Yardım 1000mhps internet var Steam 300mhps indiriyor

Oda mümkün ama ssd'den kaynaklanınca genelde indirme hızını geçici olarak 0 a indirip sonra tekrar indirmeye devam ediyor. Ama evet, ssd de dram olmadığından dümdüz yavaşlamışta olabilir. Başka ülkeleri denedikten sonra hala aynı sorun oluyorsa ona göre bi bakmak lazım.
Ben hdd'ye oyun indirirken sadece 1-2 kez yaşamıştım o dediğinizi . Arkadaşın dediği gibi hız olması gerekenden düşük kalıyor genelde

Muhtemel 2 sebebi var

İlki steam sunucu yoğunluğu çoktur. Onun için hızı yüksek nüfusu az yerleri seçmen lazım iskandinav ülkeleri gibi. Almanyanın nüfusu fazla olduğundan trden pek farkı olmaz.

İkincisi ssd indirme hızına yetişemiyor olabilir. Özellikle dram olmayan ssdlerde veya ufaktan ömrünün sonuna gelmiş ssdler indirme hızlarına yetişemiyor. Arada indirme hızı 0 a iniyor mu?
Aynen bende ssd yüzünden bu durum oluyor yetişemiyor

Sıfıra inmiyorsa ssd kaynaklı olduğunu zannetmiyorum. Bir iki iskandinav ülkesini dene bi istersen. Bu konu geçmişte de açılmıştı ve birisi farklı bi yöntemle çözmüştü onu bulmaya çalışayım
hocam sorun ssd de bence . %100 kullanımda bile yazma hızı çok düşük seviyede . DRAM desteği de yok ssd'de 3100mb yazma hızı gerçeği göstermiyor.
SSD HIZI BU ŞEKİLDE

1777282682069.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben hdd'ye oyun indirirken sadece 1-2 kez yaşamıştım o dediğinizi . Arkadaşın dediği gibi hız olması gerekenden düşük kalıyor genelde

Ssd hızı bu şekilde hocam

Ekler

• 1777282723407.webp
    1777282723407.webp
    291 KB · Hit: 8
SSD HIZI BU ŞEKİLDE

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ssd hızı bu şekilde hocam
Sorun ssd de gibi duruyor. Teorik olarak baktığın zaman 1500 yazma hızının 125 ile indirdiğin dosyayı sorunsuz yazması lazım gibi görünüyor ama rastgele yazma hızı 24 lere kadar düşmüş ki buda 190-200 mbps falan oluyor bu da tam steam üzerinden indirme hızına denk.

Sendeki ssd sistem ramine düzgün erişemiyor olabilir ama en temel sebep ssd de dram olmaması Sana drami olan düzgün bi ssd lazım. Diğerlerininde görüşünü alıp bi bakmak lazım.

Sorun ssd de gibi duruyor. Teorik olarak baktığın zaman 1500 yazma hızının 125 ile indirdiğin dosyayı sorunsuz yazması lazım gibi görünüyor ama rastgele yazma hızı 24 lere kadar düşmüş ki buda 190-200 mbps falan oluyor bu da tam steam üzerinden indirme hızına denk.

Sendeki ssd sistem ramine düzgün erişemiyor olabilir ama en temel sebep ssd de dram olmaması Sana drami olan düzgün bi ssd lazım. Diğerlerininde görüşünü alıp bi bakmak lazım.
Ram bu şekilde 3000mhz MT yazıyor bu mt ne anlama geliyo ram slotum 4 tane bunu dual chanel kullanıyommu onuda bilmiyom
Drama gelirsek dramı biraz açarmısın ssd ler hakkında çok bi bilgim yok

Ekler

• 1777284405306.webp
    1777284405306.webp
    58.1 KB · Hit: 5
ttnet 1000lik paket değil mi bizde niye 50yi geçmiyor anlmadımi
hangi paket bu 121e çıkmış
Hocam herzaman değil bazen 70 başlayıp 70le bitiyo
bazen sabit 120
bazen 120 ile başlayıp 70 le bitio değişiyor yani

Ram bu şekilde 3000mhz MT yazıyor bu mt ne anlama geliyo ram slotum 4 tane bunu dual chanel kullanıyommu onuda bilmiyom
Drama gelirsek dramı biraz açarmısın ssd ler hakkında çok bi bilgim yok
O senin ssd nin saniyede 3000mb veri aktarabildiğini söylüyor. Bu değerler genelde laboratuvar koşullarında ve düzenli verilerdedir muhtemelen emin değilim orasından tam.

Sen steamdan bir şey indirirken senin ihtiyacın olan genelde benchmark testlerindeki en alttaki rastgele yazma değeri. Senin indirme hızın bu değer kadar hızlı olabiliyor ve dram olması bunu şu şekilde etkiliyor

2 çeşit ssd var dram olanlar ve olmayanlar
Ssd de dram olmadığı zaman senin içine gönderdiğin veriyi yerleştirmesi için sistem ram ini kullanıyor ve çekirdeklerini başka işlemlerlede kullanan ram bunu yaparken çok efektif çalışamıyor.
Dram i olan ssdlerde ise ssd nin içerisinde 1-2 gb sadece o veriyo ssd ye yerleştirmek üzerine özelleştirilmiş bir adet ram koyuyorlar. Bu ram bu işleme özel geliştirdiğinden çok daha seri çalışıyor.

O senin ssd nin saniyede 3000mb veri aktarabildiğini söylüyor. Bu değerler genelde laboratuvar koşullarında ve düzenli verilerdedir muhtemelen emin değilim orasından tam.

Sen steamdan bir şey indirirken senin ihtiyacın olan genelde benchmark testlerindeki en alttaki rastgele yazma değeri. Senin indirme hızın bu değer kadar hızlı olabiliyor ve dram olması bunu şu şekilde etkiliyor

2 çeşit ssd var dram olanlar ve olmayanlar
Ssd de dram olmadığı zaman senin içine gönderdiğin veriyi yerleştirmesi için sistem ram ini kullanıyor ve çekirdeklerini başka işlemlerlede kullanan ram bunu yaparken çok efektif çalışamıyor.
Dram i olan ssdlerde ise ssd nin içerisinde 1-2 gb sadece o veriyo ssd ye yerleştirmek üzerine özelleştirilmiş bir adet ram koyuyorlar. Bu ram bu işleme özel geliştirdiğinden çok daha seri çalışıyor.
Kendi ssd m de varmı acaba dram bide o 3000mhz mt olan direk 2x8 16gb ramın 3000 i orda bi yanlışlık yo k değilmi doğru anladım

Kendi ssd m de varmı acaba dram bide o 3000mhz mt olan direk 2x8 16gb ramın 3000 i orda bi yanlışlık yo k değilmi doğru anladım
Yok o bambaşka. O 3000 mhz senin ssd nin maksimum yazma değeri. Ram ile alakalı bir durum değil yani aktif olarak oraya herhangi bir ram harcanmıyor, sadece lazım olduğunda ihtiyacı kadar harcar.

Yok o bambaşka. O 3000 mhz senin ssd nin maksimum yazma değeri. Ram ile alakalı bir durum değil yani aktif olarak oraya herhangi bir ram harcanmıyor, sadece lazım olduğunda ihtiyacı kadar harcar.
Anladım hocam teşekkür ederim yani kısaca ssd den kaynaklı gibi duruyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,080
Üyeler
192,873
Son üye
Hamdibey
Geri