Şu şekilde FPS ve Hikayeli oyunlar oynuyorum 2k'da bunun yanında 3 ekran üzerinden düzenli işlemler yapıyorum. Ekstra olarak çok ağır olmasa da render alımı yapıyorum. Alacağım ürünlerin ve kuracağım sistemin beni 5 yıl ve üzeri götürmesini amaçlıyorum. Genel olarak bu şekilde @jombo cevabın için teşekkürler.
Şu şekilde FPS ve Hikayeli oyunlar oynuyorum 2k'da bunun yanında 3 ekran üzerinden düzenli işlemler yapıyorum. Ekstra olarak çok ağır olmasa da render alımı yapıyorum. Alacağım ürünlerin ve kuracağım sistemin beni 5 yıl ve üzeri götürmesini amaçlıyorum. Genel olarak bu şekilde @jombo cevabın için teşekkürler.
Aslında sana 9800x3d işlemci daha iyi olur hocam eğer render işin ağır değilse , 9850x3d de alabilirsin belli ki bütçen çok almışken her şeyin en iyisini al
Aslında sana 9800x3d işlemci daha iyi olur hocam eğer render işin ağır değilse , 9850x3d de alabilirsin belli ki bütçen çok almışken her şeyin en iyisini al
Normalde bende bir alt modellerden alma taraftarıydım ama keseyi açınca biraz daha cebimden çıkar ama daha uzun ömürlü olur diye düşünerekten bu tercihe yöneldim. Peki önerilerin var mıdır? Şu daha iyi olabilir mi gibisinden ?
Normalde bende bir alt modellerden alma taraftarıydım ama keseyi açınca biraz daha cebimden çıkar ama daha uzun ömürlü olur diye düşünerekten bu tercihe yöneldim. Peki önerilerin var mıdır? Şu daha iyi olabilir mi gibisinden ?
Hocam oyun kısmında 9800 ve 9850x3d daha iyi 9950x3d den ondan dedim model düşmüş olmuyorsun yani. Psu daha iyi seçilebilir fiyatı 1000w için fazla geldi , ekran kartı modeli olarak SFF tercih etmişsin ve en kötü modellerden biri tabii eagle ve windforce modellerinden uzak dur elinden geldikçe. Diğer tercihlerin gayet güzel.
Hocam oyun kısmında 9800 ve 9850x3d daha iyi 9950x3d den ondan dedim model düşmüş olmuyorsun yani. Psu daha iyi seçilebilir fiyatı 1000w için fazla geldi , ekran kartı modeli olarak SFF tercih etmişsin ve en kötü modellerden biri tabii eagle ve windforce modellerinden uzak dur elinden geldikçe. Diğer tercihlerin gayet güzel.
Cevabın için teşekkürler hocam. 9850x3d ile 9950x3d arasında çekirdek ve l3 bellek farkı olduğundan dolayı ilerisi için daha uzun ömürlü olabileceği noktasında fikrim vardı. Belki yanılıyor olabilirim. Ekran kartı olarak herhangi bir bilgim yok en ucuzu neyse onu yapıştırdım açıkcası. PSU olarak önerebileceğiniz marka model var mıdır ?
Cevabın için teşekkürler hocam. 9850x3d ile 9950x3d arasında çekirdek ve l3 bellek farkı olduğundan dolayı ilerisi için daha uzun ömürlü olabileceği noktasında fikrim vardı. Belki yanılıyor olabilirim. Ekran kartı olarak herhangi bir bilgim yok en ucuzu neyse onu yapıştırdım açıkcası. PSU olarak önerebileceğiniz marka model var mıdır ?
Teşekkür ederim hocam, yazını baştan sona okudum emeğin için öncellikle eline sağlık, şu 9850x3d ile 9950x3d arasında ki durumu söyledikten sonra ufak bir araştırmaya başladım da yani 9850x3d daha yeni tek işlemci üzerinden daha güçlü duruyor ama işte daha çok çekirdek ve daha fazla l3 bellek için tercih edilmeli mi diye düşünüyorum şuanda aklıma çomağı soktunuz vallahi
O zaman sana da zahmet olmaz ise tüm sorularımı da tek seferde ileteyim.
İşlemci : 9 9950X3D
Anakart : MSI X870 MAG TOMAHAWK fakat acaba VRM'ler noktasında yeterli olur mu gelecek adına ondan biraz şüpheliyim x870e mi alsam diye düşünüyorum ?
GPU : RTX 5070 Tİ Gigabyte 5080 baktım ama arada çok fazla uçurum var ondan dolayı 5070 Tİ'da karar kıldım iyi mi yaptım bilmiyorum.
