acaba soğutucu altındaki etiketini mi çıkartmadın bri kontrol et benceİ3 13100f işemcim stok fan ile yük altında 100 dereceleri görüyor daha yeni değiştirdim termal macunu (artic mx6) kullandığım macun normalmi bu sıcaklıklar bi yerde hatamı yaptım.
Etiket yokacaba soğutucu altındaki etiketini mi çıkartmadın bri kontrol et bence
Termal macunu yenilemeden öncede bu dereceleri görüyordu cp 2077 oynarken bu kadar yükselmiyor ama cinebench testinde 100 dereceleri görüyorMontaj hatası vardır ama siz yinede kule tipi soğutucu alın.
kabloyu CPU Fan kısmına takmamış işlemciyi soğutacak güçte çalışmıyor olabilir mi diye düşündüm de yine 100 dereceyi görmez o şekilde sankiMacun çok sürülmüş. Katman yapıyor ısıyı iletemiyor
Macun az sürülmüş.
Montaj hatası
Fanlar dönmemeye yakın olması lazım o sıcaklıklara çıkması için
çapraz vidalama yapın. Tek bir vidayı sona kadar sıkıp diğer vidalara geçmeyin. Gerçi intelin stok soğutucusu klipsliydi galiba?
Başka ihtimal olamaz. 100 dereceye çıkan çok eski sistemimde hem ekran kartının fanı dönmüyordu hemde macunu 9 yıllıktı. O derece eski bişey lazım 100 derece görmesi için
Bonus: biosun ayarlarını tekrar sıfırlayın. Manuel voltaj falan mı girildi işlemi kızartacak kadar?
1.6voltaj normaldir. Stokda 1.0 -1.2voltaj ister o işlemci ısınma sorunu yüksek voltaj kaynaklı ki 1.35 bile eski işlemciler için fazla. Biostan voltaj ayarları ile mi oynadınız ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kesinlikle voltaj problemi olarak görünüyor.
o işlemciyi ısıtmak başarı ister montaj hatası yapmışsındırİ3 13100f işemcim stok fan ile yük altında 100 dereceleri görüyor daha yeni değiştirdim termal macunu (artic mx6) kullandığım macun normalmi bu sıcaklıklar bi yerde hatamı yaptım.
gereksiz olur o işlemciye stok fan ömürlük bile yeterFan oturmuş kontrol ettim
Thermalright Assassin Spirit 120 V2
Bu fanı almayı düşünüyorum iş görür mü
Core temp uygulamasında vcore yazan yer 1.65 seviyesinde tabloya bakın.Kaç volt çektiğini nerden görünuyor
10 yıllık stok sogutucuda etiket olmaz dostacaba soğutucu altındaki etiketini mi çıkartmadın bri kontrol et bence
kral blok temas etmiyor daha geçen hafta arkadaşta yaşadım sorunu fan yerine tam otursunİ3 13100f işemcim stok fan ile yük altında 100 dereceleri görüyor daha yeni değiştirdim termal macunu (artic mx6) kullandığım macun normalmi bu sıcaklıklar bi yerde hatamı yaptım.
Peki 1.6 volt normal miCore temp uygulamasında vcore yazan yer 1.65 seviyesinde tabloya bakın.
10 yıllık stok sogutucuda etiket olmaz dost![]()
Peki 1.6 volt normal mi