90K Civarında Toplama Kasa Yorumlama?

_scarface

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
90000
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
    -ASUS Tuf Gaming B650-E WIFI AMD -AM5 Gaming Anakart
    -PNY GeForce RTX 5070 12GB GDDR7 Ekran Kartı
    -Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram -Lexar NM790 1TB Gen4x4 7400/6500MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
    -Cooler Master MasterLiquid Core Nex 360 ARGB 360mm Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu -GamePower Warcry Prism 4xARGB Fan 850W 80+ Gold (ATX 3.1 - PCI 5.1) Temperli Cam ATX Gaming Kasa
  • Bu sistem uygun mu dur ? Eksikleri veya fazlalıkları nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam bu ramlerden çoğu kişi şikayetçi , ramleri araştırmanı tavsiye ederim

Bu ürünleri aldığınız fiyatları yazarsanız, alternatif önermek konusunda daha kolay yardımcı olunur.

tam olarak genel şikayetleri ne acaba benim arkadaşımda kullanıyor bir sorun yok demişti bana

XMP / EXPO açınca boot sorunu (Kronik sanırım)
6000MHz üstü stabilite
BIOS’a çok bağlı çalışma
bazı anakartlarda hiç açılmama gibi sorunlar yaşayanlar var , yaşamayanlarda var sonuçta teknoloji bu.
2 - 3gün öncede birisi konu açmıştı expo sıkıntısı yüzündendi galiba ama kapatmış sanırım bulamadım

Expo konusunda kimi manuel girerek kimi farklı expo1 gibilerini deneyerek çözebiliyor ama emin olamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıkıntı yaşayanda var yaşamayanda ama bence bütçen yetiyorsa 1k 2k fazla verip daha bilindik kaliteli bir şey almak.
Yine de karar senin , arkadaşınla konuş tekrardan sor emin ol

@sansi salvo hocam sen viper venom model ramlerden kullanıyordun sanırım , memnun musun ?

XMP / EXPO açınca boot sorunu (Kronik sanırım)
6000MHz üstü stabilite
BIOS’a çok bağlı çalışma
bazı anakartlarda hiç açılmama gibi sorunlar yaşayanlar var , yaşamayanlarda var sonuçta teknoloji bu.
2 - 3gün öncede birisi konu açmıştı expo sıkıntısı yüzündendi galiba ama kapatmış sanırım bulamadım

Expo konusunda kimi manuel girerek kimi farklı expo1 gibilerini deneyerek çözebiliyor ama emin olamadım

Sıkıntı yaşayanda var yaşamayanda ama bence bütçen yetiyorsa 1k 2k fazla verip daha bilindik kaliteli bir şey almak.
Yine de karar senin , arkadaşınla konuş tekrardan sor emin ol

@sansi salvo hocam sen viper venom model ramlerden kullanıyordun sanırım , memnun musun ?
aslında şöyle bir durum var hem 6000 mhz hem de cl30 değerine sahip ramleri bu fiyat bandında bulmak gerçekten zor ben de tam olarak bunu merak ettim çünkü piyasadaki diğer ramlerin fiyatları oldukça yüksekken bunun fiyatı diğerlerine göre çok daha düşük kalıyor kafama takılan ve sorma sebebim de tam olarak buydu zaten

O İşlemciye 240mm soğutucu yetecektir. (Düşüşe gidebilirsiniz)
Power 650W yeterli olacaktır. (Düşüşe gidilebilir)
Kasa gereksiz masraf gibi duruyor (Düşüşe gidilebilir)
SSD 4-5k Okuma yazma hızları ile 4-5k kar edebileceğiniz seçenekler var. (Düşüşe gidilebilir aman aman etkisi yok)

+ Ram modelinizi değiştirmenizi öneririm. Arkadaşlar şikayetler konusunda haklılar, Böyle bir sistem toplayıp F/P ram almak uzun vadede moralinizi bozabilir. Hyperx Goodram vb Markalardan Dual kit almanızı tavsiye ederim. Dual kit kampanyalarını takip edebilirsiniz.

Ramden kısıp diğer parçalara yatırmak akıllıca olmaz. Micro Shutterlar, çip arızaları, soket arızaları, ya da boot sorunları yaşamanız düşükte olsa muhtemel.

Ekran kartınız da fiyat performans gibi duruyor önerebileceğim bir tık aşağı inip Vram 16Gb tercih edebilirsiniz;

Asus marka ekran kartı kafanız daha rahat olacaktır. Ram yükseltmenizi de 2x16 yaparsanız tatlı bir sistem olabilir.

Evet hocam Asus b650-MK, 7500f ile kullanıyorum. 1 Seneden biraz fazla oldu sanırım hazır profil kullanıyorum elle oynama işine hiç girmedim. stabil bir şekilde 6000mhz seviyesinde çalışıyor daha mavi ekran veya ramden kaynaklı bir sorun olmadı hiç. Tek kanal 16 gb şeklinde ikinciyi tam alıcaktım kriz patladı alamadım :D Genel olarak memnunum evet, ramleri ilk aldığımda şirkete mail atıp serii numarası ile gerçekliğini kontrol ettirdim paketi hiç açmadan. Malum yan sanayileri bunlarda bi tık fazla bu şekilde alınıcaksa tavsiye ederim. Zaten piyasa malum en ucuzunu kopartıp kenara kaçmak lazım

Evet hocam Asus b650-MK, 7500f ile kullanıyorum. 1 Seneden biraz fazla oldu sanırım hazır profil kullanıyorum elle oynama işine hiç girmedim. stabil bir şekilde 6000mhz seviyesinde çalışıyor daha mavi ekran veya ramden kaynaklı bir sorun olmadı hiç. Tek kanal 16 gb şeklinde ikinciyi tam alıcaktım kriz patladı alamadım :D Genel olarak memnunum evet, ramleri ilk aldığımda şirkete mail atıp serii numarası ile gerçekliğini kontrol ettirdim paketi hiç açmadan. Malum yan sanayileri bunlarda bi tık fazla bu şekilde alınıcaksa tavsiye ederim. Zaten piyasa malum en ucuzunu kopartıp kenara kaçmak lazım
Sende sanki biara şikayetçiydin , ramlerde bir sıkıntı yaşadındiye aklımda kalmış😁😁

Sende sanki biara şikayetçiydin , ramlerde bir sıkıntı yaşadındiye aklımda kalmış😁😁
biraz bootlama kısmında şikayetçiydim ilk başlarda 3 dakikayı buluyor sistemin açılması nerdeyse, sonra alıştım 😁😁 farklı bi sorun yaşadıysam hatırlamıyorum şuan yalan olmasın 😁

• AMD Ryzen 7 7800X3D
    -ASUS Tuf Gaming B650-E WIFI AMD -AM5 Gaming Anakart
    -PNY GeForce RTX 5070 12GB GDDR7 Ekran Kartı
    -Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram -Lexar NM790 1TB Gen4x4 7400/6500MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
    -Cooler Master MasterLiquid Core Nex 360 ARGB 360mm Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu -GamePower Warcry Prism 4xARGB Fan 850W 80+ Gold (ATX 3.1 - PCI 5.1) Temperli Cam ATX Gaming Kasa
  • Bu sistem uygun mu dur ? Eksikleri veya fazlalıkları nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam yanlarına fiyatları eklemen gerekiyor. Çok iyi bir indirimle almışsan veya pahalıdan almışsan bilemeyiz.

Geri