RAM : CL30 6000 MHZ Kingston olacak 2x16 olarak başlayacağım sonra fırsat arayacağım 64'e çıkarmak için
SOĞUTUCU : Artic Liquid Freezer 3 360mm 77 CFM soğutucu yeterli olur mu bilemedim başka forumları ve konuları okuduğumda daha iyilerini bulabilirim diye düşünüyorum en fazla 1-2k fazlasını vererek daha tam araştırmadım
SSD : PCI-e 5.0 bir SSD alacağım daha ona bakmadım ama önerilerinizi dikkate alacağım
PSU : Corsair RM1000e 1000W almayı düşünüyordum aynı şekilde başka konularda bu PSU için pekte iyi değil başka alternatifler sunmuşlardı onlara bakacağım.
KASA : Lian Li LANCOOL 216 veya 217 EATX diyor ama burada benim anakart ATX tam uyar mı onu çözemedim bu konuda cahilim.
Genel olarak sorularım ve düşüncelerim bunlar, desteğin için şimdiden teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kasa veya soğutucu olarak değiştirebilirim hatta tüm parçaları değiştirebilirim sadece topladığım zaman kullanımıma göre 5 sene veya daha fazlası götürsün yeter
-İşlemci: Hocam çok ağır render işleriniz yoksa ve bu işlerle amatör olarak ilgileniyorsanız 9950x3D ye hiç gerek yok 9800x3D daha çok işinizi görür. Oyun performanslarına bakarsanız CS2 de aralarında 3 5 FPS fark olduğunu görürsünüz. 9850x3D de 9800x3D den %5 daha fazla performanslı fakat 5 10 derece sıcak çalışıyor onuda tavsiye etmiyorum.
-Anakart: Anakartınız gayet yeterli soğutmaları falan ama aynı soğutmalar B850 Tomahawk ve B850 Tomahawk MAX'tede bulunuyor. Sizin seçtiğiniz bi tık gereksiz pahalı geldi. O fiyatlara daha güzel seçenekleriniz olabilir.
-5070Ti olarak Türkiyede şuan 61K ya Asus TUF modeli var onun altında kalan tüm modeller SFF veya Slim modeller. (PNY 5070Ti SFF boyutlarda fakat normal bir kart kadar kalın o biraz Yarı SFF tarzında.) Yani eğer Asus TUF almayacaksanız en ucuz içinize sinen 5070Ti neyse onu alabilirsiniz.
- Soğutucunuz gayet yeterli. Daha fazla vererek daha iyi bir soğutma değil dijital ekran RGB vs. alacaksınız.
- Seçtiğiniz güç kaynağı B+ Tier. 850W A+ Tier çok daha mantıklı. Çünkü 850W işinizi rahatlıkla görüyor. İleride ekran kartı vs değiştirirsem diye 1000W aldıysanız sizin seçtiğinizde kötü değil fakat şöyle bir sistemde A Tier bir güç kaynağı olmasını beklerim açıkçası.
-EATX Kasalara ATX anakart uyuyor. Bu parçalarla sistem toplarsanız 7 yıl civarı götüreceği kanaatindeyim.
Cevabın için teşekkürler hocam, akvaryum kasalar için hiçbir bilgim yok hava akışı vs sorun olmuyor mu sığar mı sığmaz mı nasıl bakabilirim ? Önerebileceğiniz kasalar mevcut mu ? 5-10 daha fazla verebilirim ekran kartı için sorun olmaz öneriniz var mıdır ?
Cevabın için teşekkürler hocam, akvaryum kasalar için hiçbir bilgim yok hava akışı vs sorun olmuyor mu sığar mı sığmaz mı nasıl bakabilirim ? Önerebileceğiniz kasalar mevcut mu ? 5-10 daha fazla verebilirim ekran kartı için sorun olmaz öneriniz var mıdır ?
Ayrıca hocam sff lerin soğutması normal modellere göre iyi olmuyor eğer o fiyatlara veya bir tık üstüne normal model 5070 ti bulamasaydım kesinlikle iyi bir soğutması olan 5070 alırdım rahatıma bakardım. Evet 70ti ile 70 arasında çok fark var ama benim için her şey performans değil maalesef
Alacaksanız da hayırlı olsun iyi günler
Kasa olarak da Lianli nin güzel akvaryum kasa modelleri var. Önden 3 giriş hava alttan 3 giriş hava, üstten 3 sıvı fanı ile dışarı ve egozdan dışarı şeklinde kurarsınız sistemi soğutma performansı iyi olur. Zaten ısınan hava yukarı çıkacak fizik kuralları gereği, ekran kartının ve işlemcinin sıcaklığı egzozdan ve üst fanlardan çıkacak