PC YAVAŞ+KASIYOR sebebini bulamıyorum

Reaksiyon skoru
77
PC sanki böyle çok yük altındaymış gibi aniden kasıyor işlemcim %100 oluyor sorunu asla bulamadım tarayıcı kullanırkende bunu yaşıyorum oyunlarda alt tab attıgımdada bu sebepten win11den win10a geçtim problem hala aynı bide ek olarak normalde pc 16+16:32gb ram ile çalışıyordu anakart arızasından dolayı suan tek kanal devam ediyorum bu sorunu nasıl halledebilirim anakartta sorun yokkende vardı bu.
sanki bilgisayarım çok eskiymiş gibi sistemime sahip insanlarda bu yok arkadaşımdada aynı sistem var

1777858719008.webp

bilgisayarımda virüs yok asla illegal sitelere girmiyorum bişeyde indirmedim pcye format atalı 2 gün oldu

belki arkada update çalışıyor olabilir
internetin de yavaşsa uzun uzun güncellemekle kaynaklarını tüketebilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hdd problem varsa makineyi komaya sokma ihtimali de var hardisksentinel indirip sağlığına bakabilirsin

hdd problem varsa makineyi komaya sokma ihtimali de var hardisksentinel indirip sağlığına bakabilirsin
internetim 1000down 300up
1777859458303.webp
1777859463824.webp

buda senin dediğin program hocam
1777859566632.webp

mavi ekranla karşılaştın mı hiç peki bahsettiğiniz gibi ramlerden biri çalışmama sebebi anakart üzerindeki yol kopuklarından kaynaklanıyor olabilir bu problem genelde mavi ekranla sonuçlanıyor

mavi ekranla karşılaştın mı hiç peki bahsettiğiniz gibi ramlerden biri çalışmama sebebi anakart üzerindeki yol kopuklarından kaynaklanıyor olabilir bu problem genelde mavi ekranla sonuçlanıyor
hayır hocam temizlerken bozuldu orası hiç mavi ekran almadım ramlerim çalışıyorkende bu hissiyat vardı işlemcimide sıfır almıştım 2yıldan fazla oluyor sence ömrü bitmiş olabilir mi bunlarda o muhabbet var mı sıvı sogutma kullanıyorum ısı değerlerimde hep normal yük altındada hep normal kalıyor inan deliricem artık b

hayır hocam temizlerken bozuldu orası hiç mavi ekran almadım ramlerim çalışıyorkende bu hissiyat vardı işlemcimide sıfır almıştım 2yıldan fazla oluyor sence ömrü bitmiş olabilir mi bunlarda o muhabbet var mı sıvı sogutma kullanıyorum ısı değerlerimde hep normal yük altındada hep normal kalıyor inan deliricem artık b
biraz alakasız olabilir ama belki bios piliniz bitmiş olabilir bios pili yüzünden makinemin kafayı yediğini hatırlıyorum ayrıca senin anakartta öyle bir şey varmı bilmiyorum ama sistemi ssd ye kurarken ahci mi yoksa ide olarak mı kurdunuz o da önemli ahci de kurmakta fayda var gerçi cpu ile pek bir bağlantısı yok ama gende söylüyorum aklıma gelenler bunlar

eğer hala bir çözüm bulamazsanız bilgisayarı çıplak test edebilirsiniz yani (dikkat ederek) hdd ye giden kabloları ve anakarttaki usb ve ses bağlantılarını söküp gereksiz usb aygıtlarını çıkartıp test edin

şu an en büyük şüphelendiğim taraf aslında güç kaynağı ile anakart diğer donanımlar kolay kolay bozulmaz ve sıcaklık değerleri de sizin dediğiniz gibi iyiyse pek bir sorun görmüyorum

Son düzenleme:
hayır hocam temizlerken bozuldu orası hiç mavi ekran almadım ramlerim çalışıyorkende bu hissiyat vardı işlemcimide sıfır almıştım 2yıldan fazla oluyor sence ömrü bitmiş olabilir mi bunlarda o muhabbet var mı sıvı sogutma kullanıyorum ısı değerlerimde hep normal yük altındada hep normal kalıyor inan deliricem artık
Anakart marka modelinizi paylasır mısınız

