Am5 Anakart Önerisi 5-10k Bütçe

ben de fark ettim istediğim gibi tam performans bi anakart yok henüz biosta dilediğimi yapmayı istiyorum bunca zamandır saçma bios oc kilitlerine takılmaktan sıkıntı geldi artık. bu attığım kartlardan iyi midir Asus modeli
Gigabyte açık ara en kötüsü. Sapphire'in faz sayısı fazla ama Asus da fazların amperi yüksek ve kartın kendisi Extreme serisi. Benim tercihim Asus olurdu.

Gigabyte B850M Gaming X WiFi6E

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

MSI B650 serilerinden uzak dur derim optimizasyonu sıkıntılı bir seri.
Gigabyte açık ara en kötüsü. Sapphire'in faz sayısı fazla ama Asus da fazların amperi yüksek ve kartın kendisi Extreme serisi. Benim tercihim Asus olurdu.
Herkes farklı bir şey söylüyor :D seçim zor olacak

Herkes farklı bir şey söylüyor :D seçim zor olacak
Hocam seçim hiç zor olmayacak, Nebi Akgün’ün AM5 anakart rehberi videosunu izleyince anlarsınız ve dediğim Asus’u alıp geçersiniz. Forumda birilerine öneri yapan arkadaşların yarısından fazlası fanboy, kendi kullandığı ürünü ya da almak istediği ürünü öneren arkadaşlar. Ben bu sitede faz sayısından bir haber olup anakart öneren, hatta daha ilerisi intel işlemciye AM5 anakart öneren arkadaşlar gördüm.

Hocam seçim hiç zor olmayacak, Nebi Akgün’ün AM5 anakart rehberi videosunu izleyince anlarsınız ve dediğim Asus’u alıp geçersiniz. Forumda birilerine öneri yapan arkadaşların yarısından fazlası fanboy, kendi kullandığı ürünü ya da almak istediği ürünü öneren arkadaşlar. Ben bu sitede faz sayısından bir haber olup anakart öneren, hatta daha ilerisi intel işlemciye AM5 anakart öneren arkadaşlar gördüm.
Tam olarak ben de onun kanalında videosu var mıdır diye bakmak için açmıştım tarayıcıyı önce foruma bakayım dedim. O adamın bilgisi ve anlatış tarzı gerçekten çok iyi rehber tadında oluyor. Forumda da cidden dediğinde haklısın benim de aynı şekil önerilerde bulunduğum oluyor ama o zaman da yazıyorum pek bilgim yok yanlışım varsa düzeltin diye :D

Yorumların tamamını es geç hocam, herkes kullandığı kartı öneriyor herhalde. O bütçede B850-E kartlara bak, Asus Tuf Gaming B850M-E 9-10K arasındaydı diye hatırlıyorum.
Millete fanboy diyorsun önerdiğin anakartlara bak üstüne bu bütçede mATX önermek ayrıca bi komiklik.Giris segment B850ler bu fiyatları haketmiyor.

Gigabyte B850M Gaming X WiFi6E

MSI B650 serilerinden uzak dur derim optimizasyonu sıkıntılı bir seri.
Tomahawklarda sıkıntı yaşayanlar var.

Millete fanboy diyorsun önerdiğin anakartlara bak üstüne bu bütçede mATX önermek ayrıca bi komiklik.Giris segment B850ler bu fiyatları haketmiyor.

Tomahawklarda sıkıntı yaşayanlar var.
Giriş segment dediğin kart B850M-E. Extreme serisine giriş segment dedi gel de bunlara cehaletten bahset. Atx kart M-Atx karttan daha büyük olduğu için daha iyidir. Güzel mantık.

Giriş segment dediğin kart B850M-E. Extreme serisine giriş segment dedi gel de bunlara cehaletten bahset. Atx kart M-Atx karttan daha büyük olduğu için daha iyidir. Güzel mantık.
EXTREME denilen anakartlar X670E , B650E , X870E oluyor dostum - den sonrada model adı geliyor. Yani - den sonraki harfler markanın modellendirme adı bunlar EXTREME serisi sayılmıyor daha kendin bilmiyorsun tartışmayalim burda lütfen. Senin attığın Asus tuf düz B850 ve B850 nin EXTREME halı yok olsaydı B850E olurdu.

