Bilgisayarım kendiliğinden bir anda kapanıyor

Undervolt zararlı mı bilmiyorum zararlı değilse yapıp deneyebilirsin .

Bende 9070xt ve 7800x3d var
Fsp hyper 700w PSU kullanıyorum şuanlık sıkıntı yok bende ama ekran kartı gerektiren oyun oynamadım şuanlık
Bu aralar cs valheim falan oynuyorum

uv işe yarayabilir ama bütçen varsa yeni psu almak daha sağlıklı olur. ekran kartı uv videosu var mı youtubeda bilmiyorum

Yav var ya burdaki yorum yapanların %90’ı millete derman olacam derken ceplerinden binlerce liralık masraf açtırır yemin ediyorum. Kafalarına göre;

Yok psu yetmiyor değiştir
Yok anakartta sorun var değiştir
Yok bios güncelle
Yok şöyle böyle

1)Bi kere önerilen güç kaynağı olarak 850w önerilen 3080’i tam 1 sene 650wlık sistemde kullandım en ufak problem olmadı. 9070xt de 750w çerezdir. Üstelik psu yetmemeye başlayınca önce EKRAN KARTINI frenler. Tutup bilgisayarı kapattırmaz yeniden başlattırmaz. Uzunca bi süre performansı düşürür kartı frenler.

2)bir anda kapanan sistemlerde, oyun esnasındayken tekrar yeniden başlatan sistemlerde sorun hep şunlardan kaynaklı olur;

Kablolamalarda ufak temassızlık
Voltaj yetmeyen işlemci
Stabil olmayan ram
Fazla ısınan donanımlar (ki ısınma sorunuda tahminimce yok)

Şimdi konu sahibi arkadaşım senin tek yapacağın şey şu. Oyuna girdin oyun esnasındayken bilgisayar kapanınca/reset atınca bilgisayarı tekrar açıp “Olay Görüntüleyicisi”ni açıp tam reset attığı dakikada neler vermiş buraya ss olarak koyar mısın?

uv işe yarayabilir ama bütçen varsa yeni psu almak daha sağlıklı olur. ekran kartı uv videosu var mı youtubeda bilmiyorum

Yav var ya burdaki yorum yapanların %90’ı millete derman olacam derken ceplerinden binlerce liralık masraf açtırır yemin ediyorum. Kafalarına göre;

Yok bios güncelle
Yok şöyle böyle

1)Bi kere önerilen güç kaynağı olarak 850w önerilen 3080’i tam 1 sene 650wlık sistemde kullandım en ufak problem olmadı. 9070xt de 750w çerezdir. Üstelik psu yetmemeye başlayınca önce EKRAN KARTINI frenler. Tutup bilgisayarı kapattırmaz yeniden başlattırmaz. Uzunca bi süre performansı düşürür kartı frenler.

2)bir anda kapanan sistemlerde, oyun esnasındayken tekrar yeniden başlatan sistemlerde sorun hep şunlardan kaynaklı olur;

Voltaj yetmeyen işlemci
Stabil olmayan ram

Şimdi konu sahibi arkadaşım senin tek yapacağın şey şu. Oyuna girdin oyun esnasındayken bilgisayar kapanınca/reset atınca bilgisayarı tekrar açıp “Olay Görüntüleyicisi”ni açıp tam reset attığı dakikada neler vermiş buraya ss olarak koyar mısın?
Hocam akşam eve geçince yapayım dediklerini teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yok bios güncelle
Yok şöyle böyle

Voltaj yetmeyen işlemci
Stabil olmayan ram

Hocam tam olarak sorunu biraz detay vereyim ısılarda herhangi bir şey yok %97-98 arası kullanım veriyor ama %50 felan ısısı ekran kartının işlemci de aynı şekilde
Oyuna giriyorum 5 dk geçiyor ekran kartı çalışmaya başlıyor yük biniyor sonra kapanıyor ben açana kadar da açılmıyor sadece 4-5 ay bu sorun yoktu 1 aydır böyle neyden kaynaklı tam bilmiyorum grafiği orta ayarlara alınca kapanma olmuyor yükseğe çekince kapanıyor girdiğim oyunda oyun değil sistemi zorlamaz bile ama böyle oluyor anlam veremiyorum

Son düzenleme:

Hocam tam olarak sorunu biraz detay vereyim ısılarda herhangi bir şey yok %97-98 arası kullanım veriyor ama %50 felan ısısı ekran kartının işlemci de aynı şekilde
Oyuna giriyorum 5 dk geçiyor ekran kartı çalışmaya başlıyor yük biniyor sonra kapanıyor ben açana kadar da açılmıyor sadece 4-5 ay bu sorun yoktu 1 aydır böyle neyden kaynaklı tam bilmiyorum grafiği orta ayarlara alınca kapanma olmuyor yükseğe çekince kapanıyor girdiğim oyunda oyun değil sistemi zorlamaz bile ama böyle oluyor anlam veremiyorum
Occt indirip , power testi dener misin bi

Aynı sorunu bizzat yaşadım. Hatta 1 oyunda sorun yokken öbüründe vardı. Bilgisayar küt diye kapanıyordu oyuna girince, oyunun ortasında. Ve bunu hep yapıyordu. 4 kere girdiysem 4 ünde de mutlaka kapanıyordu

Hatta kapanma şöyleydi. Reset atma falan değil direkt güç kesiyordu sadece ramlerin ışığı yanıyodu. Yani psu kendini korumaya alıyodu

Sorun neyden çıktı biliyo musun?

Anakarttaki cpu pin soketinden ve Psu-priz kablosundaki temassızlıktan. Hem prizdekini hemde psuya bağlanan kısımları çıkarıp üfleyip tekrar sağlam taktım bir daha asla o oyunda kapatmadı reset atmadı

Çünkü aynı oyunu geçen senede oynuyordum sıkıntı yoktu

Üstelik olay görüntüleyicisinde hiçbir hata gözükmüyorken. Gpu cpu voltaj curve ayarı bilmem ne bios ftp ayarı falan denemediğim şey kalmamıştı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,412
Üyeler
193,026
Son üye
Ramiz40
Geri