MSI THIN Laptop'a Geçmeli Miyim?

batuyed

80+
Reaksiyon skoru
52
Güncel olarak kendi toplamış olduğum masaüstü bilgisayarımı kullanıyorum. Performans açısından gayet memnunum. Fakat taşınabilir olmadığı içi laptop'a geçmek istiyorum.
Laptoptan beklentim;
Hafif olması, taşınabilir olması, oyunlarda kendi sistemime yakın veya daha iyi performans vermesi.
Takas düşündüğüm sistem:

MSI THIN 15 B13VE-2870TR NOTEBOOK

İşlemci: Intel® Core™ i5-13420H (12MB Cache, up to 4.60 GHz)
Ekran: 15.6" FHD (1920*1080), 144Hz
Chipset: Integrated SoC
Ekran Kartı: RTX 4050, GDDR6 6GB
Ekran Kartı Watt Değeri: 35W+10W (Dynamic Boost ile)
Hafıza: DDR IV 16GB (8GB*2, 3200MHz)
Hafıza yuvası: 2 Slot
Depolama Kapasitesi: 512GB NVMe SSD
Depolama Seçenekleri: "1x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen4) 1x 2.5"" SATA HDD"
Pil: 3-Cells, 52.4 Whr
Güç Adaptörü: 120W
Boyutlar: 359 x 254 x 21.7 mm
Ağırlık: 1.86 kg

Kendi Sistemim:
AMD Ryzen 5 5500 işlemci -
MSI A520M-A PRO anakart -
16 GB (2×8) G.Skill Ripjaws DDR4 3600 MHz RAM -
Sapphire Pulse RX 6600 8GB ekran kartı.
LG UltraGear 24GN60R-B monitör (24”, 144Hz, IPS, 1ms GTG, FreeSync Premium

Bu laptopun tek eksi yönü ekran kartının çok düşük güçte çalışıp performansdan ödün vermesi. aslında performans benim için çok önemli değil. 144 hz rekabetçi oyunları oynatması yeterli olur. Takasta karşı taraf soğutucu+4000tl nakit vermeyi düşünüyor. Sizce bu takası yapıp MSI laptop'a geçmek mantıklı olur mu?

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Soğutucu +4000 nakit bana biraz az gibi geldi açıkçası.

Güncel olarak kendi toplamış olduğum masaüstü bilgisayarımı kullanıyorum. Performans açısından gayet memnunum. Fakat taşınabilir olmadığı içi laptop'a geçmek istiyorum.
Laptoptan beklentim;
Hafif olması, taşınabilir olması, oyunlarda kendi sistemime yakın veya daha iyi performans vermesi.
Takas düşündüğüm sistem:

MSI THIN 15 B13VE-2870TR NOTEBOOK

İşlemci: Intel® Core™ i5-13420H (12MB Cache, up to 4.60 GHz)
Ekran: 15.6" FHD (1920*1080), 144Hz
Chipset: Integrated SoC
Ekran Kartı: RTX 4050, GDDR6 6GB
Ekran Kartı Watt Değeri: 35W+10W (Dynamic Boost ile)
Hafıza: DDR IV 16GB (8GB*2, 3200MHz)
Hafıza yuvası: 2 Slot
Depolama Kapasitesi: 512GB NVMe SSD
Depolama Seçenekleri: "1x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen4) 1x 2.5"" SATA HDD"
Pil: 3-Cells, 52.4 Whr
Güç Adaptörü: 120W
Boyutlar: 359 x 254 x 21.7 mm
Ağırlık: 1.86 kg

Kendi Sistemim:
AMD Ryzen 5 5500 işlemci -
MSI A520M-A PRO anakart -
16 GB (2×8) G.Skill Ripjaws DDR4 3600 MHz RAM -
Sapphire Pulse RX 6600 8GB ekran kartı.
LG UltraGear 24GN60R-B monitör (24”, 144Hz, IPS, 1ms GTG, FreeSync Premium

Bu laptopun tek eksi yönü ekran kartının çok düşük güçte çalışıp performansdan ödün vermesi. aslında performans benim için çok önemli değil. 144 hz rekabetçi oyunları oynatması yeterli olur. Takasta karşı taraf soğutucu+4000tl nakit vermeyi düşünüyor. Sizce bu takası yapıp MSI laptop'a geçmek mantıklı olur mu?
Daha iyi bi performans istiyorsan en az 5060 laptopa falan geçmen lazım. Ve tgin serisinde ekran kartı watt değerleri normalin yarısı kadar falan. Performansı ekstradan biraz daha düşürüyor.

