaynaklı olabilir dedi, önceden tek kablodan 2 çıkış alarak güç veriyordum ekran kartına şimdi her 2 uca da farklı güç kablosu taktım resetler azaldı ama kesilmedi, psu almam gerekirse 7800x3d gibi duruyor ama onda da ısınma problemi varmış okuduğum kadarıyla ve kasamın üst kısmında fan yeri yok sıvı soğutma da takamam zaten sıvı soğutma alsam 3-4k da ona masraf yine 9800x3d fiyatı gibi olacak

kafa karışıklığım biraz o yüzden hocam, sistemimde şu an bir reset problemi var bilen bir arkadaş uzaktan bağlanıp testler yaptı ayarlamalar yaptı bir düzeldi gibi oluyor bir tekrar başlıyor delta psu var bana ondan kaynaklı olabileceğini söyledi düşük bir ihtimalde ekran kartından kaynaklı olabilir dedi, önceden tek kablodan 2 çıkış alarak güç veriyordum ekran kartına şimdi her 2 uca da farklı güç kablosu taktım resetler azaldı ama kesilmedi, psu almam gerekirse 7800x3d gibi duruyor ama onda da ısınma problemi varmış okuduğum kadarıyla ve kasamın üst kısmında fan yeri yok sıvı soğutma da takamam zaten sıvı soğutma alsam 3-4k da ona masraf yine 9800x3d fiyatı gibi olacak
Tam ısınma problemi demeyelim de 9800x3D den bi 7 8 derece sıcak çalışıyordur. Ben 9800x3D yi tercih ederim her türlü ama başka bir parçanızda problem varmış bence işlemci güncellemeden önce o olayı bir çözün ondan sonra elinizde kalan parayla belki sarı siteden falan 9800x3D olabilir.

Aynı durumdaydım haftasonu sipariş geçtim, bana en mantıklı bu arkadaş geldi.

Ekstra olarak Thermalright Peerless Assassin 120 SE kullanıyorum.

1776669949755.webp

OCCT power testi yapınca sorun oluyorsa psu gidiktir hocam ancak arızalı bir parçanın da buna sebebiyet verme ihtimali de var.

OCCT power testi yapınca sorun oluyorsa psu gidiktir hocam ancak arızalı bir parçanın da buna sebebiyet verme ihtimali de var.
hocam occt üzerinden bütün testleri 1 saatlik şekilde yaptım, memtest yaptım, 30dk furmark yaptım hiçbir problem yok ama oyundayken, oyundayken alt-tab yapınca veya oyunu kapatınca sistem bazen reset atıyor.

Bendeki 7800x3d pierless assassin 120 se ile çok rahat 65-70 derecelerde kalıyor herhangi bir oyunda. 75 e çıktığını hatırlamıyorum.

hocam occt üzerinden bütün testleri 1 saatlik şekilde yaptım, memtest yaptım, 30dk furmark yaptım hiçbir problem yok ama oyundayken, oyundayken alt-tab yapınca veya oyunu kapatınca sistem bazen reset atıyor.
Hocam sabit yük altında PSU sağlam kalıyor olabilir fakat alt tab yapınca vs. ani yük değişimlerinde kararsız kalıyor olma ihtimali var. Bir diğer olası problem ramlerin olduğunu düşünüyorum. Farklı ramlerle deneme imkanın varsa denermisin?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7500x3d nasıl hocam 7800x3d alacak bütçem yok
Sarı siteden aynı fiyata 7800x3D alsan daha iyi hocam ama illa 0 olsun diyosan kötü işlemci değil.

Geri