AMD Ryzen 7 9800X3D Isınıyor! Sorunu Çözemedim!

Kablolamayı yanlış yapmış olabilirler mi? Pompa kablosu cpu pump’ta mı takılı? Bir de fan kabloları cpu fan’da mı yok huba falan mı takılı
6 aydır sorun yoktu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fanlar deli gibi çalışıyor ama soğumuyorsa pompada bir problem var gibi ama illa kırılmasına falan da gerek yok. Belki bağlamamışlardır veya yanlış bağlamışlardır
Pompanın birisine dokunuyorum sıcak diğeri soğuk geliyor

Sürülen macun bu şekilde
hocam o bilgisayarcının önünden bile geçme birdaha adama bak ya senin macunu senden başka kimlere sürdü kim bilir sen onu yenilemeye bak veya yapamazsan iyi adam akıllı bilen bir bilgisayarcıdan yardım al gerçi youtubeden bak videosuna yaparsın yine

6 aydır sorun yoktu
Ama kasayı aktardılar dedin, demek ki bir şeyler yanlış yapıldı. Buradan çözmek biraz zor ama halledebiliriz. Pompadan 2 kablo çıkar bir ARGB bir de pompanın güç bağlantısı. O güç kablosunun hangi sokete takılı olduğunu anlayalım ilk

hocam o bilgisayarcının önünden bile geçme birdaha adama bak ya senin macunu senden başka kimlere sürdü kim bilir sen onu yenilemeye bak veya yapamazsan iyi adam akıllı bilen bir bilgisayarcıdan yardım al gerçi youtubeden bak videosuna yaparsın yine
Yazdım zaten wpden garanti etiketi takmışlar yiyorsa çözmesinler

1 Gün önce pcyi kapattım.Açtığımda ise fanların çok hızlı çalıştığını fark ettim oyunlara girdiğimde ise derece 90-100 arasına çıkmaya başladı oyundan attı. Tekrar denedim bu sefer ekran klavye ve mouse gitti geri açıldı. 360 MM sıvı soğutma var ama hiçbir işe yaramıyor normalde çalışırken bile bazen 70-80 oluyor sizce sorun nedir ? Sıvı soğutmam mı arızalı yoksa başka bir şey mi anlamadım
Büyük ihtimalle pompa arızası, başka bir şeyden bir işlemci boşta 80 derece olmaz. Önce orayı kontrol et derim.

Ama kasayı aktardılar dedin, demek ki bir şeyler yanlış yapıldı. Buradan çözmek biraz zor ama halledebiliriz. Pompadan 2 kablo çıkar bir ARGB bir de pompanın güç bağlantısı. O güç kablosunun hangi sokete takılı olduğunu anlayalım ilk
RGB yok

Ekler

• image.webp
    image.webp
    776.5 KB · Hit: 14
Yazdım zaten wpden garanti etiketi takmışlar yiyorsa çözmesinler
parayı almayı biliyorsa hizmetinide iyi yapacak sanarsın fabrikada çalışıyor sürecegi diş macunu gibi kolay bir şey

parayı almayı biliyorsa hizmetinide iyi yapacak sanarsın fabrikada çalışıyor sürecegi diş macunu gibi kolay bir şey
Macun değil galiba sorun değiştirdim çünkü

Büyük ihtimalle pompa arızası, başka bir şeyden bir işlemci boşta 80 derece olmaz. Önce orayı kontrol et derim.
Arıza eğer pompaysa nasıl çözülecek

kaç derece oluyor işlemci şuan panel ekranın fotografınıda atarmısın herkes görsün

Macun değil galiba sorun değiştirdim çünkü

Arıza eğer pompaysa nasıl çözülecek
Garantisi varsa garantiye gönder yoksa da büyük ihtimalle yenisini alman gerekecek ama tamirini denersin.

Ama önce sorundan emin ol.

Tek pompa gözükmesi normal mi

kaç derece oluyor işlemci şuan panel ekranın fotografınıda atarmısın herkes görsün
Yukarda atmıştım cevap olarak ilk başta max 75 sonra 90lara çıktı

Garantisi varsa garantiye gönder yoksa da büyük ihtimalle yenisini alman gerekecek ama tamirini denersin.

Ama önce sorundan emin ol.
2 sene önce almıştım hepsiburadadan kaç yıl garantisi vardı hiç bilmiyorum

Ekler

• image.webp
    image.webp
    885.1 KB · Hit: 10
Tek pompa gözükmesi normal mi

Yukarda atmıştım cevap olarak ilk başta max 75 sonra 90lara çıktı
Evet normal ama bizim anlamamız gereken cpu pump portuna pompayı mı bağladılar yoksa başka bir şey mi yaptılar

Evet normal ama bizim anlamamız gereken cpu pump portuna pompayı mı bağladılar yoksa başka bir şey mi yaptılar
Yukarda attım fotoğrafı ordan anlayabilir misin ? Biosta Pump hızı gösteriyor takmasalar gözükür mu ?

Son düzenleme:
Geri