Amaç oyunculuk ise 9070xt , işin içinde gpu kullanan programlar vb varsa 5070 ti çünkü genelde programlar cuda kullanıyor amd de yok.Merhaba arkadaşlar bu iki model arasında 7 bin TL fark var. 9070 XT daha ucuz sizce hangisini almalıyım? Birisi giris seviye iken birisi üst modellerden.
DLSS vb fantezim yoktur.
paran yetiyosa net 5070 ti ama diğer parçalardan kısıp 5070 ti a çekiceksen tersine kötü olur oyun için baya yakın kartlar zaten fsr 4 de gayet iyi şuanMerhaba arkadaşlar bu iki model arasında 7 bin TL fark var. 9070 XT daha ucuz sizce hangisini almalıyım? Birisi giris seviye iken birisi üst modellerden.
DLSS vb fantezim yoktur.
Amaç oyunculuk ise 9070xt , işin içinde gpu kullanan programlar vb varsa 5070 ti çünkü genelde programlar cuda kullanıyor amd de yok.
Para bolsa 5070ti ama bütçen kısıtlıysa 9070xt de aynı işlevi görür. Bende amd kullanıcısıyım param olsa nvidia alırdım.
oyun içinse 9070xt
Oyun için kullanacağım. Birisi üst model birisi giriş seviyesi soğutma ve görüntü farklarıda olacak ama performans olarak benzerler. 4K da kullanacağım öyüzden kafam karıştı.paran yetiyosa net 5070 ti ama diğer parçalardan kısıp 5070 ti a çekiceksen tersine kötü olur oyun için baya yakın kartlar zaten fsr 4 de gayet iyi şuan
3x8pin girişe sahip ve üst modellerden olup hoşuma giden bir görüntüye sahip. Aorus Elite düşünüyordum ama kullanılan thermal gel akıyormuş.Asus tuf modelini seçmenizde belirli bir sebep var mı? Asus modeller amd kartlarda genelde pek başarılı değil diyorlar çünkü
Oyun içinse 9070xt al fazladan para vermene gerek yok. Bu arada asus tuf modeline çok para vermene gerek yok ondan daha iyi modeller daha ucuz sıralayayım ;Oyun için kullanacağım. Birisi üst model birisi giriş seviyesi soğutma ve görüntü farklarıda olacak ama performans olarak benzerler. 4K da kullanacağım öyüzden kafam karıştı.
Üst dediğim tamamen kendi düşünceme göre çünkü ASUS un üst model olarak AMD kısmında bu var.Bir youtube videosunda bu tier listi görmüştüm o yüzden size sormak istedim belki bildiğiniz farklı bir şey vardır diye. A tier olup daha uygun modeller var fakat sizin dediğiniz modeli B tiere koymuşlar çünkü.
![]()
Nebi Akgün - 9070 XT
docs.google.com
En üst veya en alt modeller arasında sıcaklık harici hiçbir fark yok. Alacağın fps %1 falan oynar. Buradaki soru nvidia mı amd mi istediğin. Performans olarak farkları yok ve fsr da dlss kadar iyi çalışıyor ama son 1 ayda sırf burada birkaç farklı konuda 9070xt de nedeni belirsiz hata alındığına dair konular gördüm. İlgimi çekmediğinden bakmadım ama niyetliysen bi göz atman iyi olur.Merhaba arkadaşlar bu iki model arasında 7 bin TL fark var. 9070 XT daha ucuz sizce hangisini almalıyım? Birisi giris seviye iken birisi üst modellerden.
DLSS vb fantezim yoktur.
oyun oynayacaksan internette sıcaklık tier list i var bu listeden kendine en uygunu çekebilirsin hayırlı olsun bide oyunda hepsi işini görür zaten basit işlerde hepsi rahat rahat götürürOyun için kullanacağım. Birisi üst model birisi giriş seviyesi soğutma ve görüntü farklarıda olacak ama performans olarak benzerler. 4K da kullanacağım öyüzden kafam karıştı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
3x8pin girişe sahip ve üst modellerden olup hoşuma giden bir görüntüye sahip. Aorus Elite düşünüyordum ama kullanılan thermal gel akıyormuş.
Şöyle bir bilgi geçeyim 9070xt lerin performansının hepsi aynıdır %1 lik farkları saymazsak bu yüzden alacağın modelin hiç bir önemi yok (tabii ki var ancak performansta etkisi yok) bu yüzden en mantıklısını veya setupa en uygununu alman en iyisi olur. (powercolor reaper modeli hariç ondan uzak durun)Oyun içinse 9070xt al fazladan para vermene gerek yok. Bu arada asus tuf modeline çok para vermene gerek yok ondan daha iyi modeller daha ucuz sıralayayım ;
https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965200325.html (daha iyi değil ancak bütün her şeyi saydığımızda (soğutması , fiyatı ve sesi) en iyi 9070xt)