Günümüzde RTX 4060 Ti Alınır mı?

Bi 47 ye sistem öenere bilecen mi hocam bea ben Bayadır piyasaya bakmıyorum
53 e şu alttaki sistem çıkıyor (ssd 500gb olacak şekilde)
ddr4 toplanacaksa 2. elden toplanması daha mantıklı 2. el e arkadaş sıcak bakıyorsa @jombo müsait olunca yapar bir şeyler

Hocam bak şimdi
Bu bütçelerde topladığın sistem zaten 300 350w güç tüketimlerini geçmez aşırı kaliteli bir psu almak bu sistem için mantıklı değil orta seviye bir psu çok rahat yeter bu sisteme
Ek olarak 1tb Ssd hemen mi lazım?
Hemen lazım değilse 500 lükle şimdilik idare et sonradan 3 4 ay sonra 1tb sipariş edip takarsın
Bu kısıtlı bütçede kalite artarsa fps çakılır olabildiğince tasarruf etmemiz lazım yüksek fps değerleri için söylediklerim senin için makülse tam 47 ye iyi bir sistem atabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@K1dot
500gb ssd olmaz abim ya. bi rdr bi cs bi gta indirdiğimde bi de oyun geliştirmeyle uğraşıyorum ue5 indirdiğimde alan falan kalmıyo zaten. aklıma gelen ilk 4 şeyi saydım bi de daha indirilcek başka şeylerde var. psu konusunda sana hak veriyorum bu arada ama şu an ki sistemimden önce ki sistemlerimde hep kalitesiz psular kullandım baya bi başım ağırıdı hatta şuanki sistemimdeki psu da 650w olsada sertifikası fln yok everestin en dandik psusu fln 3 4 kere sıkıntı çıkarttı o yüzden hani kaliteli bişi almak istiyorum ilerde başım ağırımasın diye. bu arada öyle çok AAA oyun oynayan bi tip değilim. 2 k 4 k fln hiç oynamam zaten. genel olarak dipten geldiğim için şuanki sistemimin fazlasıyla yettiği oyunlarda bile otomatik olarak artık kas hafızası oldu tüm ayarları low a çekip çözünürlüğü düşürüyorum. bu yüzden 1080p bile lütuf benim için :D
en yeni oynadığım AAA oyun gow 2018 heralde onuda 300 e kapmıştım epicte.

Dostlar selamlar
itopyada yeni bir sistem topluyorum
ekran kartı 4060 ti
ssd 1tb lexar 7000mb okuma 6000mb yazma
anakart msi b550m pro-vdh 4400mhz ddr4 am4
işlemci ryzen 7 5700 3.7ghz
2x8 gskill 3600mhz cl18 ram
Cooler Master ELITE 681 850W 80+ Gold PCIe 5.0 ARGB Type-C Tempered Glass ATX Mid Tower Siyah Kasa
Sistem fiyatı : 46.500TL
(rx 9060xt ya da 5060 ti lı sistemler daha pahalı. özellikle 1tb ssd ekleyince.)

bu sistem beni 3 4 yıl götürür mü ilerde performans sıkıntısı yaşar mıyım?
zaten yeni oyunları çok aşırı oynayan birisi değilim 1000 de 1 fln. en son "yeni" oynadığım oyun gow 2018 oldu o da artık ne kadar yeni sayılırsa.
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler <3
Yeni oyunları çok oynayan birisi değilim diyorsun hocam fakat daha önce hiç orta-üst segment bir bilgisayarda oyun deneyimi yaşamadığın için bunu söylüyorsun belki de. Ben de zamanında senin gibiydim, gt 730'dan rx 580'li ddr4 sisteme geçtiğimde sanıyordum ki halihazırda oynadığım oyunları oynarım bana yeter falan. Hiç öyle olmadı, birkaç ay sonrasında rtx 4070'li ddr5 sisteme geçmek zorunda kaldım. Komple pc'yi satıp yeniden pc satın almakla uğraştığım için de başta ddr5 yerine ddr4 sistem topladığıma pişman olmuştum.

