5K Bütçe ile Topladığım Sistem Sizce Nasıl?

Zyvei

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
5000
Merhabalar, toplamda 5.000 TL bütçe ile aşağıdaki parçaları dizdim. Günümüzdeki bilindik oyunların çoğunu (FPS, Açık Dünya, Korku, MMORPG) rahat oynatır mı merak ediyorum. AAA oyunlar dışında kalan popüler oyunlarda beni 3-5 ay, belki biraz daha uzun süre idare etsin istiyorum.
Şu anlık üzerine 5 kuruş daha fazla ekleme yapmayacağım, sadece ileride bir SSD eklemesi yapacağım. İşlemciyi de ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim. PSU şu anki haliyle sistemi zorlar mı bilmiyorum ama ileride sorun çıkarsa onu da değiştireceğim.
Sistem Parçaları:
İşlemci: Intel Core i5-2500K
Anakart: ASUS P8P67-M
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB Çift Fanlı Kargoda Geliyor
RAM: 16 GB DDR3 4*4 1333Mhz Kargoda Geliyor
Depolama: 500 GB HDD
PSU: 300W
Sizce bu haliyle beni bir süre tatmin eder mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhabalar, toplamda 5.000 TL bütçe ile aşağıdaki parçaları dizdim. Günümüzdeki bilindik oyunların çoğunu (FPS, Açık Dünya, Korku, MMORPG) rahat oynatır mı merak ediyorum. AAA oyunlar dışında kalan popüler oyunlarda beni 3-5 ay, belki biraz daha uzun süre idare etsin istiyorum.
Şu anlık üzerine 5 kuruş daha fazla ekleme yapmayacağım, sadece ileride bir SSD eklemesi yapacağım. İşlemciyi de ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim. PSU şu anki haliyle sistemi zorlar mı bilmiyorum ama ileride sorun çıkarsa onu da değiştireceğim.
Sistem Parçaları:
İşlemci: Intel Core i5-2500K
Anakart: ASUS P8P67-M
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB Çift Fanlı Kargoda Geliyor
RAM: 16 GB DDR3 4*4 1333Mhz Kargoda Geliyor
Depolama: 500 GB HDD
PSU: 300W
Sizce bu haliyle beni bir süre tatmin eder mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
iyi bu arada 5 k ya okey hocam

Anakart kısılıp v2 xeon alınabilirmiş ama şuan güzel hatta iyi bir kule tipi alırsan oc ile baya iyi seviyelere gelir o işlemci ama

iyi bu arada 5 k ya okey hocam
Ya ilk defa bu kadar iyi bir sistem toparladım çalışana kadar idare etsin istiyorum günümüzdeki klasik csgo valo fortnite rainbox six gta 5 bilindik mmorpg fps korku tabanlı oyunları akıcı bi şekilde oynamak istiyorum sorun yaşatmassa bende iyi buluyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart kısılıp v2 xeon alınabilirmiş ama şuan güzel hatta iyi bir kule tipi alırsan oc ile baya iyi seviyelere gelir o işlemci ama
işlemci fanı var ama temel bir soğutma fanı ama genel olarak zaten serin ortamda odam cam kapı dayalı ek olarak 3-4 fan da ekli ısı konusunda pek bir derdim olmaz gibi ben oyunlarda çok düşük fps almayayım yeter olarak bakıyorum

Ya ilk defa bu kadar iyi bir sistem toparladım çalışana kadar idare etsin istiyorum günümüzdeki klasik csgo valo fortnite rainbox six gta 5 bilindik mmorpg fps korku tabanlı oyunları akıcı bi şekilde oynamak istiyorum sorun yaşatmassa bende iyi buluyorum

işlemci fanı var ama temel bir soğutma fanı ama genel olarak zaten serin ortamda odam cam kapı dayalı ek olarak 3-4 fan da ekli ısı konusunda pek bir derdim olmaz gibi ben oyunlarda çok düşük fps almayayım yeter olarak bakıyorum
Bende zaten bu tip sistem kullanıyorum elindeki anakart ve işlemci tam oc yapmalık eğer yaparsan 3770 seviyesine bile çıkar çarpan kilidi açık onların

Bende zaten bu tip sistem kullanıyorum elindeki anakart ve işlemci tam oc yapmalık eğer yaparsan 3770 seviyesine bile çıkar çarpan kilidi açık onların
Geminiden destek alıyorum ama sanırsam oc yaparsam psu'dan dolayı sınırı zorlayabilirmiş şuan yapmam mantıklı olur mu bi zararı olmaz ise deneyebilirim elimde kalsın istemiyorum çünkü 😄 teşekkür ederim

İşlemci falan taş devrinden kalma tatmin etmez çoğu oyunda
Çoğu oyun olarakta zaten AAA oyunlardan bir beklentim yok klasik günümüzde ki bilindik fps hikaye açık dünya tarzında ki oyunlar yoksa bu sistemin rdr2 yada cyberpunk tarzındaki oyunlar ile eş değer oyunların yanına pek yaklaşmıyacağım

İşlemci falan taş devrinden kalma tatmin etmez çoğu oyunda
Ben imzadaki sistemle cs2 den 100-110fps alıyorum delta force ve bf1 de oynuyorum 60fps bence yeterli

Geminiden destek alıyorum ama sanırsam oc yaparsam psu'dan dolayı sınırı zorlayabilirmiş şuan yapmam mantıklı olur mu bi zararı olmaz ise deneyebilirim elimde kalsın istemiyorum çünkü 😄 teşekkür ederim
Psunun kalitesine bağlı dandikse zaten 12v kanalından az akım verir

Fena COD4 oynanır bunda, çocukluğum geldi aklıma.
2020'den beri dandik bir laptopla takılıyordum en sonunda elimde kaldı kalmasa da yetmiyordu artık 4 ram 1 gb ekran kartı bu sistem laptoptan sonra beni 10 kat yukarı çekti gibi hissediyorum o kadar fazla oyunu kaçırdım ki hepsini oynamak istiyorum

Ben imzadaki sistemle cs2 den 100-110fps alıyorum delta force ve bf1 de oynuyorum 60fps bence yeterli

Psunun kalitesine bağlı dandikse zaten 12v kanalından az akım verir
Ya işte dediğim gibi günümüzdeki bilindik çok fazla AAA içermeyen oyunları 100 fps aralığında takılsam en düşük 40 50 fps arası alsam bile ilk defa böyle bir klaite yaşayacağım için her türlü güzel gelir gibi düşünüyorum Psu konusunun da onu en yakın zamanda garanti olsun diye 400 yada 500w geçiş sağlarım teşekkür ederim görüşlerin ve yorumun için

fx8350 amd işlemcisi i5 2.nesile göre iş yapardı fakat bütçeniz buna yetmiş elinize sağlık.

fx8350 amd işlemcisi i5 2.nesile göre iş yapardı fakat bütçeniz buna yetmiş elinize sağlık.
fx gerçekten rezil bir seri 8 çekirdek değil de 4 veya 3 kullanıyormuşsun gibi bir hissiyatı var ayrıca tdp çok yüksek hafif ocli e5450 bile geçer onu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,156
Üyeler
192,901
Son üye
Mali41
Geri