Anlık shutter yaşamanızın sebebi vrm throtling ya da ekran kartı slotunuzda pcıe arızası meydana gelebileceğiniz gösterir. bu işlemci ile micro shutter yaşamak neredeyse imkansız olmalı (soğutma yeterli ise) Size önerdiklerimi yapıp benimle iletişime geçiniz

+ Anakart marka modelinizi yazınız (vrm gücüne ve tasarımı için)
+ Ekran kartı için gpu-z programını indiriniz pcie slotunuz 16x mi 8x mi çalışıyor kontrol ediniz ayrıca soru işaretine basarak render testi başlatıp 1.0 hızında mı yoksa 2.0 hızında mı çalıştığını kontrol ediniz
+ Latencymon programını çalıştırıp teste başlayıp ekran görüntüsünü paylaşınız.

yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

Anlık shutter yaşamanızın sebebi vrm throtling ya da ekran kartı slotunuzda pcıe arızası meydana gelebileceğiniz gösterir. bu işlemci ile micro shutter yaşamak neredeyse imkansız olmalı (soğutma yeterli ise) Size önerdiklerimi yapıp benimle iletişime geçiniz

+ Ekran kartı için gpu-z programını indiriniz pcie slotunuz 16x mi 8x mi çalışıyor kontrol ediniz ayrıca soru işaretine basarak render testi başlatıp 1.0 hızında mı yoksa 2.0 hızında mı çalıştığını kontrol ediniz

Ek olarak hdd ile bir alakası yok durumun. ssd darboğazı zaten günümüzde yaşanmamakta. Disk%100 olması ve fırlaması optimal ayarlar ile çalışmadığını gösterir. Bios piliniz bitse bile güncel olan biostan pcniz kullanıma devam edecek yalnızca resetleme ya da güncelleme ypaarken size sorun çıkaracaktır. istenlien bilgilerin sizin konunuzla alakası yoktur.

Son düzenleme:

Ek olarak hdd ile bir alakası yok durumun. ssd darboğazı zaten günümüzde yaşanmamakta. Disk%100 olması ve fırlaması optimal ayarlar ile çalışmadığını gösterir. Bios piliniz bitse bile güncel olan biostan pcniz kullanıma devam edecek yalnızca resetleme ya da güncelleme ypaarken size sorun çıkaracaktır. istenlien bilgilerin sizin konunuzla alakası yoktur.
hocam siz baya bilgilisiniz benim beynim durdu ama halletmeye çalışacagım

anakart modelim : MSI B550M PRO 2 adet ram kanalı olan model.
1777951776748.webp

1777951897215.webp

Hocam Arkada görev yöneticisini Açın ve performans kısmına girin (grafikleri izlediğiniz ekran) ve normal kullanın PC’yi Tekrar eonma ve kasma başladığında alt tab ile direk Açın o görev yönetici ekranı’nı SS alın sonra orda %100 yüke binen şey neyse yani işlemci ram vs. Bakın (SS burayada yükleyin) sonra donam kasma anı devam ederken hızlıca görev yöneticisinde ayrıntılar sekmesine girin ve %100 olan neyse cpu ,bellek vs orda en üstte isimleri yazıyor orada üzerine basınca en yüksek kullanımdan en düşük kullanıma sıralar yada bir kere daha bastığınızda ram tersini sıralar neyse işte sonra o ekranın SS arın aynı şekilde Görev yöneticisini açtığınızda ilk çıkan ekrandada cpu vs. ney %100 ise o elrandada ona basıp yüksekten aza sıralayıp SS’ini atın buraya

(Eğer anlamadıysanız yapay zekaya atın ne yapacam ne diyor burda diyin daha iyi basit şekilde anlatır size)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,249
Üyeler
194,269
Son üye
Oyman59
Geri