Çözüldü✓ Asus prime b650m-r yamuk pin

WİNTOX

80+
Reaksiyon skoru
3
az önce ram leri takarken sanırım elim çarptı ve pinlerini bozdum sanırım ve şuan da işlemciyi takıp test etmeli miyim yoksa işlemciye de zarar verebilir mi ayrıca da tamir ettirme şansım var mıdır sizce

Ekler

• IMG_20260429_151727.webp
    IMG_20260429_151727.webp
    645.1 KB · Hit: 39
  • IMG_20260429_151724.webp
    IMG_20260429_151724.webp
    543 KB · Hit: 37
şaş kaza elin parmağın çarpsa eğilse baya bir pin eğilir deforme olur gördüğüm 2 pin'de sıkıntı var gibi bu şekilde gelmiş olmasın

Son düzenleme:
benim anakartta da işlemci değiştirirken, elimi böyle hafif dokundurduğumda sanki eğik pinler vardı, elim bazı bölümlerde sürtüyordu diyebilirim. valla korkarak koydum işlemciyi bastım, sorunsuz açıldı, bütün yük testlerini yaptım hiç de bana mısın demedi :D bir daha da ellemedim. :D

şuan normal bilgisayarcılara soracağım tamir edebilirler mi diye ve 9600x işlemcimi de riske atmaya cesaret edemedim, sizce teknik servise gönderdem ne kadara tamir edilir ürünü zaten 3700 e aldım eğer tamir masrafı bir o kadar çıkacaksa gider yine 2. elden alırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şaş kaza elin parmağın çarpsa eğilse baya bir pin eğilir deforme olur gördüğüm 2 pin'de sıkıntı var gibi bu şekilde gelmiş olmasın
kontrol etmiştim bir sorum yoktu

yamuk pin nerde
Orta sağ kısımda 2 tane

hiçkimse tamir etmedi işlemciyi takıp denesem bir şey olur mu

Son düzenleme:
hocam yamuk pinleri kürdan tarzı birşeyle düzelt sorun olmaz korkulacak bi durum yok zorlayıp kırmasan yeter

Üstadım geçmiş olsun.öyle ezbere bişey olmaz denmez bu durumlarda mikroskopla bakıp düzeltmek lazım veya soket tüm değişmesi lazım.iki seçenek var.ha taksam ne olabilirki derseniz iki pin birbirine temas edip şase yapabilir dikkat et.risk var

Karanlık bir yere geç pinleri başının patlamasını ışıkla takip et en güzel açıda fotolar çek zoom yap eğik bükük belli olur hasar var gibi duruyor ama foton net değil alltaki pin biraz problemli duruyor ama düzelir gibi görünüyor dediğim gibi çek bakalım

Ekler

• 1000089979.webp
    1000089979.webp
    264.7 KB · Hit: 9
az önce ram leri takarken sanırım elim çarptı ve pinlerini bozdum sanırım ve şuan da işlemciyi takıp test etmeli miyim yoksa işlemciye de zarar verebilir mi ayrıca da tamir ettirme şansım var mıdır sizce
Dostum aynı kartı bende almıştım garantisi varsa tek sefere mahsus düzeltip gönderiyorlar bende öyle oldu

beyler direktman taktım ve sorun olmadı :) ama şimdi soracağım soru şu 9600x işlemci stok soğutucu ile boşta 55 derece normal mi

Geri