Bence şu anki bütçen ile güzel bir seçenek olarak ikinci elden gidip her şeyini test ederek ddr5 hazır sistem alabilirsin.
Veya incehesap'ın cuma gecesi indirimini bekleyip ryzen 5 7500f + rtx 5060 8 gb + 500 gb ssd ddr5 sistemini bilgisayar kasası/psu + anakart özelleştirmeleriyle birlikte 45k-47k arası bir fiyata alabilirsin.

Ama dediğim gibi ikinci ele yönelirsen 8 gb ekran kartı yerine 16 gb ekran kartlı, 500 gb ssd yerine 1 tb ssd'li pc bulabilirsin.

Dostlar selamlar
itopyada yeni bir sistem topluyorum
ekran kartı 4060 ti
ssd 1tb lexar 7000mb okuma 6000mb yazma
anakart msi b550m pro-vdh 4400mhz ddr4 am4
işlemci ryzen 7 5700 3.7ghz
2x8 gskill 3600mhz cl18 ram
Cooler Master ELITE 681 850W 80+ Gold PCIe 5.0 ARGB Type-C Tempered Glass ATX Mid Tower Siyah Kasa
Sistem fiyatı : 46.500TL
(rx 9060xt ya da 5060 ti lı sistemler daha pahalı. özellikle 1tb ssd ekleyince.)

bu sistem beni 3 4 yıl götürür mü ilerde performans sıkıntısı yaşar mıyım?
zaten yeni oyunları çok aşırı oynayan birisi değilim 1000 de 1 fln. en son "yeni" oynadığım oyun gow 2018 oldu o da artık ne kadar yeni sayılırsa.
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler <3
valla ben kullanıyom 16 gb versiyonunu memnunum ama kelepir fiyatına aldım ben ikinci elde ondan daha iyi kartlar var mesela 9060xt

Yeni oyunları çok oynayan birisi değilim diyorsun hocam fakat daha önce hiç orta-üst segment bir bilgisayarda oyun deneyimi yaşamadığın için bunu söylüyorsun belki de. Ben de zamanında senin gibiydim, gt 730'dan rx 580'li ddr4 sisteme geçtiğimde sanıyordum ki halihazırda oynadığım oyunları oynarım bana yeter falan. Hiç öyle olmadı, birkaç ay sonrasında rtx 4070'li ddr5 sisteme geçmek zorunda kaldım. Komple pc'yi satıp yeniden pc satın almakla uğraştığım için de başta ddr5 yerine ddr4 sistem topladığıma pişman olmuştum.

Bence şu anki bütçen ile güzel bir seçenek olarak ikinci elden gidip her şeyini test ederek ddr5 hazır sistem alabilirsin.
Veya incehesap'ın cuma gecesi indirimini bekleyip ryzen 5 7500f + rtx 5060 8 gb + 500 gb ssd ddr5 sistemini bilgisayar kasası/psu + anakart özelleştirmeleriyle birlikte 45k-47k arası bir fiyata alabilirsin.

Ama dediğim gibi ikinci ele yönelirsen 8 gb ekran kartı yerine 16 gb ekran kartlı, 500 gb ssd yerine 1 tb ssd'li pc bulabilirsin.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Ben de alırken alelacele hazır sistem aldım çok takılmadım bu mevzulara. Şimdi sistemi upgrade etmek istesem baştan dizmem gerekecek. Çok acil ve sıkışık bir durum değilse parça parça da olsa DDR5 sistem dizilmeli.

bütçe 47 iki üç dakikanızı ayırıp sistem toplayabilirseniz ve atarsanız çok iyi olur.
özellikle 1tb ssd 16gb ram ve düzgün bir psu olmasına dikkat edin bende aynanda bakıyorum sistem şu anda.
teşekkür ederim.
Gaming gecesini bekle güzel sistemler geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,839
Üyeler
194,692
Son üye
Fumedeme
Geri