Hangi Anakart markası daha iyi?

Acele yoksa bunun tekrar 8-9k ya düşmesini bekleyebilirsin harika bir ana kart. 12+2+1 60A sanırım gayet iyi.
1777699172170.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben sapphireciyim :D bios değil sanki basit bir program kullanıyormuşsun gibi hissettiriyor çok iyi.

Acele yoksa bunun tekrar 8-9k ya düşmesini bekleyebilirsin harika bir ana kart. 12+2+1 60A sanırım gayet iyi.
Alıntıyı görüntüle

Ben sapphireciyim :D
O da güzel ama gigabyte da değerlendirilebilir

Alıntıyı görüntüle

Ben sapphireciyim :D bios değil sanki basit bir program kullanıyormuşsun gibi hissettiriyor çok iyi.
Ya da şu
Msi b850 gaming plus wifi

O da güzel ama gigabyte da değerlendirilebilir

Ya da şu
Msi b850 gaming plus wifi
O gigabyte da çakallık var :D 8+2+2 yani aslında işlemciye 8 gidiyor.
VRM Bölgeleri :
14+2+1 diye gördüğümüz şeyler bölge ayrımlarıdır. Hepsi bir olup işlemciyi beslemez.
  • 14 - Vcore / Core Phase: İşlemcinin ana çekirdeklerine güç sağlar. Yani işlemcinin yük altında harcadığı enerjinin %80+'i bu hat üzerindendir.
    Yüksek güç tüketimi veya overclock merakınız varsa en önemli bölgedir.
    Bazen "2x4+...+..." dizilimi şeklinde de olabilir. Bu dizilimde mosfet'ler kontrolcüye paralel bağlanıyor.
    Ekstrem overclock işlerine bulaşmıyorsanız farkı hissetmezsiniz.
    • DİP NOT : 2x... dizilimleri kötü DEĞİLDİR! Hatta maliyeti yüzünden yaygındır.
  • 2 - SoS: İşlemcinin içindeki, çekirdek dışındaki parçalara güç sağlar.
    Infinity Fabric (AMD) Memory Controller (IMC) PCIe Controller iGPU (APU’larda)

• 1 - Misc / AUX / VCCIO / VCCA: Yardımcı güç hattıdır. Genelde 1 faz falan olur. Pek bir önemi yoktur.
@Telefonunu Çıkra 'nın rehberinden alıntı aldım daha detaylı yardımcı olur.
Şöyle bilinmiyorsa basitçe anlatım.

O gigabyte da çakallık var :D 8+2+2 yani aslında işlemciye 8 gidiyor.

Şöyle bilinmiyorsa basitçe anlatım.
Sapphire ile bu zaten tartışılmaz 8 yerine 10 gitseydi çok daha iyi olurdu

Alıntıyı görüntüle

Taksitli alacağım aradaki 1k falan o kadarda önemli değil hocam sağlam yerden toplamak istiyorum pc yi satıcı hb yada amazon olanlara bakıyorum yada vatan pc falan genelde ismini duymadığım bilmem ne teknoloji falan satıyor :D En iyisi onlar hangisini satıyorsa ben onu alayım alırken tekrar konu açarım :D Bu arada sizinde incelemelerinizi çok beğendim hocam.

Sapphire ile bu zaten tartışılmaz 8 yerine 10 gitseydi çok daha iyi olurdu
Sadece sapphire değil ya genel olarak bait bir ana kart fiyatı tuzlu :D 12 faz çok iyi diye gidiyorsan 8+2+2 çıkıyor

Alıntıyı görüntüle

Bak benzerini buldum
Wi-fi konusunda biraz daha zayıf olabilir

Taksitli alacağım aradaki 1k falan o kadarda önemli değil hocam sağlam yerden toplamak istiyorum pc yi satıcı hb yada amazon olanlara bakıyorum yada vatan pc falan genelde ismini duymadığım bilmem ne teknoloji falan satıyor :D En iyisi onlar hangisini satıyorsa ben onu alayım alırken tekrar konu açarım :D Bu arada sizinde incelemelerinizi çok beğendim hocam.
Çok teşekkür ediyorum :D ana kart sandığımız kadar önemli değil attığım msi b850-P yi alsan her türlü am5 işlemci için fazla fazla yeterli o yüzden çok kasmana gerek yok.

Sadece sapphire değil ya genel olarak bait bir ana kart fiyatı tuzlu :D 12 faz çok iyi diye gidiyorsan 8+2+2 çıkıyor
7500f için kullanılacaksa ilerde degistirilmeyecekse bunu alsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,386
Üyeler
193,373
Son üye
sedatposta
Geri