Daha iyi bi performans istiyorsan en az 5060 laptopa falan geçmen lazım. Ve tgin serisinde ekran kartı watt değerleri normalin yarısı kadar falan. Performansı ekstradan biraz daha düşürüyor.

Sadece thin değil hocam msi gerçekten çok düşürmüş kaliteyi 5060'lı cihazları bile 45 watt. Bütçe düşük-ortaysa MSİ tercih edilmemeli bence

Soğutucu +4000 nakit bana biraz az gibi geldi açıkçası.
takası benim lehime nasıl yapabilirim? Massaüstü bilgisayarımın satılmasını beklemek pek istemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

daha iyi performans değil de en azından biraz daha yeni nesil bir cihaz olması ve işlemci yönünde bir tık daha iyi olmasını bekliyorum. fps değerleri çok önemli değil. uzun süreli kullanım önemli benim için

örneğin kasa+klavye (markasız blue switch) versem normal anlaştığımız gibi ama monitörü vermesem karşı taraftan da 4k Nakit istesem lehime olur mu ya da çok mu fazla olmuş olur?

takası benim lehime nasıl yapabilirim? Massaüstü bilgisayarımın satılmasını beklemek pek istemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

daha iyi performans değil de en azından biraz daha yeni nesil bir cihaz olması ve işlemci yönünde bir tık daha iyi olmasını bekliyorum. fps değerleri çok önemli değil. uzun süreli kullanım önemli benim için
Laptop içerisindeki gpu ve cpu daima masaüstü versiyonlarından watt olarak daha düşük olur (yaklaşık %25-30 a yakın daha düşük performans verir). Ona dikkat et alırken takası nasıl yapman gerektiğini de gram bilmiyorum. Hiç deneyimim olmadı. Bizde teknolojik aletler veraset usulü benim işim bitince benden sonraki nesle geçiyor.

Laptop içerisindeki gpu ve cpu daima masaüstü versiyonlarından watt olarak daha düşük olur (yaklaşık %25-30 a yakın daha düşük performans verir). Ona dikkat et alırken takası nasıl yapman gerektiğini de gram bilmiyorum. Hiç deneyimim olmadı. Bizde teknolojik aletler veraset usulü benim işim bitince benden sonraki nesle geçiyor.
Monitör kasa vereceğim. Karşı tarafta ocak ayına kadar garantisi devam eden laptopu, rampage 6 fanlı soğutucu, adaptör verecek. Monitörü verdiğim için 3.500 de nakit üstüne karşı taraf verecek. Ben performansın farkındayım, kesinlikle pişmanlık yaşar mıyım, bence artı yönleri olur gibi sizcs hocam? Hafif ince taşınabilir, yeni nesil işlemcisi ekran kartı var gücü sınırlı da olsa

Monitör kasa vereceğim. Karşı tarafta ocak ayına kadar garantisi devam eden laptopu, rampage 6 fanlı soğutucu, adaptör verecek. Monitörü verdiğim için 3.500 de nakit üstüne karşı taraf verecek. Ben performansın farkındayım, kesinlikle pişmanlık yaşar mıyım, bence artı yönleri olur gibi sizcs hocam? Hafif ince taşınabilir, yeni nesil işlemcisi ekran kartı var gücü sınırlı da olsa
Fiyata net bir şey diyemiyorum, 2. El piyasasından anlamam. Önceliğin performans değilde taşınabilirlikse pişman olmazsın watt farkı dışında muazzam performans farkları olmaz ama watt değeri nasıl etkiler bilmiyorum. Ve garanti olayı çok da önemli değil msi garantisinde yaptıkları iş çok da sağlam değil. Ama pişmanlığın olacağını zannetmiyorum. Ben 5 yıl msi thin 3050 laptop kullandım onunda watt değeri düşüktü ama hala canavar gibi çalışıyor. Cyberpunk-elden ring-uncharted gibi oyunların hepsini dlss ile beraber ultrada 50-60 fps oynadım.

Fiyata net bir şey diyemiyorum, 2. El piyasasından anlamam. Önceliğin performans değilde taşınabilirlikse pişman olmazsın watt farkı dışında muazzam performans farkları olmaz ama watt değeri nasıl etkiler bilmiyorum. Ve garanti olayı çok da önemli değil msi garantisinde yaptıkları iş çok da sağlam değil. Ama pişmanlığın olacağını zannetmiyorum. Ben 5 yıl msi thin 3050 laptop kullandım onunda watt değeri düşüktü ama hala canavar gibi çalışıyor. Cyberpunk-elden ring-uncharted gibi oyunların hepsini dlss ile beraber ultrada 50-60 fps oynadım.
teşekkür ederim. sanırım takas yapacağım gibi gözüküyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,821
Üyeler
194,670
Son üye
old witcher
Geri