❌İndirim Bitti! Vatan Bilgisayar RAM İndirimleri (DDR4 & DDR5)

hocam seni hep görüyorum 1 aydır pc toplamaya çalışyoruz. senle aynı özelliklerde topluyoruz da, güç kaynağı olarak ne tercih ettin?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam 7800x3d veya 9700x alacaktım ama cl36'dan sonra mecbur 7800x3d alacağım gibi
L3 ön bellek x3d'lerde büyük olduğu için cl'nin önemi azalıyor dediğiniz gibi daha az etki eder. Eğer kontrol edebileceğiniz yakınlarınızda bir sistem varsa ilk önce bir bakın hangi bellek var.

Uygunsuz davranış
IMG_2844.webp

Geçenki indirimden aldığım 8 parça ramden elde kalanlar, al-satçılara laf eden arkadaşlara piyasa fiyatının iki katına yardımcı olunur 😂👍

Şahsen ben bu seferki indirimi kaçırdım ama kuduz köpek gibi etrafa saldırmıyorum. Hızlı olan nasibi olan alır. Alan ister kullanır ister satar. Sizene kardeşim? Nasıl bir böceksiniz ya siz?

Cl26 ram de cl36 ram de Hynix a die olabiliyor. Üretici bellekler arasında seçmece yapıp daha az volt ile kararlı olanları seçip özel seri yaparak cl26, cl28 olarak piyasaya sunuyor.

Mağazayı aradım verdiğim siparişde gelmiş ellerine bu iyi oldu demekki mağazadan sipariş verince geliyormuş. Oradaki çocuk bana gelmez dedi aklımı çeliyordu, dedim gelmezse iade yatar. Bileydim daha fazla sipariş geçerdim ah ulan be.
Bunu tam anlamadım hocam telefonla mh arayıp mağazaya geleceğim mi dediniz yoksa mağazadan mı aldınız direkt.

Alıntıyı görüntüle
Geçenki indirimden aldığım 8 parça ramden elde kalanlar, al-satçılara laf eden arkadaşlara piyasa fiyatının iki katına yardımcı olunur 😂👍

Şahsen ben bu seferki indirimi kaçırdım ama kuduz köpek gibi etrafa saldırmıyorum. Hızlı olan nasibi olan alır. Alan ister kullanır ister satar. Sizene kardeşim? Nasıl bir böceksiniz ya siz?
Hayırlı olsun

XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB PC Ram bu ürün yerine, GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 BEYAZ DDR5 6000MHz CL36 1.35V RGB Ram bu ürün teklif edildi. Her turlu kabul ettik tabi ama ikisi arasi cok performans/kalite farki var midir?

Benim ışıklı mışıklı DDR 4 ram kargoya verilmiş, biri Çorumdan geliyor diğeri İstanbul Zeytinburnun'dan bu vatanın harbi çok değişik bir sistemi var gerçekten.

hocam seni hep görüyorum 1 aydır pc toplamaya çalışyoruz. senle aynı özelliklerde topluyoruz da, güç kaynağı olarak ne tercih ettin?

hocam 7800x3d veya 9700x alacaktım ama cl36'dan sonra mecbur 7800x3d alacağım gibi
Lian Li edge 850w gold+ aldım ben 6 bine

7600mhz altında 1:2 ratio'ya düşmek mantıklı değil. Eğer a die çıkarsa bunu deneyebilirsiniz ama o kadar uğraşa değmez bence. Ben muhtemelen 6000-6200mhz arası yapıp cl30 kullanacağım. Düz hesap mhz artınca her şey iyi olmuyor maalesef. Uclk 3000+'ta sıkıntı çıkarmaya başladığı için ratio 1:2 oluyor. Eğer ilginiz varsa bu videolara göz atabilirsiniz.
6000 cl30 ile 6400 cl32 arasında fark var mı ki

Alıntıyı görüntüle

kimin bocek oldugu nickden bile anlasiliyor :)

Alıntıyı görüntüle

Bu elemanın yaşı küçük takmayın, cevapta vermeyin her konuda böyle, ne zaman baksam profiline bi mod cezalıyı çakıyor bi akıllanmadı. Millete hakaretler edip duruyor boş bir çar.

Lian Li edge 850w gold+ aldım ben 6 bine

6000 cl30 ile 6400 cl32 arasında fark var mı ki
İkisi arasında pratikte yok ama ratio 1/2'ye düşerse pek mantıklı oluyor. Ben eğer üşenmezsem cl30 yapıp 6200+ mhz denerim ama cl30 6000 kafi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,849
Üyeler
192,816
Son üye
enesars
Geri