B850 Extreme mi adwaıdhawodawpıodwadoawpdwaawdawdwadd 10K bütçesi olan adama matx anakart önermek te iyimiş

1776795963652.webp

Arkadaşlar Am5 3D işlemcili bir sistem toplayacağım anakart bilgim yok yardımcı olur musunuz.
7800x3D ile kullanacağım daha sonra 9. nesil takabileceğim en kötü 128gb ram desteklesin önü biraz açık olsun yani kartın 3 tane hızlı 3.2 usb yeterli. 3D işlemci destekli varsa mümkünse onları tercih ederim. Wi-fi takıntım yok, olmasa da olur. Gerisini size bırakıyorum Fiyat performans dengesinde nasıl bir şey alabilirim. Rengi fark etmez siyah beyaz.

Muhtemel diğer sistem bileşenlerim
1x16gb 6000mhz cl30-36 ram
Bütçe doğrultusunda= RTX 5070/ RX 9070/RX 9070XT
750 - 850W +80 Psu (hangisini ucuza kaparsam)
Sıvı soğutma 240-280mm
m2ssd gen5
Psu olarak şu kalitedir iç yapısını sitesindeki açıklamada görebilirsin arkadaşların attığı anakartlar iyi zaten

Maalesef iş iki video izlemekle bitmiyor

Enchanted yerine extreme yazma hatasına düştüm diye bilirkişiler toplanmış, adam x3d işlemci takacak diye daha yüksek faz amperi ve daha iyi vrm soğutması tavsiye etmişiz yorumlara bak. Birisi büyük harflerle ders veriyor, birisi klavyeye oturmuş tuşlar basılı kalmış birisi video izlemekle olmuyor diyor. Önerilen kartların pcb ısılarıyla önerdiğim kartın pcb ısısı arasında en az 8 derece fark var. M-atx diye kart çöplüyor, atx kartla m-atx kart arasında ne fark var? Pcie slotu. Wifili anakarta wifi kartı, orta-üst yonga ses kartı olan anakarta ses kartı ve yeterince ssd slotu olan karta ekstra ssd kartı takacakları için önemli bir detay. Belki de bir tane gpu yerine iki tane gpu takıp iki kat efpiyes alacaklarını düşünüyorlardır

Enchanted yerine extreme yazma hatasına düştüm diye bilirkişiler toplanmış, adam x3d işlemci takacak diye daha yüksek faz amperi ve daha iyi vrm soğutması tavsiye etmişiz yorumlara bak. Birisi büyük harflerle ders veriyor, birisi klavyeye oturmuş tuşlar basılı kalmış birisi video izlemekle olmuyor diyor. Önerilen kartların pcb ısılarıyla önerdiğim kartın pcb ısısı arasında en az 8 derece fark var. M-atx diye kart çöplüyor, atx kartla m-atx kart arasında ne fark var? Pcie slotu. Wifili anakarta wifi kartı, orta-üst yonga ses kartı olan anakarta ses kartı ve yeterince ssd slotu olan karta ekstra ssd kartı takacakları için önemli bir detay. Belki de bir tane gpu yerine iki tane gpu takıp iki kat efpiyes alacaklarını düşünüyorlardır
madem faz ve amper bu kadar önemli MSI B650-A senin dediğin enchanted tuf tan daha iyi vrmlere sahip napcaz? 8 derece daha soğuk çalışması bir şey ifade etmiyor biri 50 olsa diğeride 60 olsa ikiside soğuk gayet. mATX kötüleme seebebim bu bütçeye yakışmaması 9-10K anakarta veriyorsun ama matx alıyorsun güzel görünmüyor. B850-E ve B850M-E 80a drmos. B650-A 80A SPS faz olarak da b650-a daha iyi bizzat b650 tomahawkın aynı donanımalarına sahip üst segment b650 ve daha ucuz bi anakart.

Psu olarak şu kalitedir iç yapısını sitesindeki açıklamada görebilirsin arkadaşların attığı anakartlar iyi zaten

Maalesef iş iki video izlemekle bitmiyor
Hocam peki psu olarak bu sizin dediğiniz mi yoksa bunlar mı fiyat bandı aynı ama kalite konusunda bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirm

Örnek sistemde max
9800x3d
5070ti - 9070xt

Basna özellikle 1000w olan sıcak geldi kafam ağrımaz bir daha diye

Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı Enermax REVOLUTION III 1000W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,002
Üyeler
192,854
Son üye
Smhtyl
Geri